Sunday, November 30, 2008

Laporan Cuaca bg Bandaraya Kuala Terengganu

Alhamdulillah..aku dah sampai Bandaraya Kuala Terengganu with mySayangBestari. Namun demikian, harapanku untuk berlari²an di pinggir pantai, bermain² dengan pasir yang putih chantek dan menghirup udara nyaman di pantai batu buruk agak tidak kesampaian kerana........



HUJAN LEBAT DI TAHAP JINGGA!!!

Aku nak berjalan² pun x ley, hujan lebat giler, aku nak basuh baju pun x ley sbb mmg x dak matahari, dan aku mmg tak boleh wat ape² kecuali ...tgk tv ( nasib baik astro ok plak),makan,tido,blogging...hehehehhe :D So, korang nikmatilah pemandangan hujan n banjir di Terengganu ni yer. Pics ni aku snap mase aku on d way dari kl ke kt.

Enjoys!!!!


Sepanjang LPT x hujan..cuace panas elok je...:D

Dah nak masuk sempadan pahang, cuace dah suram² sudah....

Ni dah masuk di Terengganu( aku lalu jabor, dekat sket ). Kete mane ntah yg 'menyimbah' air ke cermin kete ku..huh!!

Melewati kawasan banjir pertama...area ² Ajil

Banjir.....

Melewati kawasan banjir kedua...area ² Ajil jgk..

Banjir lagik....

Apehal plak ni...jem laa plak..Ajil jugak...

Ade plak org kumpul² kat tepi..ade eksiden ker?


Rupe²nye...banjir lagik!!!! Banjir yg ketige...yg ni bapak dalam giler..aku pakai gear 2 pun berat seh..

Ni laaa antara pemandangan on d way nak sampai umah aku....

Awas!! Air melimpah di atas jalan raya :D


Air melintas lagik...:D

After trafic light ni umah aku...kesian penyuhijo dlm kete aku ni...kesejukan dier..:D

Begitulah antara kisah arini...banyak ngan air jerk....:D

Aku tak tau pulak Terengganu hujan lebat sehingga di tahap JINGGA. Inilah akibatnye bile x bace suratkhabar dan tak melihat buletin utama :p Kawan² jgn ikut ye...hehehehehe :p

Conclusion: Kita Hanya Merancang.....Tuhan yang Tentukan....dan lagik satu..bawak² lah bace suratkabo selain asyik bace blog aje...:D




21 kumbang & bunga:

Hafizd said...

waaa....bnyaknye kawasan banjir... ajil je dlm gmba..haha//

smga banjir cepat reda...

neh tgh gne celcom broadband ke??

Monkey D Luffy said...

blk kg duduk rumah jer lah yer

13may said...

nak tshirt selai...

From Terengganu with love..

hehhe heheh :D

aim-a said...

to hafizd: dok gune celkong brokbeng, gune stimix,nasib baik jugak stimix x dak masalah...boleh plak stimix servive..sbb aku kat bando kot..:D

to luffy: haah...kapten mmg memahami :D

to may: aku baru nak bgi 2 lai...kalau from aku with love bley? hehehe hehehe :p

ad3ck said...

mmg ye. ku baru terbace dlm papaer heri neh. kelantan n terengganu banjir. ko berhati-hatilah.

Mr PenyuBiru said...

ni la bahananya kalu jadik katak bawah tempurung.

melihat keadaan banjir cenggitu, niat ku beraya haji di ganu ku lecongkan ke kedah lah nampaknye.

apa motif penyuhijau kat dashboard tu??

aim-a said...

to ad3ck: alhamdulillah..ku dah sampai kl sudah :D

to Penyu: pembetulan...katak di bawah kaca :D motif penyuhijo? penyeri mySayangBestari..dan lambang anak ghanu sejati...hehehehe :D dah lame dah dlm kete aku..cume tak exposed kepade umum aje...cute kan? :D

debikdebuk said...

Penyu pun ikut ko sekali yerk...

aim-a said...

to debik: penyuhijo...bukang penyubiru..hehehehe :D

Jard The Great said...

waa...banjir siot.. huhu...(menyesal ker balik kpg?? nnt raye balik lagi kan?)

aim-a said...

to jard: langsung tak menyesal..makin rindu lagi ade laa...raye nnt balik lagik :D ko nak itot ke? meh le main banjer :D

Jard The Great said...

hehe... takpe...KL pon ade banjir..=p

Riezal said...

aim jgn ko pakai bikini layan banjer pulak.. keluaq tv3 kang.. aku org pertama tutup muka

aim-a said...

to jard: aku rase..kl kalo banjer...semua tenggelam..ngeh ngeh ngeh :p

to riezal: tutup muka bukak mata..hahahha :P

Masy said...

baeklah.. nk g baca paperlah ni hihi

13may said...

hi marka...bila nak updet blog?

13may said...

bila nak updet nih???

hehhe hehhe

aim-a said...

to May: ngah hupdate ni...sabaq nooooo :D

13may said...

salam aidiladha :)

aim-a said...

to May: salam aidil adha tu...sy dah hupdate dah :D

alai_a2i3 said...

monsun cup kat kampung2 yg banjir la kan..baru depa rasa susah orang kita kene boh

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner