Wednesday, July 1, 2009

Hajat nak merebel....tapi.....

hari ni ..pagi² buta topup abis plak ..

sampai opis....bukak laptop .. open cimbclicks browser....

topup rm30...ok..9.30am .. topup successful....tp tak masuk² lagik kat number aku....

so... pegi lah merebel kat CIMB lunch hour tadi...

masuk CIMB dgn ganas...muka langsung tak senyum...ala ala angelina jolie dlm tom rider...menuju ke kaunter pertanyaan.....

"Kak, sy topup celcom tak masuk ni hah...tru CIMB clicks...dah 3 kali ni..ape cer???? huh!!!"

"oooooo...adik pegi kat kaunter sane ek...kaunter abg tu..."

aku pun berpaling dgn wajah seorg rebel....siap sedia nak bertarung......

oh no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kenapa dia hensem!!!!!!!! kenapa!!! sungguh tidak adil bagik aku!!!

hilang segala rebel...timbul image ayu....image wanita melayu terakhir......

"ye..kenapa dik???" abg hensem tersenyum manis..

"topup sy tak masuk....." perlahan je ckp...

"oh ... celcom mmg ade problem lately ni.....adik boley amik number n pegi kat kaunter no 9 ye...n then dtg sini balik.."

"ok..."

Ke kaunter no 9 .. seorg wanita.....huh!!

"blablablabla.....time kaceh.."

"camne adik? dah settle??" abg hensem CIMB tu tanye...

"call center suh tunggu..petang nnt dia akan masukkan topup"

"owh....ok...terime kasih ye adik"

"owh...ok..sesame"

Argggggghhhhhh!!!! ke manakah hilangnye mood REBEL yg aku simpan dr pagi tadik?????

tapi...sampai skrg...1.45pm..maseh tak dpt lagik topup yang dijanjikan......

Patutkah aku MEREBEL lagi utk hari esok????????? Mintak mintak abg hensem tadik cuti!!!!!!huh!!!

UPDATE!!!

Dapat es em es..celcom da reload RM30 kul 5.12pm tadi....errr...errr....tp esok rase cam kne pegi CIMB je.....nak kene cucuk duit....tak pun pi cash deposit ke...err....cek pun mcm ade nak di cashkan....err...err...kalau lunch kat cafe near CIMB tu ok gak...hihihihihihihi :P


psssttttt: korang ade menghadapi masalah topup tak masuk mcm aku ni tak?????or..aku nyer cimb je yg problem????

24 kumbang & bunga:

Jard The Great said...

ahaha... die takkan cuti..

aku pernah duit utk bil telipon tak masuk.. huhuh.. lama gak aku tunggu.. nnt masuk ar tu.. sabar noh

momentinlife said...

heheh kesimpulannya, kelemahan seorg pompuan yg cantek..adalah lelaki yg hensem..

owh no ownder aku xde hal ngan lelaki yg hensem.. lengai.. bole? wakaka

♣haNie♣ said...

kannn...
abg hensem jek..cair gitu..
hahahahah!!

jap² g ade la tu...

mun-e said...

ceh cimbeng mmg xbagus.. public bank xpenah ade prob pon ;p (lps ni sume keja cimbeng kejar aku muahaha)

mrblind said...

gua pakai rhb selamba je..

Amazingly Azlynn said...

hamboi....jumpa laki hencem cik aima dah cair + control ayu gitew...

hape lagi...dtg lah lg pastu usha sket..:P
sokong!!!

citahrudin said...

ish ko ni..meh r aku ajar teknik merebel yg sebenar...

aRaBeLLa said...

taktik siot dia letak abg ensem tuh..hahhahah
rebel rebel jugak,no fon amik la sekali beb..ahakss

ayampinko said...

kompom dier tak cuti..aku dah tanya dier..
nko pegi kang bawakla buah tangan..
dier suruh

zonaku said...

aiyok.. sungguh lalang ini budak!

Masy said...

klu jmpe lg abg tu, kata Kak Masy (no tpon nanti i bg) kemsalam. hihihhi

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hahaha. sabo je la ko ni, aima. meh blaja buat muka ganas dgn aku.

chemistry_lady said...

hahaha.. best post ko kali ni ;)

theconfused said...

aku py ok jaaaaa...
alalalalala.. kalo pi lg sok, leh jmp lagik beliau.. :c:

Firol said...

hehehhe..konon lebih...cair jugak ka..ayakkkk

Monkey D Luffy said...

ko takut malu ker marah2 abang hensem? muahaha

Mr PenyuBiru said...

aku pernah kena.tapi maybank aa. seb baik aku topup spuluh hinggit jer. bila topup, kuar mesej no pin topup tu tak valid. try banyak kali gak,tapi tak dapat.aku malas nak call maybank ke ape ke.aku biarkan jer.start dari hari tu,aku dah tak topup melalui online dah.

aim-a said...

jard: wohoooo!!! nnt aku beli MC kat klinik ko kasikkat abg tu..baru aku ble merebel :P

wafa:aku chantek ke????wah!!!!ko nak makan pe wafa??pilih aje..jard banjer..hihihihi :P

hanie:tau takpe!!!!

mun-e:takpe takpe..x de pekeje cimbeng disini...hihihi

edi:susah nak cari beng tu sini...ade seketul je..tu pun jauh...huhuhuhu

k.azlin:hati air batu!!!hahahhahaha :P

citah: teknik merebel kat org hensem tau!!!

bella:siyes...aku pun rase taktik je tu..dan aku terpedaye...huhuhuhuhu

ayam:esok ku bwk buah anggur itam yg takde bijik :D

zonaku: lalang di tiup angin sepoi sepoi tak reti bahase...hekhekhek :P

k.masy:err...errr...w'salam..hihihihi

hazerin:ko pun sure cair nnt...tak jadik wat muke rebel...hahhaha

hajar:time kaceh..kisah benar weh!!!

theconfused:tu arrrr...tp camne nak merebel kalau ade dier...huhuhuhu

f'rul:siyes cair bolleeyyy(bace dlm versi ghanu) :P

kapten:tersipu sipu malu ....hihihi :P

penyu:kne tuntut beb!!!!bior pun x merebel..hihihi :P

speedrider said...

Napa ko pergi CIMB complaint? Baik call jer hotline, lebih pantas dan cepat. Call pulak free sebab pakai opis punya :c:

John Iverson said...

Org comel mcm kamu ni bole ke nk rebel? mcm x caya je... Cair? mmg dasar pompuan haha

aim-a said...

speedrider:sbb aku suke ke CIMB tu..hihihihi :P (harap ko phm maksud aku nape aku suke..hahahaha )

john: comel ke????tq tq tq...hehehehe :P bole merebel dgn ganas..tp tlg jgn letak lelaki hensem tu kat situ...kehkehkeh :P

ad3ck said...

ko neh, bak kata orang industri seni, hero lembik. ahahahahaha.

aim-a said...

ad3ck: err..err...sape yg hero??aku atau abg cimbeng hensem ittewww???

ierma said...

aku baru tingat...
klo topup celcom melalui cimbclick mmg prob...so nasihat aku,jgnler..hehehhe
klo maxis...ok!hahahahha!!~

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner