Wednesday, March 11, 2009

"Business Trip" ke Penang

Yeah..semalam(selase) aku ke penang lagik...bukan dating laa...meeting..meeting tau..atau nak sedap lagik..business trip...hehhehe :P

Pegi naik flight..kul 3am dah bangun...yerlah..flight subuh..kne arrr bangun awal.

Kali ni pegi meeting yang melibatkan math and stats.Aku pegi bersama 5 org lagi team members. Bos tak ikut kali ni rase aman je .. hehehehe Pergh...kne buat persediaan mental gak neh, yerlah..bos x de nak baking², kne laa depends on diri sendiri and juge cliques.

Sampai penang kui 8am. Nak buat ape laa pagi² ni..meeting kul 11am.

So, makan laa kat restoran Kayu near to vistana hotel. sedap gak, aku makan roti canai telur, perghhh..bapak beso roti canai.I manage to habiskan roti itu..lapo laa katekan :P

Terus ke tempat meeting menaiki van USM yg di pandu oleh Mr. Panir yang baik hati. Kat mane lagik, USM laa..:D Meeting-blablablabla-pening-konfius-meeting-minum nescafe yang first time aku buat yg rasenye sgt sedap-makan kuih-sambung discuss-pening-konfius-dah tak konfius-jumpe solution-meeting habis. hehehehhe :D

Cepat sungguh mase berjalan, dah kul 2 dah? dang!!! tak rase langsung.

Nak kne check-in kul 3 ni. Sempat ke idak aku nak beli jeruk ni. Macam tak sempat je...huhuhuhuhu

Kali ni dah 3 kali aku mai penang. tp x sempat nak beli jeruk salak. aku suke jeruk tu. sedap.

So, semasa on da way nak ke epot, dengan muka yang manis aku pun bersuare...

"Nak beli jeruk salak laa...saye dah lame nak makan jeruk tu..." aku bersuare dgn nada lembut n sayu ..

"Check- in kul bapa?" tanya mr. panir

"Kui 3..sempat tak ek...cek nak rasa sgt jeruk salak tu.." kataku dengan nada sayu..

"Sempat." kata mr.panir sambil membelok kan van itu ke arah Sg Ara.

wahhhhhhhhhhhhhhhh..mata aku bersinar keceraahan seperti meminum pati prun..yeyeyeyeyyeyeeye :D

"Thanks mr panir".. kataku dgn begitu excited ( nasib baik masih dlm keadaan terkawal..hehehhehe :P)

Ape lagik..masuk kedai yang mmg jual jeruk tu mmbuatkan ayaq liur aku rase seperti nak meleleh keluar. hahahahhahah :P

Terus menuju ke tempat sasaran. Pergh...sedap giler!!!!

Ape lagik..."Bang..bagi jeruk ni sekilo, yang tu seratus gram dan yang tu seratus gram" kataku sambil jari telunjuk yang runcing menunjuk ke dlm bekas jeruk yg besar dan dlm masa yang sama sambil menelan ayaq liur yang manis rasenye. Gulp!!

Disebabkan masa yang terhad, aku tak boleh shopping banyak. beli sikit je laa...

Selesai pembayaran. Murah seh...rase camnak beli lagik 10 kilo, pastu buat niaga kat Kl. sure laku dan aku jadik jutawan jeruk...hahahahhaha :D

Ape rasenye jeruk tu? Mestilah sedap weh. Kawan aku yang tak suke jeruk pun makan byk tau. nyesal plak offer kat dier..eh tak..i ikhlas bagik u rasa ..hehehhehe :P

Dan..aku nak pegi lagik...aku nak pi cuti♥² dan jalan² lagik di sini. Ade sape² yang sudi jadik tourist guide aku kat sana tak? hehehehhehe :D


Owh..ni laaa rupa buah pala...ish ish ish..baru ku tahu :D


hasil dr "Business Trip"..yummyyyy :D


Duta kecil jeruk...:D


Kini semua org boley tererbang :D

Sampai umah kul 7pm-penat giler!!! tp pueh hati sbb dpt makan jeruk salak

16 kumbang & bunga:

Firol said...

kaki jeruk.......

Monkey D Luffy said...

aku dah makan lama dah... buhsan dah... lalalala

Mohd Hafizd said...

jeruk penang sagt besssshhhh..

ie3za said...

erk..jeruk tu manis kan..kan..
manis ke masam ek? hehe

ad3ck said...

ku menunggu sebenir ku dgn penuh sabar :D

paiseh said...

lol. mana lu pegi soping jeruk ni.. mcm tak into je.. gua tau kat depan mydin nu.. beli yang dah peket2 tu.. pehh.. menyenggal!!

13may said...

sungai ara ada juai jeruk eks?

hehhe heheh

zonaku said...

hehehee..
kalau x cukup lagik, calling² la. stok aku byk lagik nie...

cuma pesanan penaja, bila aku balik kg, sila jangan pesan ok!

psst: ko basuh x buah tu sblm mkn????

Jard The Great said...

laaaaa.... pi penang selalu rupanya.. hehehe

faridmw said...

salamm.. bestnya naik kapal terbang... bila la leh naik? hehehe

aim-a said...

to f'rul:mulut laaa :P

to kapten: alah...ko nak sebenarnye :P

to hafids: mmg besh sgt!!!

to ieza:tak masam tak manis..sedang sedang saja..tu yg sedap tuh :D

to ad3ck:ko tunggu je laa...bak seperti menunggu kucing bertanduk..hahahhaha :P

to paiseh: mydin? aku tak jumpe pun mydin kat penang..:P into laa...into dlm mulut aku :P

to maymay: ada..macam macam ada :P

to zonaku: hehehehe .. boleh aaa aku mintak ..stok dah nak abih ni..:P errr.....kne basuh ke?

to jard: haah..nape? mau itotkah? tak bley...budak² duk umah...x ley jln jauh :P hehehehe :P

to faridmw: hehehehe..hang pi syria naik ape? mengade :P

ka-ii said...

ehem2..ehem..

oo..dating dgn alfred ye.

jeless.

StingRay said...

aku sedang makan jeruk salak sekarang....


sila jeles...

zonaku said...

mgu ni aku lgsg x leh sentuh jeruk.... kalu x aku pun akan letak komen cam stingray...
aku sakit tekak sepanjang mgu nie...
huhu

ko nak jeruk tu, call la aku

aim-a said...

to khai: ooppsss...errrr...:P

to stingray:sgt jeles!!! stok aku dah habis :p

to zonaku: errr...alamat plz :p

Mr PenyuBiru said...

tetiba kecur air liur ku melihat jeruk itu.adehh!

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner