Sunday, January 18, 2009

Di Kala aku mengantuk dalam kelas........

Aku sgt mengantk di kala ini..aku dlm kelas ni...jam kul 5pm..lagik 30 minit nak balik...tp...mata aku tetap ngantuk .. bagai di gam...huhuhuhuhu



lawak mengantuk...aku layan google jap....jumpe laa bende ni...hehehheh :p

Sorg taukeh kedai restoren sedang mengira pinggan
mangkuk di kedainya...






- 13 mangkuk pecah








- 5 mangkuk retak








- 2 mangkuk hilang






DAN....






- 1 mangkuk hayun sedang baca entry ni.....hehehehhe :p


-----------------------------------------------------------------------------------

Seorang lelaki yang sengau naik ke sebuah bas lalu bertanya kepada pemandu bas

"Vang.. vas nih fegi hamfang ke...? " (bang, bas ni pergi ampang ke?).
Pemandu bas itu berdiam diri. Marah kerana tidak dilayan, lelaki sengau itu pun turun dari bas.

Seorang lelaki lain di belakang pemuda sengau tadi pun bertanya kepada pemandu bas itu.
"kenapa awak diam tadi? kesian dia..."

Pemandu itu pun menjawab: "Masham mana haya nak hawab.... haya hun hengau hugak.. hhanti hia hata haya hehek hia hulakk!!!... ....."
(macam mana saya nak jawab.. saya pun sengau jugak.. nanti dia kata saya ejek dia pulak

------------------------------------------------------------------------------------

Ada sorang cikgu pompuan yg mengajar B. Inggeris utk thn 1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 perkataan Inggeris dan kemukakan pada hari isnin nanti.
Ada sorang anak murid cikgu itu pun berjalan balik kerumah. Dalam perjalanan balik, dia nampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menyergah "Shut up you !!". Sampai rumah dia tanya bapa dia, "'shut up you' tu bahasa Inggeris ke?" Bapa dia kata, iye. Dapat dah satu perkataan, ingat budak tu.
Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa Superman nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, "'superman' tu bahasa inggeris jugak ke" dan bapa dia kata "yes". Dua perkataan dah, kata budak tu. Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan. Dia nampak ada sorang lelaki dan sorang pompuan sedang bertengkar berebut buku. Pompuan itu kata "Ladies first". Balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itupun bahasa inggeris. Ah, leganya kata budak itu. "aku dah dapat carik ke semua perkataan B.I tu!!
Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.
Cikgu: "OK boy, did you get the words?"
Budak: "Yes, teacher".
Cikgu: "Good, what is your first word?"
Budak:"Shut up you!!"
Cikgu: "What did you say? Are you mad? Who do you think you are?
Budak: "Superman !!!"
Cikgu: "Bloody fool! Get out from this class!"
Budak: "Ladies First!!"
Thank you

------------------------------------------------------------------------------------
SEORANG pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekali gus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya pada penjaga bilik berkenaan.
POLIS : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
PENJAGA : Lelaki pertama sedang bersanding, tiba-tiba di serang strok. Lelaki kedua pula khabar nya menang loteri dan mati di serang sakit jantung, manakala yang ketiga di sambar petir.
POLIS : Ha....kenapa disambar petir pun tersenyum?
PENJAGA : Masa itu dia ingat orang sedang ambil gambarnya

------------------------------------------------------------------------------------

Antara loghat utara
dgn loghat pantai timur,
yg mana lebih munasabah?
jawapannya loghat pantai timur..
cuba perhatikan dialog dibawah..

bahasa malaysia standard:"dia pergi ke rumah jiran
utk mencari emaknya tetapi emaknya tiada disitu.."

loghat utara:"dia pi ghumah jiran nak caghi mak dia,pi pi mak dia takdak.."

loghat pantai timur:"dio gi ghumoh jire dio nak caghi mek dio, gi gi mek dio tak dok"

kesimpulan:tak mungkin pipi maknya tiada, tetapi kalau gigi emaknya tiada, mmg munasabah hehehe..


6 kumbang & bunga:

Monkey D Luffy said...

aku bukan mangkuk... sekeh kang

Mr PenyuBiru said...

tak abis² ngan n3 kopipes ko nie. cubalah create sendirik.kate dah jadik student. student kena ade inisiatif tuk memajukan diri sendiri,bangsa & agama. kau ni bla..bla.. tak kreatif...bla..bla..asyik tiru orang..bla..bla.. makan banyak... bla..bla... adeh! sakit perut plak.k,blah dulu.

paiseh said...

hakhakhak..!!! tak saje kena beleber sama incik penyubiru... gua sokong. hakhakhak..!!

ad3ck said...

ko panggil kami pembaca neh mangkuk hayun? mangkuk hayun betol! ;p.

HEMY said...

salam singgah..

aku baru singgah kena mangkuk dah..loorrr..

ko dok equine kah?aku dok puj 4/3..hehehehe

sticker said...

cheap handbags
evening handbag
handbags online
ladies handbag
luxury handbag

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner