Wednesday, November 12, 2008

Kenapa last month aku jarang2 hupdate blog......

AMARAN: N3 KALI NI SGT PANJANG,SAYA MENGAMBIL MASA 5 JAM MENAIP N3 INI UTK ANDA SEMUA. SLAMAT MEMBACE :D



AMARAN: N3 KALI NI SGT PANJANG,SAYA MENGAMBIL MASA 5 JAM MENAIP N3 INI UTK ANDA SEMUA. SLAMAT MEMBACE :D

Helloww geng :D Ingat tak sewaktu dulu,I mean last month sy jarang hupdate blog.Ramai Penyubiru,Ad3ck suh hupdate. Tapi last month mmg sy betul2 bz, kat opis pun bz,weken pun penuh ajerk jadualnye. Tambah2 lagik kat umah takder internet,dulu laa...skrg dah ade,so bley laaa blogging kat umah :D byk aktiviti yang aku buat last month, cume x sempat masuk kat sini je, nak bercerite mmg jenuh..pjg..korang tgk pic jer laa ek kenyit

First Week - RAYA ( Entry raye aku dah hupdate ek)


Second Week - BioMalaysia,KLCC ( Exhibition)


Aku ni tak tinggi rupenyer...hehehe :P


Jumpe plak dgn jiran depan umah aku kat sini, booth depan2 plak tu :P


sedap oooo garlic steak ni..senyumkenyit

Exhibitors aka my opismet

Tensen, ~ 6.30 pm jem di KL - on d way balik ke opis




Reunion @Fifth College UM

Setelah 2 tahun lebih bergraduate dr UM, dah lame aku tak bertemu kawang2 @5th, terutamenye senior2, so Jumaat 171008, aku pun menghadiri Reunion ini bertempat di kolej kesayanganku, Kolej Kediaman Kelima, UM.

Pengetua 3 generasi ...Pengetua yang duduk kiri dan kanan adalah pengetua zaman aku duduk kat 5th dulu

Sebahagian dr kami2

Kami. Cube teke aku kat mane...hehehe senyumkenyit

Dengan adenye reunioin ni, dptlah kami tuko2 cite, ada yang dah beranak pinak,kawen,tunang dan ade yg masih single aku lah tu .walopun penat keje aritu, tp bile jumpe org2 yg kite syg, penat jadik hilang seketika. Ariqua riqua riqua...Fifth....Power!!!!! ( rindu seh zaman blajo dulu..zaman yang tak akan berulang lagik nangih)

Sampai je umah dlm kul 11pm ...parents aku dah sampai dr trg, kemas2,mandi2 aku terus......ZZZZZZZZZZ

Esoknye

Tuko tayar mySayangBestari


Suda botak itu tayar depan maaa byk sgt rempit n drift . So, setelah hantar ibu aku kat Hospital Serdang ( ibu ade kursus) aku ke Shah Alam utk tuko 2 bijik tayar itu.

tayar ni dah sesuai wat pasu bunge je ni..tuko tuko..botak suda



Tadaaaaaaa...dah tak botak dah,chantek kan baru best nak tailgate senyumkenyit

After tuko tayar tu, aku bergegas ke Hospital Serdang,amik ibu aku dan terus ke Ampang.


My Kazen ajak dinner @ Ampang.

Makan makan makan

Layan anak kazen aku yg hanye nak berkepit ngan ibunye shj jelir


Dah kenyang makan, aku bergegas ke Serdang pule ukt menghadiri majlis nikah KEMS.


Kems and Shukor's Wedding

Aritu Kems bertunang..tup tup..dah nak kawen.Sekejapnye mase berjalan...penat
Kems ni mybestbuddy @UM.Join project Anak yatim same2,same blok,n mcm2 lagik la. Mmg this weken aku bersantai diumahnye bagi meraikan majlisnye kenyit Thanks Pengantin for the invitation. I really appreciated it..dan lagik satu KEMS...ko mmg saaaannggaattt chantek lah..serius :D

Nikah: Sabtu, 181008

Nikah,Potong kek & Bergambo Baju kimono etc.

Sanding, 191008
Dah kawen dah ek ko KEMS.. rindu


Balik dr kenduri sanding KEMS, parents aku pun siap2 n kemas2 dah nak berangkat pulang ke trg. After diorg bertolak, aku pun lepak2 rehat jap.Aku hampir terlupe dgn persembahan teater my kazen malam tu...Nasib baik mylovely ibu call ingatkan. Kalau tak..mesti kazen aku kecik ati kerana kazennye yg comel ni x dtg persembahan teaternyer.So, meredah hujan lebat ngan mySayangBestari, aku pun menuju ke UPM jam 8.30 malam.

English teater @Enggineering Faculty, UPM
Aku sgt kagum dgn student2 skrg ni...sungguh advance. English Teater diorg mmg best. Mmg aku tak mengantuk tgk. So, sampailah giliran teater kazen aku - Murder with a Bunch of Commas . Syabas tu my kazen, Leen. Script n lakonan u olls mmg ade kelas laaa celebrate

Us, with the poster

Us, in front of auditorium

Third Week - Aldrix Aidilfitri Open Office 2.4 House

Aku dilantik sebagai chairman aka pengerusi utk open house office aku sempene raye. Aduhai..tanggungjawab beso ni...2 minggu diberi utk persediaan..aku kne buat sehabis baik. Ye, berkat kerjesame semua committee yg dibentuk oleh aku, maka majlis tu berjalan dengan lancar, alhamdulillah...asal bos aku puas hati, itu sudah cukup baik bagik aku...maka enjoy laaa pics2 yang ceria di bwh ni yer kenyit


from left: Tun Teja, Hang Jebat, Hang Tuah

Ni pemenang karoke, yg cermin mate itam tu la CEO aku

Prektis anyam ketupat..see..aku reti tau buat ketupat

Ni pertandingan anyam ketupat, see,betape aku bertungkus lumus setelah prektis kat pantry tadik ..hehehe :p


Karoke session- Yang pasti aku tak masuk. Artis beri laluan kat peserta lain..hehehe :P


Ni laa agenda utama..makan makan makan sengihnampakgigi

Tapau bwk balik mmg best. Tak payah masak utk dinner jelir



Pantang jumpe kamere jelir


Walopun penat, aku kne SENYUM. Baru awet mude kan senyumkenyit



Fourth Week - Jalan2 @Aquaria KLCC

This weken kan cuti pjg, deepavali. Maka famili aku dr trg n jhr dtg menyerang umah aku di seri kembangan. sgt laa seronok. mule2 aku plan nak gi zoo negara, tp beralih pule ke Aquaria KLCC. Sannnggaaaatttt laaaa bestnye tau senyumkenyit


Sebahagian rombongan dr seri kembangan menuju ke Aquaria senyumkenyit

with my kazen, hannan @KLCC


kazen2 ku yg kagum tgk ikang beso..termasuklah aku

mylovely nenek, tercapai jugak hajat nak bwk nenekku ke Aquaria

Sulaiman yg tertinggal tapaknye di Aquaria

Larik!!!!! jos kejo!!!


"Kunjungilah Aquaria KLCC..mmg menyeronokkan" - aim-a,duta kecil Aquaria KLCC

Aiseh...sampai kat sini pun ade Penyubiru. Ohhh...ko dating kat sini rupenye time weken ek...


Maka berakhirlah October 08 yang penuh dgn aktiviti yang menyeronokkan. Ade cerite yang aku tak masukkan sbb mate dah ngantuk ni... hehehhe ngantuk


Terime kasih kepada penaja utama, Kacip Fatimah perise honey kerana memberikan aku tenage tambahan bg menjalani semua aktiviti diatas. aku rase dah lebih sepuluh tin aku minum bulan nih.

Conclusion: Walopun sgt penat, tapi saya juga sgt enjoy October 2008 saye penatAnda bagaimana? hehehehe senyumkenyit


12 kumbang & bunga:

Mr PenyuBiru said...

best aa baca n3 panjang ko ni. pandai ko karang ayat ek. gambar² pun menarik.aku begitu terhibur skali membacanya. senang citer blog ko mmg best! best of the best!

err..ku dah puji² ko ni..err..ko bleh kim salam kat Leen tak? aku suka tengok teater! (tetiba je ku terus minat teater lak) hahaa..

aim-a said...

to Penyublue: aku pun sungguh suke bace komen ko yg panjang kali ni..ayat mmg manis...tq tq tq .. tak sia2 aku duk depan leptop aku selaame 5 jam malam ni....errrr...ko x mo kirim salam kat penyu yg kat aquaria klcc tu ke? hehe hehe hehehe :p

faridmw said...

salam..
menarik.. banyak tempat yang dijelajah..
hehehe
kenangan yang tak dilupakan...

aim-a said...

to faridmw: tq tq tq..haah..boley dikatekan mmg sy round kl-selangor laaa October 08 tu..nasib baikla sy ni kaki jalan :D wanna join jalan2? hehehe hehehe :P

Jard The Great said...

hehe.. aku pong suke bace n3 nih.. =p.. mmg tak sia2 5 jam tu..

ad3ck said...

kepoyoaan ko mmg terserlah sepjg2 entri neh!

oi penyubiru buat apa dgn penyuhijau tuh??

btw, boleh tahan gatal jugak penyu yg dah kahwen neh! lain lah ku yg masih single ahahahaha.

aim-a said...

to jard: hehehe hehehe ... tq tq tq :p

to ad3ck: agak2 ko..aku blajo ngan sape ek jadik poyo :P tu laaa...boley tahan gatai gak Penyubiru tu..dah ade Penyuhijo lagik mau menggatai :p

aim-a said...

to ad3ck again: jap jap jap...aku terbace kembali komen ko....errr...single? cube tambah sket lagik...single but not available, baru jelas dan nyate :p

Monkey D Luffy said...

ku tak larat nak baca.

p/s: selamat datang ahli lanun

aim-a said...

to luffy: hehehhe...ape ni..mude2 dah tak larat...tu baru bace..kate nak 4 ... hehe hehe hehehe :p

- L e 3 n - said...

panjang na... ponat den. hehe

aim-a said...

to leen: hehe hehe hehe :D tq sudi membace :D

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner