Wednesday, December 30, 2009

On your mark..get set........

Ehem ehem..arini dah 30/12/09...sehari lagik sampai laaa kita ke garisan penamat utk tawun 2009 ni. Adakah dah ready nak ke garisan mula 2010? Ready ke.. tak ready ke...kene gak ready..hehehehe.

Tahun 2009 gak adelah permulaan hidup aku sebagai pekerje yang belajar.yer...org kampung aku panggil part-time student..hehehe...Owh..mmg heavy and bz giler..kekadang rase patah semangat gak..kelas setiap hari after office hour...pastu sambung sabtu ahad...dari pagi sampai petang...takde waktu sgt nak berpoya² ngan kawan² mcm tawun 2008....stress dow...rase sgt down kekadang tu...tp tak bley arrr macam tu...kite kne kuat...dan saye amat kuat sebab ade kawan² master yg sgt best!!!sanggup tlg menolong..itu yang buatkan sy terus terus dan terus belajar. Dan skrg..alhamdulillah...tinggal satu lagik semester sebelum grade bulan 8 thn depan..insyaallah..doakan saye taw!!!! dan jgn lupe kasik bunge yg besar² kat saye taw..hihihi :P

2009 jugak adelah tawun paling ramai kengkawan aku kawen..boleh dikatakan setiap bulan tu paling kurang pun 2 kenduri...bayangkan...2X12=24...itu baru jumlah minimum...boleh dikatakan 30++ pasangan laaa jugak..kenyang nasik minyak sungguh tahun ni....syukur mereka dah selamat. dan tahun ni jugak...lanjutan dr kenduri yg banyak 2008...aku telah menjadik kakak yang vogue dimana kawan² aku melahirkan ramai anak² yang comel² mcm aku mase kecik . Dijangka title ini akan berterusan ke tahun hadapan..Kakak yang vogue okey...bukan makcik or aunty taw!!!! hahahhaa

dari segi keja..byk peningkatan dan tanggungjawab..byk belajar bende baru..mencabar minda dow!!tapi takpe..belajar :D harap tawun depan lagik best.Saya sayang kerja saya walopun stressnye dah tak tercapai dek akal dah...tp sy ttp suka sbb saya byk belajar benda baru..hihihihihi :D


2009 jugak tahun paling ramai sy dpt kawan baru sbb sgt aktif berfesbuk dan berblog...i like!!!!! 2009 jugak hampir² aku dikenen² ngan pilihan famili..tp nak wat camna...org kata tak da chemistry aku ngan dia...im refuse awal² ar..x mau tanggung risiko..sakit hati aku nnt....huhuhuhu...tak bley arr...dan tak lupa jugak tawun 2009 ni adalah tahun paling byk scandal bagi aku.hahahahhha.mana dtg scandal² ni pun aku tak taw. aku ni tak laaa chantek mcm lisa surihani...tp manis macam megan fox aje...hahahaa...perasan tul la...:P dlm byk² scandal tu kan...sy paling paling syg sowang aje.sape?hehehehe..biarlah rahsier..kalau ade jodoh saye ngan dier...sy akan reveal itu adelah dia..kalau x de..bukan dier lah tu..hahahhhhaa..utk seseorg itu...sy nak kasik lagu ni...


byk kalau nak cerita ttg kisah percintaan tawun 2009 ni.aduyai..naik pening kepala eden..mcm² peel..hehehehehe....tapi itu semua pengalaman..mana nak dpt kan :D i really appreciate it :D

nmpknye bile tahun baru nak dtg....org akan ckp ttg azam.....n normal laaaa setiap org ade azam...azam sy plak...sambung azam tahun lepas..hihihihi....sy dah buat azam baru sejak 18hb aritu lagik.....azam saye adelah nak jadik lebih baik dari tahun lepas..dan kehidupan lagi ceria dan bermakna serta sentiasa dalam lindungan dan limpah rahmat-NYA. Amin.Harap² azam saye tercapai...amin!!!!

Okeylah..nmpknye entry ni adelah entry terakhir sy utk tawun 2009 ni. Dikesempatan ini, saye nak ucapkan trime kasih byk² kepada semua pembaca blog saye ni..sama ada yg silent reader or yg tak silent reader. Korang mmg best sgt². Penawar time aku serabut dan juga peneman time aku heppy sepanjang 2009. Sesungguhnye aku tak keseorgan. Walopun ade yg tak pernah jumpe..tp rase seperti dah kenal lama.Dan juga..kepada kawan² fesbuk, thanx sudi singgah kat page and write somting at my wall...really appreciate it.Mintak maaf byk² kalau ade salah dan silap taw :D

Kepada 2010...selamat dtg saye ucapkan..semoge sy akan bahagia bersama kamu dan kepada 2009...apa yg berlaku antara kita sepanjang kita bersama...akan tetap sy hargainya.

Selamat Tahun Baru 2010 kepada semua. :D Jumpe mung² seme tahung depang pulok!!yay!


Monday, December 28, 2009

kenapa saye suke berinternet?

sbb satu....kje sy mmg kne deal ngan laptop n internet...kalau sehari tak pegang bende alah ni....hidup rase lain mcm aje..mcm makan roti ngan garam...gitu ler....

bile berinternet ni..sebenarnye dpt meluaskan pengetahuan....pastu dpt 'jumpe' ngan kawan² maya...berborak...bersembang...rase sgt dekat walopun tak bersua muka...

pastu hidup rase tak boring sbb ade ramai member² kat luar sane..terutama time berfesbuk, berblogging dan juga berchatting...

selain tu boleh blajar buat kek..buat kuih...berkebun...sapa kata tak bley berkebun tru internet....boley apa...hahahahhha

motif sy berinternet sbb saye suke membaca...byk bende boley taw tau...tak semestinye tru buku hardcopy aje....kat internet byk taw bacaan yg okey okey .. free lagik...itu yg penting..kehkehkeh...

mmg tak dinafikan..internet byk jugak buruknye...tp itu kne laaa ikut pandai diri sendri...kne tau ape motif berinternet...

dan..kepada sesiapa di luar sane yg tak suke berinternet...jgn arrr sesedap hati nak kondem interest org...or interest saye....setiap org ade hobi dan minat masing2....kalau u tak suke...jgn arr pakse org lain tak suke juge...mak tak suke okey....hihihihi..tepuk dada tanya hati arrr :D

so...ape pendapat korang?? korang stuju tak ngan saye ni??? sile komen yer ( ayat sile jage okey..jgn buat saye kecik hati...) hihihi :D

Friday, December 25, 2009

come back .. hehehe

dah lame tak menulis kat blog ni...

dah lame jugak tak buat sesi luahan perasaan n aktiviti kat blog ni..

mostly kat fesbuk aje..

dun worry...sekarang ni ngah kumpul bahan2...idea banyak..cume tak tertulis aje...

ingat nak kembali aktif berblogging laa sebab i love it :D

sesungguhnye sy rindu kat rakan2 blog!!!! i absolutely miss u all taw..really!!!!!!


Wednesday, December 2, 2009

Kekasih Awal dan Akhir

Yup. Sekarang saya sudah kembali dgn kekasih saye yang lama. Setelah dua bulan berpisah. Selama dua bulan jugak sy berkasih ngan En.Fami. En. Fami dah kne hantar balik kg.En.Fami lagik best dari En.Best tau.Kenapa saye berpisah ngan En.Best? Biarlah rahsier..hahahhaha... Tapi..cinta pertama adalah segala2nya...dan sy dah kembali kepadanya.....dan En. Best dah demand skrg....tak mo dah minum ron95...nak ron97 aje...takpelah...demi yg ku sayang...berkorban la...Selamat kembali En.Best ke kl. I love u very much..hehehhehehe :D


Saturday, November 21, 2009

aduh..

aku hampir terlupa aku ade blog..hahahhahaha..adehai..sindrom peningkatan usia betul la....

Monday, November 9, 2009

Kisah hari ini......

Arini, seorg gadis kecik telah ditugaskan utk mengentertain tetamu dr oversea...ade buat lawatan ke sebuah research institute yang terkenal kat mesia ni..

sesampai di institute tersebut, gadis kecik itu pun mekap2 laaa kejap dlm keta...biase laa pompuan...:D

kuar keta...tutup pintu, kunci pintu dan melangkah ke research institute itu ala ala gadis melayu...arini gadis kecik itu berkebaya hitam sulam merah n slack itam, bertumit tinggi hitam merah dan tudung yg sedondon ngan baju.

masuk ke dalam research institut utk memaklumkan kehadiran.

gadis kecik itu berfikiran..better tunggu depan entrance research institute itu. sebab big boss lom sampai lagik. senang sket get ready kalau nmpk keta bos masuk nnt. maklumlah...pelawat dari oversea...:P

gadis kecik itu pun tunggu laa diluar institute itu dgn sabar. setelah 5 minit menunggu....tetibe gadis kecik disapa oleh seseorg...

seseorg: cik tunggu sapa?
gadis kecik: tunggu bos.lom sampai lagik.
seseorg: cik ni PA bos ke??
gadis kecik: eh tak tak..sy bkn PA bos..sy keje ngan bos saye.
seseorg: owh ye ke. cik, perghh!!! td time cik jalan nak masuk bangunan tu kan...macam model oooo..ala ala pramugari...bergaya!!!
gadis kecik:erk!!!! ye ke?? thank you.....<>
seseorg: iye..betul....mcm model....

seseorg itu adalah seorg yg menghantar courier ke bangunan research institute itu.dia pun masuk ke dlm bangunan itu semula.gadis kecik agak terpinga pinga...ape ke betul dier dgr neh??? sengih sndri....hihihihi

seseorg tu keluar lagik...

seseorg: bos cik lom sampai lagik?
gadis kecik: lom lagik..on d way...
seseorg: cik org mane??
gadis kecik: kl....
seseorg: owh....tp kan cik...sy suke tgk cik la...body lawa!!!jln confident...ada gaya...mcm model..mcm pramugari..betul!!!
cik ni chantek laa...serius...
gadis kecik: hahahahahaha...ye ke???terima kasih...hahahaha haih.. mcm mcm

seseorg itu pun berjalan menuju ke lori couriernye...tetapi berpaling seketika dan memandang gadis kecik..

seseorg: tapi cik....cik mmg chantek laaa......betul..
gadis kecik: erk!!!hahahhaha ( gelak dlm hati)...terima kasih...sambil memberikan senyuman ala ala megan fox...hihihihi

dan gadis kecil itu terus menunggu bosnye yg belum tiba....sambil berfikir...ape kne ngan seseorg itu??? chantek kah??baru smalam gadis kecik itu dipanggil flat screen...macam macam dunia neh...hahahhahahaha!!!!

sekurang kurangnya ada kisah hari ni yang mampu buat aku tersenyum..hahahhhaha..thanks for the compliment macha!!! hihihihihihi :D


Sunday, November 8, 2009

Flora Cinta


Benarkah ini ujian lagi
Berombak cuma rasa gundah
Dari sanubari

Tidak percaya pada sengketa
Bisa merubah perjalanan
Yang baru bermula

Biarkan... mendung berarak lesu
Rintik menjadi rindu padamu

Setelah hujan pun berhenti
Flora cintaku pun bersemi
Menjadi pepohon tegak merimbun
Bayang kasihmu oh !...

Sempadan cinta pun terbuka
Flora cintaku pun berbunga
Menjadi haruman wangian cinta
Selama-lama...

Andai ada jodoh kita
Tak akan ke mana-mana
Pastikan sempurna harapan bersama

Sempadan kasih bertemu sudah
Takkan merubah perjalanan yang baru bermula
Biarkan mendung berarak lesu
Rintik menjadi rindu padamu



Monday, November 2, 2009

Whats in my mind?

.








Whats in my mind?

























































.

Sunday, October 25, 2009

Pengganti ....Mmg besh :D

Aku da tgk Pengganti..mmg layan....serius...best!!!


~ mmg bukan budak fac sains laa kalau tak tgk surrogates~HMZ,2009


HMZ ~ko paham tak?cita ni mengenai robot~ me: "ya.paham paham..menarik"

me~ hensem gak bruce willis ni...walopun dah tua...bley jatuh chenta aku.....

perghh....sgt best Surrogates..korang kne gi tgk..ada maksud tersirat dan tersurat...

Yang bestnya......org yg menentang robot habis-habisan adalah surrogates pencipta robot itu sendri...saje nak carik kontroversi...see...saje je nak memecah belahkan manusia...siap rusuhan laa..itu laa..ini laa...:D ( mcm real situation je...hehehee :P )

jalan cerita yang menarik...ending best......tak rugi tgk...

aku-mampu-bertahan-tgk-surrogates-ni-sampai-habis-tanpa-muntah-hijau-sbb-org-sebelah-kiri-aku-asyik-sedawa-angin-dari-start-movie-sampai-habis...very-disturbing-annoying-n irritating!!!! bluweeekkkk..kembang tekak aku ...:-S

HMZ~surrogates dlm cita ni semua muda muda....operator semua tua tua n gemuk gemuk..kan..

me~tu laa...aku kne pakai surrogates jugak rasenye..tp surrogates aku tu biorlah tak cun..biase biase aje.....sbb...operatornye skrg ni sgt cun dan chantek..susah kalau org ngorat aku nnt..hahahhahhaa

HMZ~ boleh blah!!!hahahahahhaa

thanks hajar!!!!! gurls day out yg sgt besh!!! bulan 12 jgn lupa okey :D

kesimpulan: perlu keluar utk meredakan stress n its true...window shopping and pegi putrajaya can release my stress and tensen..tmpt feveret tu :P ....kekekekeke :D

Saturday, October 24, 2009

Understand

hmm...do people hard to understand me?

yes..i have weaknesses...and because of that weaknesses u stay away from me.

u just do evaluate me without asking the reason why...then u say...its all my fault....

then...u said me blablablabla...

fine...

i accept it.nmpknye awk mmg tak paham sy....

as a fren..u suppose give me a guidance...

not just blame on what already happened...

to everyone who knows me very well more than 3-5 years...pls do response...am i pushy ( except business matters )???this one sgt susah sy nak terima dan sy sgt terasa.

thank you.

* sila pastikan ayat yang anda guna tidak mengguris perasaan saye.

terima kasih.



Sunday, October 11, 2009

Antara FANTASI dan REALITI..JEM banyak ni..ade roti????

TarikH:10/10/09

Arini mmg akan berjalan agak jauh gak la...bese..2 kenduri kawen n 1 open house...Dan seperti biase..aku akan ade plan dlm kepala hotak ni utk memastikan perjalanan utk ari tu dirancang dgn baiknye...Biasela...pemandu berhemah laaa katekan...so..saye pun plan laaa.....

Secara fantasinya...........aku plan....

8.15am: bergerak ke UM.Biase laaa..kelas hari sabtu.
2.15pm: bergerak dari UM ke kerinchi...amik sis arpah...
2.30pm: bergerak ke Taman Kosas,Ampang...amik mas....
3.00pm: sampai umah mas...bergerak ke kenduri umah bro Hisham...makan makan...lepak lepak..borak borak...gambo gambo....
4.30pm: bergerak ke umah bro Yuzeir... makan makan..lepak lepak...borak borak....gambo gambo....
6pm: bergerak balik ke umah mas di ampang....relex relex jap....bersihkan diri semua......
7.45pm: bergerak ke KL utk open house oun+bam....
9.30pm: hantar sis arpah balik kerinchi.....
10.30pm: sampai Taman Kosas...dah hantar mas balik....
11pm: sampai seri kembangan..........

Namun...kita hanya merancang...tuhan yang menentukan....REALITINYA....ini yang TERJADIK!!!!!!!!!!

8.30am: bergerak ke UM.......
8.33am: ada eksiden berdekatan umah....kenari langgar buntut wira...teruk gak....berkecai buntut wira tu....nauzubillah....
8.35am: ada eksiden lagi 100 meter di hadapan....kali ni ni BMW langgar buntut proton satria...nauzubillah....teruk gak..sampai melintang kete tu tengah jalan...huhuhuhu....JEM!!!!!
9.05am: baru keluar dari kawasan Lestari Putra...huhuhuhuhuhuhuhu
9.25am: dah lambat masuk kelas....huhuhuhu
1pm: kelas utk sessi tghahri selesai....pi solat....
1.45pm: gerak ke kerinchi amik sis arpah...cool....nmpknye awal dari yang dijangkakan...:D
2pm: dah slamat amik sis arpah...dlm kete TU1950 suda...ape lagi...beramah mesra..tanya kabar....terus menuju ke Taman Kosas....amik mas pulak..so..menuju ke Highway Mahameru....
sesudah aje masuk selekoh kiri ke Mahameru....DEM!!!!! JEM giler!!!!!!huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu!!! sabar....
3.00pm: masih on da way ke umah mas............
3.30pm:sampai umah mas kat Taman Kosas....bergerak menuju ke Batu Caves ( Kenduri Hisham) and Taman Sri Gombak ( Kenduri Yuzeir).DEMMMMMMM!!! AMPANG JEM GILER!!!!! Lalu shorcut kat Kampung Melayu Ampang...perghh!!!!! kenderaan bergerak satu meter setiap menet....kui bapa nak sampai Gombak ni!!!!!!kaki kiri dah krem tekan clucth...kaki kanan penat duk balancekan minyak...conclusionnye....dalm 2,3 kali gak kete aku mati enjin!!!!penat weh bwk manual time jem ni!!!! huhuhuhu!!!
4.00pm:Masih belum memasuk MRR2........
4.10pm: masuk MRR2....adeh adeh adeh....semua dah gestrik....perut da masuk hangin....semua da cenderung nak mengamuk dgn adanya kereta kereta yg kurreeennngggg hajor memotong barisan...huh!!!!Disebabkan kelambatan yang terlampau...terpaksa tuka plan...pi umah Y dulu...sebb sbnrnye...lalu umah Y dulu before umah Hisham...
4.35pm:sampai ke umah Y setelah bersusah payah n berpenat lelah mentelaah peta dan alamat....kaki dah parkinson....lutut dah gigil....tp demi kechantekkan...tetap pakai high heels.....semestinya....
4.40pm: makan dengan keadaan yg sgt lapar..agak laju.....tp masih sempat control cun.....hehehehehe..itu wajib....tp perut da masuk hangin..paham paham je laa...tak leh nak makan byk sgt..cenderung nak keluar balik..tp aku tak kira...ayam tu sedap.....byk gak aku makan...tambah tambah plak air sirap limau/sirap punch tu sgt sedap...kan sis kan....hehehhehe
5.05pm: beramah mesra ngan pengantin............bergambo gambo...borak borak....bergambo sesame sndiri...amik berkat nasik minyak......

5.30pm: call Hisham....tanye...boley ke dtg lagik....Hisham da takde kat umah...pi buat outdoor shoot...so....tak dak rezeki nak ke kendurinye....sedih gak....huhuhuhuhu
5.35: bergerak pulang ke umah mas......Ampang....preparation utk pi Open House kat KL lak after maghrib nnt....
5.45: Keluar ke MRR2....DEM!!!!!!!!kenapa org ramai sgt!!!!kenapa kereta banyak sgt!!!!kenderaan bergerak cam siput sedut...dan saye rase....siput sedut bergerak lagik laju...huhuhuhu...
7.10pm: baru sampai Taman Kosas...bayangkan...hampir 1 jam lebih dari Gombak ke Kosas...wut the ^%*^&%)&*^)*()&*)(*%$%^$%*^(*&(
7.20pm: dah terbongkang kat katil mas..penat giler lutut aku balance minyak n clucth..break...tido tak sedor langsung!!!!
7.50pm: sis arpah kejut....mandi....solat.....mekap mekap...ke KL plak...open house oun+bam....
9pm: sampai ke KL..cari Restoran Belia,Jalan Syed Putra....jumpe...makan..makan...borak borak....makan makan....
10.15pm: bergerak pulang....hantar sis arpah ke kerinchi....
10.45pm: bergerak pulang .... hantar mas ke umahnye...dan dan time ni Polis wat Roadblock!!!! buat laa mase lain weh!!! mengakibatkan JEM yang agak teruk tau kat Jln Ampang neh!!!huhuhuhuhuhuhuhu
11.35pm: sampai taman kosas....huhuhuhuhuhu....penatnye!!!!!!!!!JEM masih disana sini....
11.40pm: bergerak keluar dr Taman Kosas....masih lagik JEM!!!! eh eh eh....nape kete aku cam lembab semcam ni.....awat lampu kat dashboard cam malap aje ni...eh eh eh....nape ni???tetibe simbol "charge bateri" nyala kat dashboard....dan tepat jam 11.59....semua system kete aku shutdown dikala aku melepasi trafic lit hijau didepan Ampang Point!!! nasib baik kelajuan kereta agak laju..so..anjakan memontem agak jauh.....dan..kereta berhenti sepenuhnye di tepi susur kiri di deretan kedai kedai yang menghala nak masuk MRR2....
12am: kereta dah tersadai kat tepi. Aima..rileks...rileks....kunci semua pintu....dial no phone mas....."Mas.....kete aku shutdown...mati...x ley hidup...tak ley gerak...., opposite ngan Ampang point ni...Mas..boleh tlg aku....aku rase bateri kong kot...huhuhu" , "Sri..ko tunggu situ..kunci semua...jgn kuar...nnt aku mintak tlg ngan ayah aku..", "Ok". Dah rilek rilek sket...sms someone.bgtau masalah.

seseorg: "Pulak...Alternator jahanam laa tu.."
aku: ape plak alternator tu....huhuhuhuhu

call adik aku Putra.

Putra: Alternator laaa rosak tu..
aku: ape plak alternator tu.....huhuhuhuhu
Putra: alah...yg mainten kan kete boleh hidup bile start...
aku: oooooo...huhuhu..dtg kat along eh...opposite ampang point...
Putra: ok ok ok ...on da way ni...tunggu situ....

12.15am: ayah mas, pakcik zainal n adik mas sampai. try jumper ngan Myvi..lampu nyala...tp enjin tak ley hidup....sah!! bateri kong n alternator mmg problem..huhuhuhu

12.30am: ayah mas balik umah. amik bateri saga.

12.45am: adik aku sampai...check check bateri..bukak wayar2 sme.....

entiti yg berpakaian raya disamping kereta yang brekdon..huhu
sementara menunggu bateri kereta ayah mas....huhu...aish...kakak aku ni....kata adik aku agaknye..hehehehe
adik aku yg tahu menukar bateri kereta...sonang ajo katenye....huhuhu..aku kne blajo ni....huhuhuhu

1am: ayah mas sampai dgn bateri keta saga...pemindahan bateri dilakukan....cuba start keta....hidup.....alhamdulillah....lege...tp bukan utk jangka masa yg lama...sbb alternator rosak..so..kete ni hidup sekejap aje... bincang bincang....akhirnya...TU1950 dieskot oleh myvi mas dan kancil turbo ke Taman Kosas...tinggalkan kat umah mas...huhuhuhu

1.30am: bergerak ke UM utk mengambil Myvi adik aku....yelah...transpot takda..kne laa mintak pertolongan....hehehhe..thanks Ira!!!!

2.15am: selamat sampai ke umah...seri kembangan dengan myvi WRG1950...semua sedang menunggu kepulangan saye di depan muka pintu umah...yelah..dah kul bape ni!!!!!!! dah laa kete rosak!!! terharu sungguh....hehehehehhe....thanks ibu!!!kak ai!!!abg jamal!!dija!!! masih tak tido tunggu saye balik...dan yg paling utama..thanks mas!!pakcik idress!!!pakcik zainal!!lia!!! dan....adik aku yang hensem tp dah agak boroi itu!!!!puta!!! dan penyumbang sementara keta myvi...adik aku ira!!! thanks semua!!! hheehhehee.....:D

nmpknye...kisah dulu berulang semula...cuma kat kereta dan ade tambahan kerosakan yang lain ja...haih!!!!

dan nmpknye...mmg sgt jauh perancangan FANTASI dan REALITI....tak mengapa...pengalaman semua..

dan kepada TU1950 mazda familia...gurauan anda akan sye ingat sampai bile bile...aduh aima!!!!

p/s WQC1950 ade kat kampung ghanu...ade nak settlekan hal personal..hhehhehee

Thursday, October 8, 2009

I wish....


I happy everyday...even byk benda yang telah mencalarkan hati ini......

apa apa pun yang berlaku...hadapi dengan senyuman...

bertabahlah aima!!!!! jiwa kne strong bebeh!!! positip positip!!! hehehehhe :D

:D

Sunday, October 4, 2009

041009

bila di pk pk kan smula...

patutkah sy menarik balik keputusan ini???

hidup ni tak susah...tp kenapa begitu sulit n rumit nak buat keputusan akhir??

kengkadang btul gak bile tgk ayat ---> hidup ini satu perjudian.....hmmmm....tp judi tu haram..huhuhuhu..what to do???

hati sape yg lebih penting? keluarga,hati aku,hati dia.

please help me!!!!!




Friday, October 2, 2009

02102009

hmmm...perluke?patutkah saye?

update: camne nak tau org tu btul ikhlas cintekan kite ek?suke kan kite? sygkan kite? sbb..walopun dia dah ckp byk kali..nape sy cam tak caye je???nape saye rase dier cam main²?cam ade udang disebalik mee.....camne nak yakinkan diri sndri ni???

pls help..sy tak mo pisang berbuah dua kali....huhuhuhuhuhu


Wednesday, September 30, 2009

30092009

the new life begin. doakan jodoh kami berpanjangan.amin.


Saturday, September 12, 2009

Bila saraf cerdas bergabung..maka terhasillah....( UPDATE 13909 )

UPDATE 130909
Menu hari ni : puding roti aima, coslow,mushroom soup,garlic bread kak ai,spagheti goreng minyak zaiton ira,ribena ais fiza dan...lasagna aima!!!!

senorita aima!!! itali mai meh!!!!

lasagna aima..yummyy!!!

coslow kak ai!!!

mushroom soup n garlic bread kak ai!!!

spagheti goreng minyak zaiton ira!!!


puding roti cokelat aima!!!!

sorang sorang da mcm ulo sawe kekenyangan dow..alhamdulillah... :D


masakan smalam:

makaroni bakar!!!!!!

mmg tidak diakui lagik..makaroni bakar yg aku buat tadik mmg sedap!!!! ni bukan nak tinggi diri..tp bile first time buat dan jadik..sedap plak tu...rasenye..perghh!!! heaven!!! hahahahhahahahahha :D pekena plak ngan air ribena ais!!! alhamdulilllah...burppp.....:P ~ nangis la pizza hut,secret resepi..hahahaha ~


sebelum bakar.....

selepas bakar...yummy!!!!

p/s semua dibuat setengah jam sebelum berbuka..baru best makan panas panas :D sape nak..buzz me ok!!!!! hahahhahahaa :D thanks to my kazen fizah yang tlg potong potong bawang :D esok..kite buat puding roti plak ye!!!!!


Friday, September 11, 2009

Bila otak buntu pk nak makan ape




Steamboat megi pun jadiklah buat hidangan berbuke :P

Tadaaaaaa!!! ade yg nak mintak resepi tak???? hehehehe :D



Sunday, September 6, 2009

Bila blogger bergather.....



Yup!! Akhirnya plan yang diplan menjadi..pertemuan kat Masjid Shah Alam menjadik saksi...

kronology cerita boleh didapati dari entry yang sgt panjang dr jard the great..mmg seorg blogger yang tegar..terus update after gath!!! :D

Gath blogger yang paling ramai setakat ini lah... ade dlm 15 org ( ade sorang tak masuk dlm gambar...ada pi mana eh??? )

pandai pandai korang nak teka kiteorg yang mana satu: shahrul,erina,zonaku,john,jard,momentinlife,dalia,masy,ochee,anne,aim-a,kuehbakar,hemy,jiran masy,joegrimjow& adawiah ( tiada dlm gambar).

us!!!

Gath ni mmg besh..walopun memule sbb diam je semua..ye lah..menghadap makanan..lapo oooooo.....pastu..makanan ditinggalkan ( bukan saye ye..saye terus je makan .. siap tapau lagik..sbb byk lagik lauk :P )...borak je lebih :P

Malam tu jugak..kiteorg buat suprise kat kuehbakar..his bestday today!!!6909..nice date ya bro :D ( menjadi jugak pakatan kite kan momentinlife :P hehehehe :P )

So..x mo cite panjang..nak upload gambo aje!! gambo penuh juge boleh dpt kat mukabuku saye :D

Lauk yang agak banyak...:D

Kueh yang mmg kueh kek..perhatikan john tgh kusyuk baca Pelakar :D

Me infront of Nyonya Kitchen :D

US!!! Bloggurl!!!!

Us again!!! Bergambo sebelum pulang...bersama jeruk salak penang dr zonaku..best!!!!!

Conclusion: Happy!!!!

Friday, September 4, 2009

Blogger gath kembali lagik!! Moh kite ramai ramai !!!!

Disebabkan ade sedikit masalah teknikel..putrajaya seafood telah di tukar ke tempat yang lain...tarikh waktu still maintain...cume tempat je laa....tungggu esok camne :)

Atas Sebab2 Tpt Asal didapati tak HALAL...... maka venue akan ditukar...... sila tunggu utk update seterusnya.....

TARIKH: 5 SEPTEMBER 2009
MASA : 8pm ( solat dulu kat masjid shah alam baru makan )
Bayaran: RM30
MENU: 8 jenis lauk


Kalo konfem nk join, sila emel ari jumaat sebelum kui 3pm kat aku aimaothman [at] gmail.com...... atau kat jardness [at] gmail.com

Join tau!!!!!

Sunday, August 30, 2009

Bulan Bulan Puasa pun ade lahanat gak....

kepada mereka di luar sana yang slalu berurusan dgn pembelian on9, terutamanya melalui mudah.com.my n etc. berhati hatilah dan kalau jumpe dgn mamat yang bernama

ABD FAIZIE ABD HAMID
MAYBANK 1511466884

cepat cepat lapor kat pihak polis. kalau boleh pasang perangkap sampai polis tangkap dier.!!!!!!!

lahanat ni dah menipu kawan lelaki saye. kesian kawan lelaki saye. rm590 melayang disebabkan sebijik henfon.

camne tau dah kne tipu?? setelah tunggu selama 2 hari barang tak sampai². dan sy pun tolong dier call mamat lahanat neh...tak dpt. last last saye google nama diatas...nah!!! terpampang laaa kegiatan lahanat ni!!! sy sungguh geram!!!!! ada jugak jenis manusia macam ni yg buat keja bulan pose camni. sy doakan mamat ni cepatlah insaf dan kembalikan duit org. haram oooooooooooooo makan duit tanpa keredhaan org neh. tak sangka ade jugak yg carik makan camni dibulan yang mulia ni!!!! sakit hati dow!!!!

korang bley je google nama lahanat ni.byk cerita.link lain dpt tgk kat sini:


mamat ni pun byk no ic. byk no phone jugak.kawan kawan..sila jgn terpedaya. kalau nak bli barang on9..better jumpe!!!! jgn mudah mudah kasik duit kat org!!!!!! ingat!!!!

kepada lahanat yang bernama abd faizie abd hamid..kalau 40 org berdoa yang buruk² ttg anda...hidup anda tidak akan tenang. Ingat, hasil yg anda dapat tu adalah hasil haram!!!!!!Tuhan nak balas senang aje..CASH je skrg ni..!!!!Ingatlah!!!!abg polis..sila amek tindakan!!!!

Friday, August 28, 2009

My fren of mine dah kuarkan Pelakar...:D



KONOTASI dah kuarkan Pelakar.Kalu bekenan nak beli buat teman masa balik kampung,buleh klik sini. Ada le sket sumbangan aku dalam ni.

Sikit je lah.

( thanks hapacrita..cilok ayat ko neh :P Shering is caring eh :D )

Wednesday, August 26, 2009

Kehadiran Puan Puan Sri Disambut Mesra Oleh Dua Orang Pemuda Belia yang sedikit macho n hensem

Entry update kembali lagik..hehehehe :D

Senin and Selasa lepas aku ke Penang and Ipoh atas urusan business trip...( sound mcm gempak je kan padahal pi meeting je pun :P ).

Bertolak dr KL kui 10am dengan Savvy Cik Kamariah. Dgn pemanduan yang sgt berhemah, kami sampai ke Pulau Mutiara tepat jam 1.30pm. Wah...borak punye borak..tak sedar da sampai Penang. Meeting kui 2.30pm. Ade lagik 1 jam.So, singgah laa kat Masjid USM. Solat semua lunch dan pi laa meeting. Selesai semua urusan keja lebih kurang kui 5pm.

Sebagai seorg pekeje yang mempunyai budi pekerti yang agak mulia,sy juga mengamalkan peribahasa sambil menyelam minum air..hehehehe..ape lagik...sampai Penang mestilah kne buat sesi terjahan BLOGGER. yeah!!! Actually..sesi terjah blogger 2 org ni adalah last minute plan..tak rancang pun :D

Dengan bantuan Cik Arabella yang agak agak cun dan juga Encik Paiseh yang agak agak hensem, Aima yg agak agak comel ini berjaya mendapatkan no hp Encik Acecece Aka Mr.Lan. Sebenarnye nak pi jumpa juga sorang lagik blogger tp dia tak available plak..aiseh...frust gak :P

Berbekalkan semangat yang wajar, aku ingatkan nak buat panggilan hanget musim kedua kat blogger Acecece ni..tp tak sampai hati plak..maklumlah puase..tak bley tipu byk sgt..kuruh kering pose aku kang..hehehehhe :P

Perbualan telefon tak dpt dirakam disini. ( nasib ko baik kali ni Acecece :P ). Ku kata ajak laa Mus skali.

Rupenye Acecece and Mus ni keja kat Bayan Baru. Pi laaa kami mencari Giant Bayan Baru sbb TM dekat ngan bangunan tu.Adehai...makan langsat jugak 2, 3 bakul...baru laaa jumpe Giant Bayan Baru. Sampai sana, aiseh...Encik Acecece call..kata ada breakdancedown plak...kne tunggu sampai kui 5.30 ptg. Ok..takpa..kami pun ke giant n lepas tu ke opis En.Acecece.

Sessi terjahan bermula. Savvy memasuki perkarangan TM Bayan Baru. Parking elok punya.Wah..aku berdebar debar nak berjumpe ngan dua orang Pemuda Belia ni..Hensem hensem plak tu ( kene puji sbb total damage = rm53.00 .. hehehe ) .

Aku pun kuar dari Savvy.. wah...itu dia Encik Acecece and En.Mus..dgn gaya malu malu kucing kelaparan. hahahahahaha

Apa lagi..sessi taaruf dan perkenalan berlaku dlm sekitar 2 menet..wah..agak mesra diorg ni. Bella, Lan tak shy shy cat pun...terlebih peramah adelah..hahahahahhaa :D Selepas 2 menet tu..sesi mesyuarat menentukan tempat nak buka pose pun berlangsung.

Sungguh macho dua org neh bile diorg sudi drive Savvy itu!!!!! wah!!! rase sgt kedatangan kami dialu alukan..:D

Memule En.Acecece duduk kat tempat driver. Disebabkan En.Acecece agak gementar berjumpe dgn kami berdua yang comel ini..driver bertukar servis kepada En.Mus. Hehehehehe....

Yeah!!! Menuju ke tempat berbuka pose. Steady En.Mus.

First time naik keta Sawi Savvy. Cilakak, rasa macam bawak keta racing, gear reverse sebelah kiri atas!!! Apa punya keta ni!!, Racing betul!!!! --- > kata kata En.Mus

Tempat diterjah, Restoran Seri Pantai, Hammer Bay.

Sepanjang perjalanan ke Hammer Bay, langsung kiteorg tak berenti² berborak...mcm dah kenal lame!!!mmg dah kenal lame..tru blogggg... byk topik plak tu!! Padahal inilah first time kiteorg jumpe. Ni org kate..KACIP agaknye :D

So, sesi tempah menempah makanan pun berlangsung. Biase arr..otai penang aaaa order nak makan pe. :D

So...kitaorg pi la booked meja....

Lepak lepak..masing masing kuarkn henpon..amek gambo..borak borak ...amek gambo.. borak..amek gambo..rakam video...ni lah keje blogger bile jumpe..sme nak rekod..dgn tujuan nak letak dlm blog :D Diskusi ttg isu isu semasa ... isu isu terkini..semuanya mempunyai isi isi berunsur ilmiah..tiada sebarang sessi umpat mengumpat...hehehehehe :P


Berlatar belakangkan Pulau Jerjak, view yang amat chantek!!!


I like!!!!!! Chantek!!! Pandai korang pilih tempat :D


Mus and Lan yg best!!

Tak pernah berenggang ngan henpon!!



video

Video ni korang kne tgk :D

Ayatseterusnye dikopi and tampal dari blog ini.

Pekejadahnya duduk kat kedai makan awal-awal. Mana boleh tahan. Bawak dua tetamu bershopping Jeruk Penang di Medan Suri. Tujuan utama... Mencari buah nau dan jugak jeruk salak. Cilakak sekali lagi, pesal aku buka lampu, wiper belakang yang jalan!!!!?? Kamar, ko modified keta Sawi Savvy ko ker neh!!! --> kata Mus.

Mus, awat keta enjin keta mati kat roundabout??? hahahaha...cuak bawak keta racing ka???kikikiki :P

Sampai kat Medan Suri..pi laa kat satu kedai jeruk ni...

Aku: Adik..ade buah nipah tak???
Adik Tukang Jual: Takde laa kak....
Kama: Ala..takde ke....huhuhuhu
Aku: cube tgk tgk kat dlm balang tu..mane tau ade...
Kama: ( tgk tgk kat dlm kedai). Takde laa.....
Acecece: Buah Nipah camna??
Kama pun explain camne....
Acecece: Takde laa tu..

Tetibe dtg seorg hero yg berjaya parking kete dgn menggunakan gear reverse ...

Aima+ Kama berkata kepada Hero: Takde laa buah nipah..

Hero dgn gaya yang sempoi tanya Adik tukang jual: Buah Nau ada???
Adik Tukang Jual: Ada.Tu.

hahahahhahahaa...laaaaaaaaaaa.....org Penang panggey buah nipah buah nau rupenye...oit Lan..ko pun tak tau rupenye..

Lan: Mi no spik Penang..

Cehh!!! Poyo..hahahhahahhahaha

Hero yang bertungkus practis gear reverse
Mencari buah nipah aka buah nau dlm kedai...
with Mr.Mi no spik penang...hahahahahaa
hahahaha!!! buah nau ni dlm bekas putih tu rupenye...tgk..mr.mi no spik penang agak bangga bila dah kenai buah nau :P
With hero buah nau..hahahhahahaa :P tgk..sepeket je aku beli jeruk..jeruk salak semstinye :P


Shopping² jeruk..tak laa byk sgt..beli sepeket dua aje..hehheheeh..betul..sepeket dua aje...:p

Patah balik ke restoran. Acecece dah telan air liur.

Aima? Asyik dok pegang henpon. Dok SMS sapa aku tak tauler.. ----> aku es em es budak Paiseh neh...pastu bukannye nak reply kat msg aku..dia pi msg kat henpon Mus plak..mmg poyo..hehehehheheh :P


Memule sampai kurma...satu utk mus,satu utk lan,satu utk aima,satu utk kama..just nice :D

Pastu sampai air...

Pastu...mestilah sampai makanan!!! Ape lagik!!! start minum air limau ais laa Amik gambo ler...hehehhehhee :P

yeah!!!!
Cube perhatikan tenungan Lan kat ikan siakap tu....hahahaha

* Utk gambar makanan yang lebih jelas dan mengiurkan..sile ke blog pakcik ini.


Allahummakasumtu.. Wabi ka'a..
Encik Acecece terus ngap.. Hampeh punya Lan. Aku tak abes baca doa lagi neh!!! ---> kata mus..hahahaahhaha

Upacara melantak terus bersambung.
Meja sunyi sepi..... sehening air di kali.


Dialog dalam hati yang aku dengar:
Acece (dalam hati): "Wah, aku rasa ada bakat jadi suami mithali nanti"
Aima (dalam hati): Piiirahhhh!
Kamar (dalam hati): Sengal la bebudak neh!


Alhamdulillah...burrppp...takley bangun dah...mane pari tadi???mana siakap tadi???mana tom yam tadi??mane kailan tadi??? mana limau ais tadi???entah.......tanye lan n mus...siap mintak nasik tambah lagik tu....hahahahahahahahhahhahaa

So..maghrib dah tinggi...nak beransur pulang......pi laa nak byr...

Bape inggit eh?? aku pun menghulurkan duit utk pembayaran..bagik kat Lan n Mus..
Lan+Mus: eh..takpe takpe...
Aku+Kama: eh..amiklaaaaa ..tak best aa camni ( ni ayat manis punya...hehehhehe ).
Lan+Mus: eh..takpe takpe...
Aku+Kama: eh..btul ke???
Pemuda Pemuda HenseM itu: takpe ... kiteorg byr...

Ni laaa part yang tidak disangka sangka...so sweettttttttttttttt!!!!!!!

Seperti yng Mus bgtau dlm blog dia..total damage=rm53.Murah beb!!! Next time boley berkunjung lagik....:D

Thanks alot MUS!!! Thanks a lot Lan!!!! Next time banjer laa lagik....:D

Mus and Lan, terime kasih kerana jadik tourist guide kami..walopun tak sampai 3 jam pun..kami rase sgt best!!!! Nanti korang dtg KL aku banjer korang plak eh...:D Thanks ya!!!!

Pssttt: Trip ke Penang kali ni mmg besh!! rase nak pegi lagik !!!
 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner