Saturday, March 7, 2009

hatiku tertinggal di Penang...lalalallalla

hatiku tertinggal di Penang...lalalallalla...nyanyi lagu ni ikut versi u oll sendiri kay :D

Yeah..sehari selepas besday aku,Jumaat(60309) aku ke Penang...bukan utk suke² makan angin..tp meeting..huhhuhuhuhu...tp disebabkan aku sambil menyelam pandai minum air...dpt gak aaa pi jenjalan sekejap...hehehehe :P

Aku pada asalnye ke Penang pagi tu naik flight.Dah booked return flight. Naik kul 9.25am kat Subang n balik kul 9 dr Penang epot.Kene balik hari sebab sabtu tu aku ade kelas plak.aku malas nak drive..penat oooooo 4 jam perjalanan.balik hari plak tu.better naik kapal tererbang.

Tang tang ptg kamis tu ceo aku msg suh pg ngan dia..alahai..huhuhuhuhu...terpaksalah batal trip pagi tu. Terus ku msg seseorg di Penang mengatekan aku tak bley jumpe dia pagi tu...plan bertukar..jumpe belah petang...maaf beb..tak sengaje laa...last minute changes laa..hehehhe..aku jumpe sape? suprise!!!!!

Sampai penang kul 2 pm. Perjalanan yang jauh naik kete volvo dengan kelajuan yg mmg laju membuatkan aku pening+nak muntah+tidoooo...hahahhah..slamber je tido dlm kete bos..tp aku mmg tak tahan arrr..dah laaa malam td tido kul 2.30...bgn plak kul 5.30am..maunye kepale rase tak pening.


Penang..........

Sampai..as usual..pekena nasik kandaq dulu...licin gak sepinggan aku makan...sedap tp pedas :p pastu....meting meting meting..sampai laaa kul.5.30pm.


Nasi kandaq yang licin..pergh...kenyang bangat :p

Dan..kul 5pm tu aku msg sesorg..dah sampai ke? owh..dia dah sampai dah..tp meeting aku tak habis lagik...aku tau dia ni tak sabar nak jumpe aku...sharp kul 5 dia dah sampai....sabar ek beb..hehehehehehe :P

Tup tup after meeting ade plak lawatan ke VR lab..adeh adeh adeh..nak pg tak nak..serba salah plak aku...hmmmm.....

abis je meeting..ku jumpa laa dia kat area masjid USM tu.wahhhhh....heheheh...dpt juge dia jumpa ngan aku..dtg dari SP tu...:D berdebar² rase hati..tp kontrol cun arrr...cun sentiase kne control supaya menten comey..hahahhaha :p

Dia ni sgt HENSEM, look younger than age ,sgt SWEET,byk uban tp manten muda dan semua lah...hahahaah :D ( aku puji ko ni tau..so..beriani kambing tanjung jgn lupe ek :P)

So, tanpa melengahkan masa..aku tak mo mengecewakan hati sesiapa..aku pun meminta arrr jasa baiknye utk singgah ke tempat lawatan yang aku nak pi sat...kat Bukit Jambul je..nasib baik dia setuju...thanks bro..hang laa sifu penang..yelah..dah keja kat penang bertahun²..cekap memandu..selit sana selit sini..auto laa katekan...hehehehhe :D

Hang tunggu sat nooo..aku pi tgk lab jap. Ceh..aku berbahasa Penang laa plak. :P


Sempat berposing depan lab..:p


So...dah pi lawatan...dah say byebye ngan bos² semua...next agenda ape lagik..agenda makan² n sembang² ngan dia laaaa...vavavavava :D

Memule plan asal nak pi pekena beriani kat Tanjung...tp..alahai...dah lewat petang....takut tak sempat....so..pi pekena Char Kuew Tiow kat Bayan baru..pergh...byk udang..tambah plak ngan udang dia yang diexport ke pinggan aku..hehhehe..kenyang giler beb. hehehhehhe :p

Mmg best laaa sembang ngan dia neh..rase mcm tak mo balik kl dah...hahahhahahah...boley ka mcm ni? tp nak wat lagu mana...flight kui 9...kui 8 dah kne check in....masa mmg mencemburui kita...

Kui 8 sampai kat epot penang. alahai...lagik sejam ja aku ada ngan dia neh. sian hang tak dpt sembang lama² ngan aku kan...hehehhehe :P

Thank bro sbb hantar aku sampai ke departure hall...hang mmg best,mmg best n best walopun hang hempus asap rokok malboro secare tak sengaje yang buat aku sesak napas seketike...hahahahahah :P Yang bestnya ngan dia neh...tak lupa solat..tu yang buat aku rase bangga dpt kawan camni...kekalkan itu ye bro :D Patut arrr muka hang disimbahi cahaya keimanan dan kehenseman ( aku puji ko skali lagik ni..so..puji kali ni belanja jeruk salak plak ek :P)

Dlm flight tu..duduk je..terus aku pengsan..kepala dah pening sgt...aku dah tak tahan..tp tidoku dikaco oleh teguran seorg perempuan chantek.."miss..biscuit". Adeh...cik pramugari yang manis rupenye..ku pun amik biskut dgn senyuman yang manis. Belek² biskut tu....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...kenape nama blogger tu ade kat sini? hahahhahahahha...buat aku segar seketika :D


Biskut yang diberi oley kakak pramugari yang chantek :D Aku rase syg nak makan biskut ni..dan biskut ni masih lagik belum aku buka..letak perhiasan kat atas meja study :D

Korang mesti tertanye² kan aku jumpe sape. yeah..aku jumpe seorg blogger yang tegar. blogger yang femes, blogger yang aku slalu berym, blogger yang slalu jadik tempat aku bercerita kalau hepi n tensen ( u are a good listerner, thank you for everything ya beb) ,first person yang wish besday aku ( ibu aku dah turun carta jadik wisher no 2 :P) dan blogger yang selalu meninggalkan komen kat blog aku ni. Kalau hang pa semua tera..cuba hang pa teka sapa dia...:P


Him :D

HINT: nama dia ada kat gambar biskut atas tu :D
special dedications to him: THANK YOU VERY MUCH FOR THE BESTDAY TREAT,BAWAK JENJALAN DAN TEMAN SAMPAI AKU NAIK FLIGHT. FIRST TIME AKU RASE ORIGINAL CHAR KUEW TIOW DARI PENANG TAU...NNT AKU BANJER HANG PLAK EK KALAU AKU PI PENANG UTK JANGKE MASE YG PANJANG..NASIK BERIANI TANJUNG...PASTU HANG BLEH BWK AKU JENJALAN ROUND PENANG K :D

aku sampai kl kul 10.30pm dan aku sampai umah kul 1am. Penat giler dan pagi tu aku ke kelas plak...huhuhuhuhuhu...hari yang memenatkan tp aku sedey sket tak dpt balik kg...walopun x dpt balik... aku perlu bergembira..SBB...KENGKADANG HANYA KITA SAJA YANG MAMPU MENGGEMBIRAKAN HATI KITA ... cheeerrrsss

14 kumbang & bunga:

noxsslayer said...

emm.. satu ulasan yang amat2 panjang. hehe. well. OS yang baik punyer. tapi cicin itu seperti ku kenal. :P

ie3za said...

oit patut le lama menghilang g penang rupenyer..bestnyer2..
erk ko g class ape ek? ko sambung study sambil keje ke.

Mohd Hafizd said...

uiii..pnjg lebar cerita..bley wat novel daahh..

hehe..

orng sp tuh duk taman apa? orang tikam batu ka??

13may said...

wah wah wah....

sakan noo mai penang :P

Jard The Great said...

nak ikut!!

bila nak makan abc nih???

Monkey D Luffy said...

dating? lalala :)

zonaku said...

huhuhuhuuuuu...
ko trn penang sblm aku sempat balik kg.
ko x calling2 cikKompius ke? dia kan dah mula bekerja di kampung halaman aku tu....!

ko jumpa encik 13May! sebab cincin itu amatla aku kenali!

13may said...

rasanya char kue teow tu kat Bayan Baru...bukan Bagan baru...hehhe hehhe

aim-a said...

to noxsslayer: so...kenal tak?hehehe :P

to ie3za: aku part time blaja..full time keja..:D

to hafizd: hehehe..aku tak tau dia duk taman apa..hang tanya dia ek..dia ada kat sini :P

to 13may: hehehehe hehehehe :p

to jard: jom..ABC fradoo..bile ko free?

to kapten: dating sekejap ajerk...tp besh :D

to zonaku: hehehehe .. hehehehe :p
adakah anda yakin? mahu gunekan talian hayat? hehehe :P

to 13may: errr... x dak bagan kat penang ek? hehehehe hehehehe :P aku tukar skrg :p

zonaku said...

BAYAN BARU la.. bagan tu area mainland, bukan island!

zonaku said...

eh, tp betul kan tekaan aku tu

aim-a said...

to zonaku : iye,aku dh tukar Bagan jadik Bayan,kesilapan x sengaje la =p eerrr..jawapan akan disiarkan dlm episod seterusnye :p hehehe =p

paiseh said...

peh..! jadi tuan puteri lu kat sana eh..? nape laa tak jumpa incik acecece... dekat dah tu. hahahahahaha..!!

famia said...

sri ema.
tajok yg boleh menimbulkan syak wasangka.

haha.

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner