Friday, February 27, 2009

Dari Alam Maya Ke Alam Realiti

Ini bukan kisah hantu...dan ini bukan juge subjeck ilmu alam....tetapi kisah ini adalah menceritekan pertemuan yang telah berlaku dr Alam Maya ke Alam Realiti...Check it out..check it out :D

Arini sgt penat...masuk kui 9am buat keje sampai kui 4.45 pm tanpa rehat yang panjang ( tp sempat chatting ngan minah ni,sempat tinggai komen kat blog ini,tinggalkan jejak kat blog ini,baca entry terbaru blog ini,bukak blog ini juge,klik iklan nuffnang bg menjana pendapatan sampingan untuk beliau kat blog ini dan juge blog ini yang selalu tuko skin, bukan ape..bile ngah stuck, buke aaaa blog member² yang best ni sekejap utk dptkan mood bekeje semule..kitekan manusia biase..bukannye machine...peace :D)

Yang aku nak cerite adalah bukan ttg keje or blog mereke, tp sebenarnye aku ada janjitemu dengan sebahagian dr mereka.Yeah!!! Hoye hoye hoye !!!

Nmpknye walopun hari ni adalah amat penat..kelas dr kui 6pm - 9.30 pm, namun semangat aku nak berjumpe ngan bloggers² itu amat berkobar-kobar, sebab aku tak pernah jumpe mereka semua ini.Hanye kenai kat alam maya aje.

Jard jadik event manager sempene meraikan kedatangan opaq ke kuala lumpur ini..hehehhe.Selalunye jumpe kat alam maya je kan..ni nak jumpe kat alam realiti plak.. Aku berkobar² nak pg...tp kelas abih lambat...so..masih dlm dilemma...

Habis je kelas..ku call mamat ni. "Aku tak pergi arr...overtime td..".Aku dengan tangkasnye telah mengecall Penyu utk mengetahui camne keadaan disane.

A:Salam
PB:W'salam.Salam
A:Salam.oit.Aku br habis kelas ni.korang dah habis makan ke?
PB: Ko datang jer aaa...byk makanan lagik ni.kalau ko tak datang camne kiteorg nak balik..ko kan yg kne bayar...
A: Cesssss...
PB: Jangan lupe singgah mane² ATM on d way dtg sini.
A: aaaaaaaa.......aku on da way aaaa ni...

Beberape perbualan terpaksa dipotong atas alasan keloyarburukan mamat ini yang agak tinggi :p

So, dengan perasaan yang nekad, letak mengantuk ke tepi, ku redah federal highway yang sedang dilanda hujan yang renyai² itu..terus bergerak menghala ke William's Kelana Jaya. Budget kompidem jerk kan tau jalan. Aku dah tgk peta dah. Ok kot..tak sesat kot... hahaahha...akhirnye aku sesat sekejap..sekejap je ok...hehehe .. 2 kali pusing kat LRT Kelana Jaya...hahahhahah...so..dengan mengikut gerak hati..aku sampai juge ke Williams dengan sedikit pertolongan dr Penyu dan kawan Jard(Jard, sape kawan ko yg ckp kat phone ngan aku tu? suare dia ngan Penyu lebih kurang same jer :P).

So, sampai dah...Dengan meredah hujan..aku masuk William's...Yang aku nmpk seorg lelaki yang pakai topi memancing. Dah mmg x dak org lain dah..penyu arrr tu...
dan akhirnye...mata bertemu mata dengan mereka ini...JARD,OPAQ,PENYUBIRU,ZONAKU,CIKKOMPIUS

Salam salam..kenaikan diri...blablabla..Diorg da abih makan dah..yer lah..dah kui 10.15 rasenye....

Keciknye ko Aima...adeh adeh adeh..mestinyer lah aku akan terdengar ayat ni bile first time jumpe aku..hehhehehe...:D

Aku order air mangge.By defult,dlm air ni ade laici dan aku rase tokey kedai ni letak setengah tin buah laici dlm air mangga aku ni.Kenyang beb makan buah laici jer :p

Owh...Opaq n Penyu dtg single,Jard bwk 2 kawan dier,Wan n Meor tak silap aku, pastu Zonaku ngan 2 org adiknyer dan Cik Kompius ngan enCayangnyer la...aku? mestilah dtg dengan En.Best :D

Borak borak, minum,snap pics, borak...minum..hahhaha...minum..hahahaha..snap pics.

Antara perbualan yg sempt aku rekod :D

A:Akak ni yang mane ek?
Z:Zonaku.
A:Owh...:D
Akak duk mane ek?
Z: Kat bangi, near PKNS tu..
A: owh..dekat jer laa kite ni ek..blablablabla

A:Cik Kompius ke ni?
CK: Mane tau ni?
A:heheheheh...adela :p

Pastu..sampai laaa dihujung rancangan....dah nak balik dah....so..kira² arr bil masing²..

Time ni arrrr aku mengambil kesempatan ke atas org kampungku yang sgt hensem,hot,tough,yang mempunyai 2 org puteri yang sgt comel dan manis,dan juge mempunyai seorg isteri yang chantek utk membelanja aku.(kene arrr puji dan kipas baik punyer ni) "Penyu,kire aarrr skali air aku ni...mangge je pun". Yeah...Penyu menghulurkan bukan nod nod ungu kepade pelayan. Yeah..malam ni aku berjaye mengepow penyu. hahahahhaha...thank bro..next time banjer aku lagik ek :P

So, korang tengok jer aaaa pics kat bawah ni :D


Air mangge yang ade laici kat dlmnye...sedap...:D


Selepas...burrpp....kenyang makan laici yg byk :D 'Gelas' yang kreatif adlah berasal dr bekas mayonis :D










With JARD!!! Jumpe jugak ngan ko akhirnye :D

To all bloggers yg hadir...enjoy arrrr jumpe korang walopun sekejap aje..rase cam geng lame plak...:P next time kite wat gathering beso² sket arr...baru best :D Lagik best kalau Opaq ke..Penyu ke yang banjer kan. Open table arrr bro.Baru Macho.tak gitu Jard?Zonaku?CikKompius?
heheheheh :D

Notakaki: Jard, kawan ko 2 org tu bloggers jugak kan? bagik arrrr link ek :D Sharing is caring...hehehehheheh :D

13 kumbang & bunga:

chemistry_lady said...

korang makan kat william???? sepinggan nasi goreng ketam dah bape..wahh kayonyeee..

aim-a said...

to hajar: haah..William...tp aku minum ayo mangga aje..tu pun ditaja sepenuhnye oley mr.penyubiru :D peace :D

Mr PenyuBiru said...

aku saje je belanje ko tu supaya ko tulis citer best pasai aku dalam n3 ni.haha..

jard poyo giler.buat malu² plak.cess!

13may said...

vavavavava :D

Jard The Great said...

hampehss betol la komen en Penyu.. aku mmg pemalu la.. hehehe..

apsal ko tak blanja aku sekali?? nih tak aci nih.....

ad3ck said...

blah ar tak ajak! kecewa ar ku cam neh. huh.

paiseh said...

sama laa ad3ck.. tak reti nak ajak orang dia ni..
hahahahaha...!!

Monkey D Luffy said...

uhuk... aku nak join... lalala

zonaku said...

woi... muka tu, muka!!!!!
kasik blur arrrrrrrr!!!!

aku kan pemalu.. letak muka rakyat aku y berdua tu dah lerrrr..

aku sokong kenyataan untuk dapatkan penajaan dr opaq n penyu!
nnti aku buat surat permohonan n kelulusan skali!

HEMY said...

waaa...mmg besh la. lenkali aku akn cuba utk join..yeahhhh

hananimonai2 said...

perghhhh...menangisss..menangisss...nampak sedap mango juice tu..

wahhh ..,bestnya korang sempat berjumpa dah beramas mesraaaaaa

opaq said...

wahhhh....wahh,..tu aku tu...

laju giler ko bawak kete kan...
supp..sup..ilang tros..

theconfused said...

br ri nih aku cek entry ko nih babe.. bz.. bz.. hahahahahah

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner