Sunday, August 30, 2009

Bulan Bulan Puasa pun ade lahanat gak....

kepada mereka di luar sana yang slalu berurusan dgn pembelian on9, terutamanya melalui mudah.com.my n etc. berhati hatilah dan kalau jumpe dgn mamat yang bernama

ABD FAIZIE ABD HAMID
MAYBANK 1511466884

cepat cepat lapor kat pihak polis. kalau boleh pasang perangkap sampai polis tangkap dier.!!!!!!!

lahanat ni dah menipu kawan lelaki saye. kesian kawan lelaki saye. rm590 melayang disebabkan sebijik henfon.

camne tau dah kne tipu?? setelah tunggu selama 2 hari barang tak sampai². dan sy pun tolong dier call mamat lahanat neh...tak dpt. last last saye google nama diatas...nah!!! terpampang laaa kegiatan lahanat ni!!! sy sungguh geram!!!!! ada jugak jenis manusia macam ni yg buat keja bulan pose camni. sy doakan mamat ni cepatlah insaf dan kembalikan duit org. haram oooooooooooooo makan duit tanpa keredhaan org neh. tak sangka ade jugak yg carik makan camni dibulan yang mulia ni!!!! sakit hati dow!!!!

korang bley je google nama lahanat ni.byk cerita.link lain dpt tgk kat sini:


mamat ni pun byk no ic. byk no phone jugak.kawan kawan..sila jgn terpedaya. kalau nak bli barang on9..better jumpe!!!! jgn mudah mudah kasik duit kat org!!!!!! ingat!!!!

kepada lahanat yang bernama abd faizie abd hamid..kalau 40 org berdoa yang buruk² ttg anda...hidup anda tidak akan tenang. Ingat, hasil yg anda dapat tu adalah hasil haram!!!!!!Tuhan nak balas senang aje..CASH je skrg ni..!!!!Ingatlah!!!!abg polis..sila amek tindakan!!!!

20 kumbang & bunga:

13may said...

ni citer benar ker nih?

dulu pun ada emel tentang penipu kat mudah.com gak...tatau la, ntah ntah mamat ni gak

k0m4nd3r said...

:f: sian..hoho.. Redho tetap redho dgn ujian Allah di bulan mulia nih. Tapi berdoa tetap doa, igt, doa org teraniaya nih cepat je sampai tau?

Mohd Hafizd said...

hmm..ini la..kepercayaan melalui talian dirusakkan oleh lahanat sorng nh jer...dang!!

bulan posa nih, harap2 die bertaubat..amin

Mr PenyuBiru said...

isk..isk..camne kwn ko bleh terkena ni?? better kalu nak beli secara on9,pastikan guna web yg dipercayai. kat mudah.com tu bleh,tapi better jupe face to face.

pepehal, thanks 4 de info dan semoga yg lelain juga ambil iktibar kejadian ni.

HEMY said...

takleh wat report ke??no akaun sume dh tau...hmm hmmm

aim-a said...

13may: ye..kisah benar :)

k0m4nd3r:ye btul!!! suh dier doa cepat cepat masuk minang aku..hahahaha :P

mohd hafizd:tau tak pe!!!

Penyu:ya btul pakcik..jadikan ikhtibar :D

hemy:mmg suh buat report dah...dah ramai gak wat report..tp dier still buat lagik bende ni..takut ade org dalam jer....huhuhuhuhuhu

momentinlife said...

report kt maybank aima...
frozenkan akaun dia..
bwk bukti trabsfer duit tu...

Firol said...

amboi...haram jadah sungguh di bulan ramadhan ni..harap dia eksiden terbalik masuk gaung senang nak tau rupenya

Erina Asmawani said...

kuang ajo btol..laki tu mkn duit haram!
Semoga dia diberi balasan setimpal..huhu..emo baca entry akak ni

:e:

Masy said...

bank xleh freeze kaa akaun dia eh? isk2. lgpon drpd bank patutnye leh dpt info2 lain mcm alamat dia per sume.. hmm

Razman said...

polis xwat keje..repot la cmne pun...dh letih dh repot2 polis ni...

kueh bakar said...

dunia nyata ada penipu dunia maya lagi la ada...
adoi...

aim-a said...

razman: sgt kecewa!!!!!
kueh bakar: tu laa pasal..mmg tak hidup tak berkat

~0~ said...

tangkap je orang camtu...
merosakkan rezki orang lain yang ikhlas nak meniaga online je...lahanat

tasikmerah said...

dah repot polis ke blom nih...?

Acai said...

Salam aima,
Setelah buat beberapa siasatan dari no akaun tu.

Alamat akaun tu : NO 12, Jalan Pegawai, Taman Pegawai, Sitiawan.

Dapat IC dia : 800104-01-5879 - ic betul mamat nie
Alamat dia :

ABDUL FAIZIE BIN ABDUL HAMID
NO 7, JLN KEMBOJA 6 TMN PLENTONG
BANDAR PLENTONG SELATAN
JOHOR JAYA
PASIR GUDANG
JOHOR

Kalau pergi sana berbaloi tu sebab byk tu hilang. Pasni berhati2 buat transaksi online ye.

aim-a said...

salam acai,

tu laa..hmm...alamat tu alamat IC eh?? ade beberapa versi gak IC dier tu..hmm..nak pegi..tp saye duk kl..x tau bile balik jhr..

mmg byk!!! mmg lahanat faizie tu..

thanks acai!!!

kak tasik: kwan sy tu tak buat lagik...dier kate polis cam x amik tindakan je sbb ramai dah buat tp x de pape pun...

O:kalau polis jalankan tugas..mmg akan kne tangkap. tapi.........paham paham je la..:(

aim-a said...

moment: tu la....tgk aku free free sket nnt..aku tkg arr kwn aku tu..

firol: mmg haram jadah!!!

ena:sgt kurang ajo org itu!!!

masy: tu laaa...tak try lagik....

Slumber said...

Abd Faizie Abd Hamid
800104-01-5879 - ic betul mamat nie

ABDUL FAIZIE BIN ABDUL HAMID
NO 7, JLN KEMBOJA 6 TMN PLENTONG
BANDAR PLENTONG SELATAN
JOHOR JAYA
PASIR GUDANG
JOHOR

Maybank akaun :151146588471

No fon 0129706635

Slumber said...

800104-01-5879
Carian berdasarkan IC No / Search based on IC No
As recorded by PDRM
No. Kad Pengenalan
/ Identity Card : 800104015879
Status senaraihitam
/ Blacklist status No. Pendaftaran Kenderaan
/ Car Regn :
ADA JDX4964
ADA JEL7137
ADA JEL7137
ADA JFQ6735
ADA JFQ6735
ADA JHM4490
ADA JHM4490
ADA JHM4490
ADA JCP1757
ADA TR3917

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner