Tuesday, March 31, 2009

Korang bleh tlg aku tak?

AWAS!! ENTRY INI BERUNSUR EMO sket...sket je arrr..:P

Sebenarnye aku sudah mencuba nak settlekan sendiri....tp aku dah nak muntah hijo neh..tlg aku ek...

1) KNE CARIK UMAH BARU

Tuan Umah bagik tempoh 1 bulan utk aku pindah...alasan..dia nak duk smula kat umah nih..
Ape kejadah bagik aku tempoh sebulan.Dia ingat aku ni sehelai sepinggang ke? Umah aku skrg ni 2 tingkat, dah complete set ngan tv,meje makan,meje study,katil,pinggan mangkuk,dapo yang penuh ngan barang,sofa semua,peti sejuk,mesin basuh,almari...dia nak suh aku pindah sesuke hati aje..huh!!

Nasib baik dia tambah lagik 1 bulan. So, aku kne move out before JUNE ni!!! aku rase nak menangis juge skrg. Mase bile aku nak carik umah, nak packing barang, nak itu ..nak ini...dah laaa aku ni tak dak cuti..5 days working, 2 days studying...:(( Dah laa skrg ni dah final sem 1. Byk bende nak settle.

dah tgk kat mudah.com juge,...cume tak buat servey penuh..tak sempat laaa..:((

Aku dah aim nak beli je sebijik umah ni..same house ngan umah aku duk skrg ni..cume lokasinye kat depan sket je dr umah aku..tp..wajarkah aku beli? nak kne pi tanye bank..bape interest yang diorg bagi. Loan camne...nak kne buat comparison antara bank plak...ayah n ibu aku hanya boleh bagi advice.pastu..keputusan nak beli ke tak...semuanya di tangan aku.....arggghhhhh!!!!! aku sungguh malas nak buat decision. Sakit kepale ooooo pk.huhuhuhuhu :((

Dan harini, balik kje sampai umah dah kui 7pm.Mandi,solat..terus kuar pi servey umah...Kepale dah naik pusing..Ape hal seme nak juai aje. X mo bagik sewa. 3 jam beb aku round. Dah nak muntah hijo dan nyaris bestari aku accident ngan kenari sbb aku dah tak nmpk kete kat jln...kelabu je mata aku rase.

Ade jugak yang malam ni aku ngigau drive sambil dial call tuan umah. huh!!!

Sabar..aku kne sabar...

2) Study
Banyak bende yang aku masih tak catchup. Assignment yang byk n aku masih tak paham nak wat camne,nota yang perlu dibace utk test.Quiz everyweek.Programming assignment yang masih tak siap² sbb byk sgt kuar error dan juge kne byk membace journal.argghhhhh!!!! aku dah semakin serabut...

Sabar..aku kne sabar...

3) Keje
No problem. As usual.Cume skrg ni tanggungjawab beso sket dr dulu.

Sabar..aku kne sabar...kne slow n steady...

4) Jiwe
sakit...lom kuar spital lagik...huhuhuhuhu :((

Sabar..aku kne sabar...adalah hikmah disebaliknya ni..

Aku tau, masalah aku ni hanya masalah kecik bgik sesetengah dari korang.Ade yg have a big problem than mine. Tapi takpe. Korang share laa ngan aku ek. Sharing is caring kay.

Aku dah try bermeditasi. Sedikit berjaye..tp..masih berserabut....aku dah cube selesaikan satu persatu. Teknik yang hampir berjaya...Cume skrg ni..boleh kawan² sme bg pendapat..ade cadangan umah yang bagus utk disewa or beli diarea Cyberjaya/Bangi/Seri Kembangan/Bandar Putra Permai dlm masa terdekat ni?Budget sewa RM500 je sebulan.Ade sape² programmer yg hebat diluar sane yg nak guide aku buat programming? Pendapat anda sangatlah dihargai. Tq very much.

Blog jugak jadik tempat luahan hati.

YA ALLAH, YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG,KAU PERMUDAHKANLAH DAN LANCARKANLAH SEGALA URUSAN SRI NORAIMA OTHMAN.AMIN

15 kumbang & bunga:

Mohd Hafizd said...

AMin...

kawan2 blog, jom tlg si aima neh rmai2..

i'll try to ask my frens k..

aRaBeLLa said...

cian ko aima..hmm sabar eak ..walaupun agak klise..tapi tu je yg termampu ko wat sekaang..

btw aku turut AMIN kan utk ko..AMINN

aRaBeLLa said...

oh ye,aima aku pon peringkat amatur lagii..sowi x ley nak tolong ko aritu..huhu

noxs said...

Emm..Dugaan Dugaan.. SAbar sabar..

Well.. tang umah tue. senang citer ko beli je laa umah tue Aima..

Cause tak posal2 kang hang kena berpindah randah macam semut lak kang..

ierma said...

weh...ko keje area mane..???
nk carik umh...bih baik dkt sikit ngn tmpt keje ko...
wat slow2...tetapkan 1 ari utk ko carik umh jer sepanjang aritu...x pn ko amik cuti...

dan...brg2 kt umh ko tu...
ko tryla setiap mlm..ko packing brg2 tu...sementara nk bln 6,abs la ko packing brg2 tu...bleh punye...

sal study ko lak..??
wat leklok...cool bebbb hehehhehe

jiwa ko..??
cm ko kata...ada hikmah semua ni kan..
byk2kan sabo...

errr......
aku dh komen pnjang nau
hahahaaha

Jard The Great said...

erkk.. yg pasal lelaki yg ko crita ari tu ek??? huhuhu..

sabar ye aima.. paiseh kan ade.. kalo die tak nak pon.. err...errr..

member ku yg baju putih mase gathering tu.. kim salam.. heheheh..

ska said...

err.. ko nk umah 2 tingkat gak ke? nnt aku try round LEP 6 kot ada la umah utk disewa ehh..

tp klu ko rase ko mampu, beli jekla umah.. pasnih takyah pening2 kena pindah lg. aku pon dh lama teringin nk beli umah, tp ongkosnya belum cukup lagi.. hehe.. lgpon nnt, klu ko dh tanak dok kt situ, ko bleh sewakan :)

miSz.haNie said...

1) br nk offer dok kat apartment aku..tp kang ko wat filem "dari genting ke serdang" lak tetiap ari..hehe

2) study smart beb..

3) keje kl x de cabaran..bkn keje namenye weh.. :)

4) bg j ek ms kat diri sendrik.. time can cure..bak kata omputih.. hehehe

aim-a said...

to hafidz: tq :D

to arabella: bile nak abc fradoo?

to noxs: yeah..dugaannya..:)

to ierma: yeah..aku akan cube packing sikit²..thanks for the idea :)

to jard: bukan lelaki itu :) waalaikummusalam :)

to ska: yeah..aku sgt menghargai kalau ko dpt tlg aku..tq tq tq kd :D

to misz.hanie:yeah..thanx for the advice..:)

Apizolla said...

Dear Aima,

1)I, insyallah can help u in guidance at "How to buy a house" thing, just tell me where n when, pastu kite sembang panjang

2)Pasal study, my programming skill da berkarat da.. tp feel free kalo na tnya.. cuma xpasti dpt jawab @ x :P

3)kalo da na pindah umah, roger2la..bole jek tolong angkat2 barang nnt ... ehehhehhe

Cheers,
Hafiz

ruru said...

to cik sno

1) pasal cari rumah aku xleh tolong, tp kalu nak minta tlg angkat barang..boleh aja :)

2) pasal study, ko mintak tolong sape2 yg terror utk solution tu.. ..sebelum tido tu ko baca la journal..ngantuk pun ngantuk la..janji ko sempat baca 1 perenggan..kalu susah sgt nak study..ko bermalam je la di opis utk study..hihi

3)pasal jiwa..err..aku rasa ko tak payah layan dulu..baik ko selesaikan benda yg paling penting :) etc: study n rumah.

p/s: da lama aku xkomen kat blog ko..hihi

mrblind said...

kalau beli rumah pun..paling awal pun 6 bulan baru settle..

acece said...

aminnn..aku amin kan doa ko..wah kena pindah..erm kalo beli rmh x membebankan ke? nak byr rumah, study,kete lg, jiwa errr??

study plak kena la kasi balance, aku tgk ko slalu tdo lmbt, study ek..? tdo n rest pon penting gak..biar la nmpk rilex cket..

kalau rasa tertekan gak luahkan la kat blogger² yg lain mana tau bole solve poblem ko..programming aku xreti..tp aku sanggop belajor utk berkongsi ilmu ngan ko..acecece..

-sebuah komen serius -
regards
lantx

aim-a said...

to apis: yeah..mmg aku nak tanye ko pun ttg jual beli umah neh..nnt arr...aku free² aku buzz ko :)

to ruru: yeah...thanks for the advice..nnt aku roger ko bile nak tlg angkat brg :P aku tau ko silent reader..hehehe :p

to mr.blind: tu aaa...aku dah kira²..mmg 6 bulan paling awai..papehal pun..aku kne sewa gak umah..tuan umah bg notis lambat...

to acece:*sebuah jawapan komen serius* byr umah takpe..sbb jadik hak milik kite dah..nak mencari umah yg sesuai tu yg masalah..hmmm..anyway..thanks for the advice..really appreaciate it :)

Firol said...

sabar jelah sri......

hidup ni memang camtu..bersyukur kerana anda masih insan yang sempurna bergelumang dengan masalah..

yang takde masalah kat dunia ni orang gile je...


kay.....

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner