Tuesday, January 20, 2009

2nd year Anniversary....

Yeah...smalam adalah second year anniversary antara kami..alhamdulillah...things are still going well and smooth..tersepak batu dan berdarah tu adat laa kan...:D


ENTRY KALI NI BUKAN ENTRY KOPI PASTE..TETAPI ENTRY YANG DTG IKHLAS DARI HATI AKU..:D hehehhe...SWEET tak? :p

Smalam 19 Jan 09 adalah genap 2 tahun aku bekeje kat company skrg ni. My first company. Aku rase sperti baru semalam aku masuk di company aku skrg ni.Thanks to my CEO yang mmg best( aku admire beliau sebenarnye..hehehehe )sbb slalu bagi motivasi kepada staffnye. Talk about my CEO, actually I admire his kehenseman knowledge and intelligent yang dia ade. Cara dia ckp,cara dia berfikir..tak terjangkau dek akal aku...yelah..kalau aku same ngan dia, dah jadik ceo dah aku ni :P Thank to my CEO yg slalu bwk I jumpe org² yang best.Hmm...education background beliau mmg best jugak tau,aku teringin ke HARVARD...kalau x dpt ke sane..ke Australia or UK pun ok gak .. insyaallah..:D kadang² rase tak puas hati kat beliau mmg ade sbb beliau slalu bagi adhoc task kat aku..suh aku pk yg aku rase beyond my knowledge...tp aku think positive je ...tak elok think negative kan...so..bila think positive..semua going smooth..walopun rase sukar tu tetap ade :D

Aku rase aku adelah peningkatan sket dr hari pertama aku di sini. First time dulu, aku rase seperti x tau ape²..byk aku tak tau .. ini tak tau..itu tak tau...tp skrg..byk jugak yg aku dah tau...dan bak kate salah sorang opis met aku...kalauu asyik tak tahu....pegi makan tauhu....hahahahha...( time tu gelak je laa sbb masih junior kan...:p) So skrg ni..aku perlu makan byk tauhu supaya aku byk tauhu...formula ni mmg menjadik tau..baik korang cube :D

Dan skrg, aku masih lagik belajar..belajar memberikan yang terbaik utk kerjaya dan company tmpt aku keje ni...aku PERLUKAN MASA utk itu...yelah..dulu aku hanya ikut arahan aje..skrg ni selain kne mengikut arahan bos² ( aku ade byk bos, 3 org bos bos aku sme hensem², baik hati,slalu bagik tunjuk ajar walopun x semua..hehehhe..naik gaji tak bos? ), aku kne pk ape arahan yg aku nak bagik kat ahli team aku yg lain...agak mencbr jugak..yelah..aku bab² planning ni masih baru n perlu byk belajar lagik :D Takpe..caiyok!!! aku boleh kan kawan² :D


Aku yg mmg kne slalu kene byk membace ( pesan CEO aku yg aku perlu praktikkan..huhuhuhu)

Dan selain tu kate beliau lagik..utk jadik org yg highly motivated, kite kne berani tanggung risiko...dan jugak jgn slalu hidup dlm keselesaan..:D


Adakah ini boley diklassifikasikan sebagai menanggung risiko? boleh jugak tau...:P Entering the biohazard lab :p

Yang ni boleh dikatekan berani jugak tak?


Pergh...best tau kne ombak besar..:D lokasi => pantai batu buruk .. ghanu kite :D

Dan ade lagik 2 faktor utk jadik higly motivated ni...tp aku dah lupe laa ape 2 faktok tu..haih...camne ni..aku kne semak smula nota² motivasi yg beliau bagik ni :p


I will follow u..one day maybe :D Insyaallah :D

Dan hari ni..dah 2 tahun 1 hari aku bekeje di sini.Aku suke disini. Thank you to all my bos and opismet yg byk bgik aku pengalaman. Hope tahun ni prestasi kje aku semakin meningkat dan aku dpt archive my goal for this year dan tahun² seterusnye :D amin...:D

15 kumbang & bunga:

Mr PenyuBiru said...

akhirnya ko dapat jugak buat n3 yg best dan bermotivasi. n3 ko kali ni bagus dan tidak merapu serta kurang nila kepoyoan. ko patutnya berterima kasih kat aku jugak atas keberanian aku menegur ko bla..bla..bagi motivasi..bla..bla..kaunseling...bla.. bla..tolong ko...bla ..bla.. jgn mandi laut.. bla.. bla.. pergi servis kete sendirik... bla.. bla..
adehh! dah penat dah bla². so, aku blah dulu! hik3..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ehehehe...cure ke knowledgenya?
waatshi rasa yg ayat kena potong tu kot
aim-a......
kamu sgt kecil dan molek orgnya..
hik hik hik..
watashi sgtlah jelesssssss

stay cute
heharap leh wat anniversary lg untuk next following year..
*selagi ceo masih ada..ahaksss

Firol Fizoku said...

wah kena puji lak hang sri..kecik molek..

Hana,tulah saiz dia dari zaman aku sekolah dengan dia...takde berubah pun....makan banyak,tapi camtu gak..hihihi..ada 'bela' kot?

Monkey D Luffy said...

cis! aku ingat nak buat entri macam ni dulu... tapi kan aku tak jadik cikgu...

paiseh said...

gua tak penah dapat anniversary kat tempat keje.. tak sampai setahun dah tukar.. hahahaha...!

ad3ck said...

cheh igtkan anniversary ngan bf ahahaaha. wah kira hebat lah ko smpi 2 thn, spnjg karier ku tak pernah smpi 2 thn, plg lama 1 thn ehehehe.

13may said...

Hello Friend,i found your Blog quite intresting.Well i am also quite new to this blogging world.So now i am searching for my new friends.I hope you can be my one my friend forever.So i have added you in my blog roll.Hope you will also add me in your friends list.Anyways my dear friend happy Blogging....And stay in touch.Bye.

aim-a said...

to penyu: itulah gunenye kawan²..saling ingat mengingati..nasih menasihati...blablablablabla...org kg yg comey...blablablabla...bagus....blablablabal..
nasihat laa lagi utk kebaikan..blablablabla...tq ...errr...pjg laa plak komens :p

to hana: hehehehe..mmg cure :D kecik n molek? tq tq tq :D alah..hana pun ape kurangnye...manis :D

to f'rul: aku x berubah langsung ek? hehehheeh :p aku bela cacing je dlm perut..hahahahhahha :p

to monkey: arhhh...alasan je tuh...dah..jgn kopi peste..nnt kne beleber ngan encik penyubiru cekgu disiplin kite tuh :p

to paiseh: hang neh same je ngan ad3ck :p

to ad3ck: hang ni same je ngan paiseh :p

to may: sejak bile ckp omputeh plak nih? mcm spam msg aje...:p

Anonymous said...

Happy Anniversary! Compare to me, I can see you handling your first career very well. Still remember how I cried and wrote 'surat layang' to those am not happy with. Antara yg kuat melawan mcm tuh. Klu boleh biarlah majikan tuh yg dengar cakap aku, bley? So face up and chill!

noxsslayer said...

waduh2 .. terbukti kehebatan kamu dapat bertahan.. keja selama dua tahun. bagus laa.. terus usaha agar dapat bertahan ke anniver-slary yang seterusnya.. hehe.. wokey aima..

Riezal said...

awww kagum gue.. dgn ketabahan mu..tahniah n syabas.. ohh yaa happy aniversary to you.. moga suksess suksess selalu

Jard The Great said...

aiks. aku rase dah bace n3 nih..

rupe2nya lom ku komen lagi... ceh..

bila mo update nih??

sultan said...

oit... jaga2... ombak jahat tu. haha...

aim-a said...

to jard: ku tunggu ko komen baru ku update..hehehe :p

maicher said...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
handmade jewelry

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner