Friday, July 3, 2009

nikneng ....

Tgh² wat assignment....tibe tibe aku teringat zaman dolu dolu..

So..bukak blog..hupdate.....:P

Korang pernah masuk zaman berMIRC tak?? alah...pesen yang kne install MIRC kat pc baru bley chat tu...dulu aku gune jiwangMIRC...masuk channel #kampung , #terengganu, #inblues....mesti korang pernah kan???

Aku dulu layan bende alah ni after spm tawun 99..maklum laa..duk umah...x dpk mende nok buat....dulu gune dial up 1515..tettttt teeetttt teeetttttt troooottt....bunyinyer bile conn nak masuk internet......:p

Layan MIRC..start dr sini lah aku mule kenal sosial network neh..

Maka .. lahirlah beberapa nama di alam maya...

Utk MIRC...aku guna 2 nikneng ni....x derk nick name lain dah....

nasi_paprik - sgt glemer kat #inblues...siap jadik moderator lagik...hahahahahahaha

dan disebabkan ade beberape chatters yg agak terlalu obses nak kenal ngan aku.....maka...tukarlah kepada nick....

tun_teja^^^--- nick ni agak low profile...tidak seperti nick nasi_paprik....kenapa pilih nick ni?? sbb aku adlah peminat Megat Panji Alam (hero terengganu)...Megat kan pakwe tun_teja^^^ tapi Hang Tuah plak masuk line.....hihihi..:P okey..sambung cite....bile org da tau dan syak yang nasi_paprik and tun_teja^^^ adelah org yg same...maka..ramailah yang mengaku jadik tuah ..... dan kembali havoc seperti nick nasi_paprik..heghehehehe...sonok gak time tu..dpt ramai kawan baru...tp time tu aku tak pernah rase nak kenal or jumpe diorg secara life (tak seperti skrg..asyik jumpe org baru aje..iaitu blogger...lagik sonok..!!!!). Skrg ni..aku dah lost conteck ngan member MIRC...cume sorang aje yg masih kekal...nick namenye jigroses..aku panggey dia jig aje..dia ni tokey n empunye #inblues....hanya contact tru hp/frenster aje..tak pernah jumpe pun...sampai laaa skrg ni....:D dah 10 tawun tu..masih contact lagi...perghhhh!!!!

Bile masuk matriks pilah....tun_teja^^^ suda dikenali...sbb...ramai geng chatters aku masuk metriks pilah...hahhahahhahaha...lawakk pun ade gak...maka..kat situ laa kenal.....sambung jap MIRC kat CC matriks...lepak kat CC matriks plak...hihihihi....yg peliknye...org tak kenal aku ngan name btul aku..tp ngan name tun_teja^^^..siap panggey aku tun_teja^^^ di alam realiti..tak tahan tui laa......

tp..lame kelamaan...aku perlahan lahan mula tidak berMIRC...kebizian study...kemalasan lepak CC telah menyebabkan aku mula jauh ngan MIRC...maka...tun_teja^^^ pun hanya tinggal nick.....tinggalkan semua tuah......beremail email ..beryahoo messenger laaa plak.....

maka...lahirlah.....polaris_girl82@yahoo.com.sg...

kenapa polaris_girl82??? ni semua gara gara Winter Sonata laa ni....kuat tui pengaruh korea dlm hidup aku....:P

polaris_girl82 bermaksud gadis bintang utara..kenapa bintang utara??? sbb bintang utara tidak berubah kedudukannya...dan menjadi panduan kepada sesiapa jikalau sesat....(ade maksud tersirat ni....hihihihi...) korang kne tgk winter sonata...baru paham :D

bile masuk um...susah plak nak introduce diri ngan polaris ni....ramai yg susah nak sebut polaris...bagi yang tau name penuh aku...diorg panggey sri...pastu ade pulak yang pesen tak bley sebut 'r' dengan elok...so...nama sri yang sedap itu telah menjadi agak tidak enak kedengaran di telinge...

so....lahirlah nick....

aima othman

abih blajo kat UM..masuk cosmo jap...dlm 8 bulan....

kat sini...aku memule kenal ngan sorang blogger...eh eh...2 org bloggers...eh eh eh...3 org bloggers....iaitu ad3ck,ada and apih...tru merekalah aku kenal dunia blogggggggggg :D

mule berjinak jinak merpati ngan dunia blog..seronok gak......

try laaa create blog yg ade skrg ni....aim-a

kenapa aim-a..selain aima adelah name aku...aku jugak selalu aim a dlm hidup..dpt tak dapt lain cite..yang penting...kite ade aim dan usaha nak capai yang terbaekkkk..yeah!!!!!

maka...lahirlah aim-a....sampai lah sekarang.....:D

aku rase nak buat trademark(tm)bukan tasek merah ye laaa kat nick aim-a aku nih..agak agak boleyyy ke aku patent nick aku ni??? claim as IP ke....hanya aku je boley gune.....hihihihihi :D

pssssttttttt: aku da x gune nama tun_teja^^^ and nasi_paprik tu....so...kalau jumpe...ia bukan aku tau :D

13 kumbang & bunga:

acece said...

wah pnjgnye kisah nickname ko..tp aku tetap nak panggey mrs paiseh gak..hehehe

John Iverson said...

Entry yg menarik... hehe... kadang2 tu mcm lawak je kan trace balik asal usul nama kita

Jard The Great said...

LoL.... hi tun teja!

mun-e said...

kuikuikui. lawak giler. ala aku dh xingt cemane tetiba je aku tgl dunia mirc.. huhuhu

Masy said...

tun teja eh hueheheh begitu sopan skalik :))

♣haNie♣ said...

pehhh..tingat zmn kegemilangan mirc dl..
hahahahah!!

ayampinko said...

memacam kan nama..
wa pun mirc gak dulu..tapi tak selalu..macam tak besh jer..baik main congkak..

citahrudin said...

pergh..sejarah sungguh ko ni..

zonaku said...

eheheeee.....
kisah seribu satu mlm nie...

er bab winter sonata n polaris tu, huhuhuu.. sgt sadis untuk dikenang!

Mr PenyuBiru said...

baru² ni nampak kat ch15 astro nick tun teja. dia kata dia gadis kesepian. err.. itu ko ke? muahaha...

Firol said...

Hooo ni le Tun Teja....

Monkey D Luffy said...

ko ler tun teja yg kacau aku dulu kala

aim-a said...

acece: mrs.paiseh????? ko da bersiap sedia ke nak kne lempang oley beliau sampai ke ostrolia??kehkhekhe :P

john:tq tq tq..tu arr pasai...:P

jard: hi jardness!!! hihihii :P

mun-e: hahahahhaa...tu ko kne ingat..sejarah beb!!! bley cite kat anak cucu :P

masy:sopang eks??? ayu tak???

hanie: dulu gune nick mende??

ayampinko:dulu main congkak ko pandang blakang congkak tak???

citah: sejarah bab 12...sile bace..nnt ade exeng :P

zonaku: saye menangessssss tgk cite tu!! siyes!!!

penyu:owh ek....hantar es em tak???ko tak ngurat????

firol: hye abg megat....kehkehkeh :P

kapten:haah...dan ko laaaa tuah yang nak sgt jumpe n ajak deting banjer nasik ayam tu....hehehehhe :P

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner