Friday, January 30, 2009

Tak Tahan....

Kengkadang, bile kite demam n selseme, deria rase kite jadik tidak menentu, mulut kite pun rase tak lalu nak makan. Ye. itulah yang aku rase....

Tapi, kne makan jugak sbb aku tak mau disabit bersalah utk kesalahan di bawah akta WHO kerana mendera haiwan peliharaan dlm perut ku ini...iaitu cacing² di dalam perut ini.

Sebenarnye aku mc arini, tp disbbkan ade bende urgent yg perlu aku lakukan, maka mc hanya tinggal kenangan..takpe...aku redha aje...

Aku ade kelas arini, kul 6pm-7pm. Bersemangat aje aku dlm kelas. Bersemangat dgr lecture sambil berchatting ngan dia ni...hehehhehehe...dia ni mmg slalu kaco aku... ssh btul jadik org glemer ni :p

Aku bukan nak cite ttg dia or ttg keje or ttg chatting.

Aku nak bercerite ttg makan...

Bile sakit ni...kengkadang kite rase memilih nak makan kan...rase nak makan itu laa..ini laa...maklumla..org tgh sakitkan....

Dan arini aku terliur nak makan ikan siakap masak steam...!!! yummy...meleleh rase ayag liuq aku..tak sbr rase nak abis kelas...

Aku ajak opismet aku makan...tp diorg mcm bz bertungkus lumus menyiapkan tender plak..so..aku x mo laa kaco..

So..aku punmsg osmet ku...suh dia masak nasik..

So sepanjang perjalananan balik umah, dlm kepale otak aku...hanya ikan siakap steam ikan siakap steam ikan siakap steam...pergh....dlm 20 minit ku dh sampai seri kembangan..

Singgah kedai...cari ikan siakap...arggggggghhhh...ikan siakap x de...!!! huhuhuhuhuhu...aku dah kecur giler ni...yg ade hanyanya ikan rahul ( aku pun x tau ikan ni nape namenye rahul ..) Hurm...fizikal mcm ikan siakap...boley je laa...hehehhehe..ku suruh abg hensem kedai runcit tu siang buang perut skali. yelah..aku kan rajin :p tetibe ade budak kecik kat kaki abg tu...

Aku: comelnye baby...
Abg hensem tu : :D
Aku: Anak ke bang?
Abg hensem itu: haah...
Aku: comelnye..
Abg hensem tu: tq..

Aku tidak keciwe pun..sbb tumpuan aku hanyalah ikan rahul masak steam..hehehhehehe :p

Bayar semua bahan² ngan ikan tak sampai pun rm10.

Sampai umah...terus ke dapor..

Yelah..bg seorg gadis yg ibu ayah jauh ni...kne laa aku masak sendri..lebih² lagik aku ni mmg pandai n rajin masak..hahahhahahhahaa :P

So..korang tgk je lah IKAN RAHUL MASAK STEAM yang menjadik santapan dinner aku semalam.

Sagat carrot ngan penyagat. Sagat halia jugak..halia bagus utk memanaskan menyihatkan bdan..

Tak sempat nak cabut tag office..sbb ku dah terlalu terliur nak makan ikan masak steam ini :p

Sedia utk dimasukkan dlm kukusan. Lihat cendawan yg berenang² itu..pergh.....:P

Duk diam² dlm kukusan ni ek...:D


Wahhhhhh!!!! 15 minit dlm kukusan...dah siap dah...panas seh...berasap...:P Mata ikan tu dah putih..maknenye dah masak laa tu :D


Close up sket :P


Yeah...nasik putih n ikan rahul masak steam :D Saat ini tak usah ckp la..air liur dah tak tertahan neh :p Makan sambiltgk anak buluh betong,tv9 :P


Testimonial: My osmet: sedap laa kak..semua rase kene laa...:D
aku: hehehehhee :P

Tinggal kepale aje...dah tak larat dah nak abiskan...perghhh!!! sungguh lazat..dan menyihatkan..berpeluh aku pas makan ikan steam ni :D


Korang nak tau tak kalau kat luar harge masakan ni bape? Boleh mencecah RM 25 inggit...pergh...harge kos x sampai pun 15 engget..:D

Dan..aku puas...sedap...dan aku rase sedikit sihat laa walopun hingus hingus masih tidak mahu berganjak meninggalkan hidungku yang mancung ini....:p


14 kumbang & bunga:

chemistry_lady said...

aim-a, betul ke ko yg masak :p

Jard The Great said...

waaa... hebat ko masak ek..
aku nak dtg umah utk makan masakan ko boleh tak?? hehe..

syah shah said...

salam... lompat dari blog penyu yang kaler biru tuh... err... name ikan tu rasenye rohu laaa... bukan rohu... dia ade tulang halus sket-sket kan kat isik dia?

Kalo bukan tuh maknenye memang ikan lain le tuh... heheheheh :D :D

noxsslayer said...

waduh2.. ikan rahul tue.. ikan apa ek?? pelik lak aku nengok ikan rahul tu.. ish ish. shah rukh tada ke??

Emm.. soalan baik tue chemistry gurl...betul ke? aim-a masak??

Monkey D Luffy said...

ajak aku sekali!

aRaBeLLa said...

pehhhh kecur air liur...

pandangdenganmatahati said...

uh kecik hati aku y penah masak bihun dan sambal tumis jek tu pon nak jugaaaakk letak entry d blog..

sob sob :p

pandai nyaaa nnt ajar aku eh :p hehe

Firol said...

Hoooo..... kena bagi semua rasa baru bleh nilai ni..hahhaha

paiseh said...

gua dah pikir lain tadi duk tengok tajuk.. hahahaha...!

13may said...

ko masak ker nih???

tak tahan.... :P

Im Single said...

gua pun fikir lain... attention getter betul la lu nya title.

Hafizd said...

sedapppp!

aim-a said...

to chemistry lady: betul betul betul ( bace gaye upin ipin ek :p)

to jard: boley boley boley...bwk kapten skalik :P

to syah: betul betul betul..wah...pakar ikan hang neh :p
yg ptg..sedap...:P

to nox: betul betul betul...aku masak...:D shah rukh tgk pun gerenti terliur nyer laaa :P

to kapten: boley boley boley...bwk jard skali..hehehehhe :p

to arabella: lap sket...:P

to pandangdgnmatahati:boley boley boley...carik ikan...aku ajo..sonang je ;p

to firol: nnt aaa...open day blogger aku buat ikan masak neh :P

to paiseh:ape yg hang pk neh...hehehehe :P

to 13may: betul betul betul..aku laa yg masak..nape? tak percaye? hehehehe :p

to im single: marketing kne bagus beb...attraction itu penting..hahahahhaha :P

to hafizd: mmg....sedap..hehehhe :p

Mr PenyuBiru said...

cess! ade ke kate aku yg kaco ko. bukan ko yg kaco aku ke. aku tau lah aku hot lagi macho.haha..

masa ko makan ikan tu, ikan tak termakan tag opis ko sekali ke? keh3..

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner