Wednesday, July 15, 2009

Kronologi GG...

2 minggu ni adalah minggu kesakitan....mungkin juga minggu penghapusan dosa dosa kecil...think positive aje :D

7th July 09 - sakit gigi makin terasa....decide pi klinik gigi kat Sri Serdang

8th July 09 - Ke klinik gigi kat Sri Serdang. 2 tampalan dibuat..melayang RM110.

9th July 09 - sakit masih terasa....pi klinik tu smula. dokter sarankan terus cabut gigi 2. MAYBE ade lubang kat gigi geraham kanan yang ditampal.argghhh...tekanan perasaan.Dokter suh dtg sabtu utk cabut gigi.Kos cabut dlm RM45-RM50 sebatang utk kes biase. Luar biase..tambah lagik laa duit.Dia ade cadangkan jugak RCT tp katenye tak disarankan utk buat....lama lama akan sakit jugak nnt dan mahal..dlm RM300++.

11th July 09- Aku cabut larik dr dokter gigi. Duk rehat rehat kat umah sambil buat asam laksa. yeah!! heaven je rase..Syang tu nak cabut gigi geraham.huhuhuhuhu...lagipun aku tak yakin sgt ngan dokter tu....

12th july - 14th july - semakin sakit n sakit n sakit...mata dah merah..telinge dah sakit....bdnn dah agak gigil sbb tahan sakit...tp masih kerja sbb PERLU settlekan beberape benda yang agak penting.

15th July 09- MC - Ke klinik kesihatan putrajaya. perghh....boley sesat nak pi kat sini...huhuhuhuhuhu. Klinik yang cukup canggeh tp parking susah!!!!!! pergh!!!! aku impress!!!!registration semua pakai scan card aje. mudah.

masuk..jumpe dokter pompuan.nmpk sperti sgt terer. mmg terer pong.penuh professional tak macam dokter kat klinik gigi sri serdang tu ( langsung x meyakinkan). check semua....perlu buat x-ray gigi utk tgk smada ade lg lubang or tak yg kat gigi yang ditampal. kat sini aku nak namekan gigi 1, gigi 2 dan gigi geraham bongsu sebagai suspek kepada kesakitan yg amat ini.

after x-ray

dokter: hmmm..x de lubang pada gigi 1 dan 2. semua lubang dah ditampal.sy tak nmpk sbrg lubang kat gigi 2.

aku: perlu cabut ke gigi 2?

dokter: tak perlu.tp awk sakit kat gigi ni kan. ----- ( see, dokter kat sri serdang suh aku cabut gigi 2 ni...huhuhuhu)

aku: haah

dokter: sakit sbb...geraham bongsu awk telah memberikan tekanan kat akar gigi 2. gigi 1 pun beri tekanan kat gigi2. gigi 2 terhimpit.sbb tu awak rase sakit. lagipun, tampalan ni agak tinggi. dan juga ade tampalan yang terkena akar. dah berdarah. takpe..saye buat polish ye.tp awk kne tahan laa..agak sakit. geraham bongsu awk ok..tak de lubang tp kedudukannye senget..so..kne cabut kalau sakit masih tak hilang.utk cabut tu awk kne buat minor operation.

aku: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...minor operation????huhuhu...ade tak cara lain tak mo cabut?

dokter: sy polish dulu gigi awak...pastu sy bagi ubat...kalau sakit tak reda jugak...awk kne buang laaa geraham bongsu ni. by the way, awk duk kat mana?

aku: seri kembangan

dokter: awk boleh buat operation kat klinik yg awk pi tampal ni or kat hospital serdang.

aku: klinik yg saye tampal ni??? huh!! dokter tu langsung tak meyakinkan saye.

dokter:hahahahhahahahha...okey..awk nak buat kat sini pun boley.

aku: ok.so..sy pi amik ubat laa ni?? sangat sakit laaa dokter after buat polish ni..

dokter: mmg sakit sbb dah kne akar. takpe..makan je ubat ye.sebelum tu makan dulu. makan yg lembut lembut aje ye..x mo gigi tu rase tertekan lagik.

aku: ok..thanks dokter.

dokter: sesame..amek ubat ye.

Kos ubat adelah RMFOC. Free...hihihihihihi :D

dpt MC. balik umah....masak....yg aku terpk yg senang utk dimasak dan boley makan time ni adalah carbonara makaroni....lembut sket...bubur dah makan aritu......

so..sampai umah....sgt sakit gigi ini dan juge sgt lapa....tahan sakit....masak laju laju....siaplah carbonara mushroom makaroni for lunch n maybe dinner skali....

Inilah makanan org sakit gigi..sungguh lembut....masuk mulut terus telan..x perlu kunyah...

makan ubat....sakit masih terase...tp kurang la sket berbanding tadi...

so..sy harap kesakitan pada gigi saye ni hilang dan hidup saye kembali normal...amin....:D annoying giler hidup bile gigi sakit!!!! huhuhuhuh..dugaan......

UPDATE TERKINI

Menu makan malam...makaroni (lagik) goreng plak....masak sendiri tau..hihihihi :P (john..sile jeles yer...hahahhaa :P )


psssssssttttttt: sungguh panjang kronologi ini....hihihihihihihi :P

14 kumbang & bunga:

mun-e said...

aduhhhhh aku bace ni sambil kerut2 dahi macam rase kesakitan ituuuu huhuhuh

citahrudin said...

lapar r bc citerr ko ni..

tahniah

weh..mcm best r dokte kat putrajaya tu...

p/s : dokte gigi yg aku jpa ms form 5 ckp mcm ni kat aku

"hah..awak ni nak buat muzium gigi rosak ke?"

Jard The Great said...

bile ko nk masak utk aku neh?

aRaBeLLa said...

mmg hilang nikmat hidup beb kalo sakit gigi..ibaratkan ternampak pakwe ensem tapi x de nafsu nak pandang..giler ahhh..sian ko..aku tak bajet la ko punye sakit sampai cengitu sekali..
get well soon bebeh..semoga ko x yah wat operation tuh..huhuhuhu..

Firol said...

Pegi pun...sakitjumpe doktor....Takut..alah doktor tau kawal emosi pesakit..

hehehehe

Jard The Great said...

ok.. aku baru dpt baca smpi abes lepas smpi umah...


aku nk number doktor gigi tu.. aku nak pasang pagar gigi la.. nk bagi chantek.. biar sakit.. asalkan gigi lebih chantek.. muahaha...

John Iverson said...

Kesian.... masih sakit gigi... lama tu... mcm tulang belakang sy.... sampai ari ni still sakit2 lg... rasanya dh kena tendang ngan Jin kot hahaha... Apapn, sakit tu mmg penghapus dosa... terima je k...

makanan sedap beb hehehe

Monkey D Luffy said...

jd sekarang masih sakit ker tak?

zonaku said...

huhuhuhuuuuuu...
sakit gigi adalah sakit y aku x mo rasa dah....

aku penah sambut bday ms sakit gigi..... hilang nikmat hidup buat seketika...

org nk suap kek, aku rs cam nk lempang jer....!!!!

seksa.!

dan doc gigi adalah manusia paling menakutkan!

ad3ck said...

gambo gigi takde ;p

momentinlife said...

tak tahan woo komen arabella.. kikiki perumpamaan yg hebat! haha

jard? pagar gigi eh? owh actually, aku agak takut nk scroll bwh bila nmpk mcm ade pic.. aku igt pic gigi ko.. muehehe

momentinlife said...

wah!! ok dh komen blog ko eh.. =)
tahniahh!~

aRaBeLLa said...

momentinlife-betui apa..hahahah

aim-a said...

mune: berat lagik bahu yang memikul....huhuhuhu
citah:err..err...muzium tu bukak lagik tak skrg???
jat:bile ko nak sakit gigi???
bella: perumpamaan yg sgt besh!!! hahaha...amin....:D
firol:time kaseh cekgu!!!
jat again:ade ade..ko pi aje kat klinik kesihatan putrajaya...dokter bilik no18 :D
john:meh laaa seri kembangan kalau mau :P
kapten:sakit sikit sikit..........
zonaku: stuju!!!!!!!
ad3ck: tunggu ko cabut gigi :P
moment:ish ish ish....aku x mo cabut.......
moment lagik: tahniah!!!!!!
bella: hihihihi....

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner