Wednesday, August 26, 2009

Kehadiran Puan Puan Sri Disambut Mesra Oleh Dua Orang Pemuda Belia yang sedikit macho n hensem

Entry update kembali lagik..hehehehe :D

Senin and Selasa lepas aku ke Penang and Ipoh atas urusan business trip...( sound mcm gempak je kan padahal pi meeting je pun :P ).

Bertolak dr KL kui 10am dengan Savvy Cik Kamariah. Dgn pemanduan yang sgt berhemah, kami sampai ke Pulau Mutiara tepat jam 1.30pm. Wah...borak punye borak..tak sedar da sampai Penang. Meeting kui 2.30pm. Ade lagik 1 jam.So, singgah laa kat Masjid USM. Solat semua lunch dan pi laa meeting. Selesai semua urusan keja lebih kurang kui 5pm.

Sebagai seorg pekeje yang mempunyai budi pekerti yang agak mulia,sy juga mengamalkan peribahasa sambil menyelam minum air..hehehehe..ape lagik...sampai Penang mestilah kne buat sesi terjahan BLOGGER. yeah!!! Actually..sesi terjah blogger 2 org ni adalah last minute plan..tak rancang pun :D

Dengan bantuan Cik Arabella yang agak agak cun dan juga Encik Paiseh yang agak agak hensem, Aima yg agak agak comel ini berjaya mendapatkan no hp Encik Acecece Aka Mr.Lan. Sebenarnye nak pi jumpa juga sorang lagik blogger tp dia tak available plak..aiseh...frust gak :P

Berbekalkan semangat yang wajar, aku ingatkan nak buat panggilan hanget musim kedua kat blogger Acecece ni..tp tak sampai hati plak..maklumlah puase..tak bley tipu byk sgt..kuruh kering pose aku kang..hehehehhe :P

Perbualan telefon tak dpt dirakam disini. ( nasib ko baik kali ni Acecece :P ). Ku kata ajak laa Mus skali.

Rupenye Acecece and Mus ni keja kat Bayan Baru. Pi laaa kami mencari Giant Bayan Baru sbb TM dekat ngan bangunan tu.Adehai...makan langsat jugak 2, 3 bakul...baru laaa jumpe Giant Bayan Baru. Sampai sana, aiseh...Encik Acecece call..kata ada breakdancedown plak...kne tunggu sampai kui 5.30 ptg. Ok..takpa..kami pun ke giant n lepas tu ke opis En.Acecece.

Sessi terjahan bermula. Savvy memasuki perkarangan TM Bayan Baru. Parking elok punya.Wah..aku berdebar debar nak berjumpe ngan dua orang Pemuda Belia ni..Hensem hensem plak tu ( kene puji sbb total damage = rm53.00 .. hehehe ) .

Aku pun kuar dari Savvy.. wah...itu dia Encik Acecece and En.Mus..dgn gaya malu malu kucing kelaparan. hahahahahaha

Apa lagi..sessi taaruf dan perkenalan berlaku dlm sekitar 2 menet..wah..agak mesra diorg ni. Bella, Lan tak shy shy cat pun...terlebih peramah adelah..hahahahahhaa :D Selepas 2 menet tu..sesi mesyuarat menentukan tempat nak buka pose pun berlangsung.

Sungguh macho dua org neh bile diorg sudi drive Savvy itu!!!!! wah!!! rase sgt kedatangan kami dialu alukan..:D

Memule En.Acecece duduk kat tempat driver. Disebabkan En.Acecece agak gementar berjumpe dgn kami berdua yang comel ini..driver bertukar servis kepada En.Mus. Hehehehehe....

Yeah!!! Menuju ke tempat berbuka pose. Steady En.Mus.

First time naik keta Sawi Savvy. Cilakak, rasa macam bawak keta racing, gear reverse sebelah kiri atas!!! Apa punya keta ni!!, Racing betul!!!! --- > kata kata En.Mus

Tempat diterjah, Restoran Seri Pantai, Hammer Bay.

Sepanjang perjalanan ke Hammer Bay, langsung kiteorg tak berenti² berborak...mcm dah kenal lame!!!mmg dah kenal lame..tru blogggg... byk topik plak tu!! Padahal inilah first time kiteorg jumpe. Ni org kate..KACIP agaknye :D

So, sesi tempah menempah makanan pun berlangsung. Biase arr..otai penang aaaa order nak makan pe. :D

So...kitaorg pi la booked meja....

Lepak lepak..masing masing kuarkn henpon..amek gambo..borak borak ...amek gambo.. borak..amek gambo..rakam video...ni lah keje blogger bile jumpe..sme nak rekod..dgn tujuan nak letak dlm blog :D Diskusi ttg isu isu semasa ... isu isu terkini..semuanya mempunyai isi isi berunsur ilmiah..tiada sebarang sessi umpat mengumpat...hehehehehe :P


Berlatar belakangkan Pulau Jerjak, view yang amat chantek!!!


I like!!!!!! Chantek!!! Pandai korang pilih tempat :D


Mus and Lan yg best!!

Tak pernah berenggang ngan henpon!!



video

Video ni korang kne tgk :D

Ayatseterusnye dikopi and tampal dari blog ini.

Pekejadahnya duduk kat kedai makan awal-awal. Mana boleh tahan. Bawak dua tetamu bershopping Jeruk Penang di Medan Suri. Tujuan utama... Mencari buah nau dan jugak jeruk salak. Cilakak sekali lagi, pesal aku buka lampu, wiper belakang yang jalan!!!!?? Kamar, ko modified keta Sawi Savvy ko ker neh!!! --> kata Mus.

Mus, awat keta enjin keta mati kat roundabout??? hahahaha...cuak bawak keta racing ka???kikikiki :P

Sampai kat Medan Suri..pi laa kat satu kedai jeruk ni...

Aku: Adik..ade buah nipah tak???
Adik Tukang Jual: Takde laa kak....
Kama: Ala..takde ke....huhuhuhu
Aku: cube tgk tgk kat dlm balang tu..mane tau ade...
Kama: ( tgk tgk kat dlm kedai). Takde laa.....
Acecece: Buah Nipah camna??
Kama pun explain camne....
Acecece: Takde laa tu..

Tetibe dtg seorg hero yg berjaya parking kete dgn menggunakan gear reverse ...

Aima+ Kama berkata kepada Hero: Takde laa buah nipah..

Hero dgn gaya yang sempoi tanya Adik tukang jual: Buah Nau ada???
Adik Tukang Jual: Ada.Tu.

hahahahhahahaa...laaaaaaaaaaa.....org Penang panggey buah nipah buah nau rupenye...oit Lan..ko pun tak tau rupenye..

Lan: Mi no spik Penang..

Cehh!!! Poyo..hahahhahahhahaha

Hero yang bertungkus practis gear reverse
Mencari buah nipah aka buah nau dlm kedai...
with Mr.Mi no spik penang...hahahahahaa
hahahaha!!! buah nau ni dlm bekas putih tu rupenye...tgk..mr.mi no spik penang agak bangga bila dah kenai buah nau :P
With hero buah nau..hahahhahahaa :P tgk..sepeket je aku beli jeruk..jeruk salak semstinye :P


Shopping² jeruk..tak laa byk sgt..beli sepeket dua aje..hehheheeh..betul..sepeket dua aje...:p

Patah balik ke restoran. Acecece dah telan air liur.

Aima? Asyik dok pegang henpon. Dok SMS sapa aku tak tauler.. ----> aku es em es budak Paiseh neh...pastu bukannye nak reply kat msg aku..dia pi msg kat henpon Mus plak..mmg poyo..hehehehheheh :P


Memule sampai kurma...satu utk mus,satu utk lan,satu utk aima,satu utk kama..just nice :D

Pastu sampai air...

Pastu...mestilah sampai makanan!!! Ape lagik!!! start minum air limau ais laa Amik gambo ler...hehehhehhee :P

yeah!!!!
Cube perhatikan tenungan Lan kat ikan siakap tu....hahahaha

* Utk gambar makanan yang lebih jelas dan mengiurkan..sile ke blog pakcik ini.


Allahummakasumtu.. Wabi ka'a..
Encik Acecece terus ngap.. Hampeh punya Lan. Aku tak abes baca doa lagi neh!!! ---> kata mus..hahahaahhaha

Upacara melantak terus bersambung.
Meja sunyi sepi..... sehening air di kali.


Dialog dalam hati yang aku dengar:
Acece (dalam hati): "Wah, aku rasa ada bakat jadi suami mithali nanti"
Aima (dalam hati): Piiirahhhh!
Kamar (dalam hati): Sengal la bebudak neh!


Alhamdulillah...burrppp...takley bangun dah...mane pari tadi???mana siakap tadi???mana tom yam tadi??mane kailan tadi??? mana limau ais tadi???entah.......tanye lan n mus...siap mintak nasik tambah lagik tu....hahahahahahahahhahhahaa

So..maghrib dah tinggi...nak beransur pulang......pi laa nak byr...

Bape inggit eh?? aku pun menghulurkan duit utk pembayaran..bagik kat Lan n Mus..
Lan+Mus: eh..takpe takpe...
Aku+Kama: eh..amiklaaaaa ..tak best aa camni ( ni ayat manis punya...hehehhehe ).
Lan+Mus: eh..takpe takpe...
Aku+Kama: eh..btul ke???
Pemuda Pemuda HenseM itu: takpe ... kiteorg byr...

Ni laaa part yang tidak disangka sangka...so sweettttttttttttttt!!!!!!!

Seperti yng Mus bgtau dlm blog dia..total damage=rm53.Murah beb!!! Next time boley berkunjung lagik....:D

Thanks alot MUS!!! Thanks a lot Lan!!!! Next time banjer laa lagik....:D

Mus and Lan, terime kasih kerana jadik tourist guide kami..walopun tak sampai 3 jam pun..kami rase sgt best!!!! Nanti korang dtg KL aku banjer korang plak eh...:D Thanks ya!!!!

Pssttt: Trip ke Penang kali ni mmg besh!! rase nak pegi lagik !!!

20 kumbang & bunga:

momentinlife said...

mak aih~
panjangnye aima.. huhu rajin tul ko amik gambo.. huhu

ermm jgn lup amisi kite ye.. =)

momentinlife said...

okey.. klu amik pic mknan...
biasanya mmg adalah seorg 'blogger'.. =p

ad3ck said...

nak buat panggilan hangit tak boleh kesian2. dulu kita kesian kat debik tuh yang tak menjadi tuh ahaha

aRaBeLLa said...

cittt aritu kemahen nak kuar kete pon memalu..
huhuu..
mus,apesal tu tak nak tayang muke ke?

13may said...

perghh!!! bestnya mai penang :D

♣haNie♣ said...

jeruk salak aku mn weh..
hahahaha!!
ooo..itu rupenye makluk name acece tu..
hahaha..
weh..bila nk g penang lg?
sila roger ek..
blh tumpang balik kg..
hahahahaaha!!

Firol said...

patut le senyap je...hahaha..selamat berpuasa sri....semoga tahun ni lebih hebat dari sebelumnya insyallah

speedrider said...

me know buah kedondong only

Jard The Great said...

udah lama ko tak buat entri panjang2 mcm neh.. ehehhe..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

panjang gile. lepas gian ke hapa??

kim slam kt abg2 yg banje tu ye..

ehem ehem

HEMY said...

furgh...best tol jalan2 makan2 yee...save gak jln2 pose..jadi takde mslah..save..tak kuar makan tak benti minum..ahaha

Erina Asmawani said...

aaaa..sedapnya seafood tu..huu..tak penah gi penang..jom sis kta g sana..huuh

acece said...

semua yga ku nak cerita ko dah cerita, cmtu aku xde menda la nak isi kat belog..hehehe..

nt dtg la penang bawak satu bas..nt kami sambut..
yuhuu bella, ngan ko je aku malu..hik hik hik

paiseh said...
This comment has been removed by the author.
paiseh said...

cilaka lan..!!
gua pegi penang duk lepak warung je.. tu pun bayau sdiri. cipek!!

k.e.r.i. said...

jumpa mamat hensem terus laju update blog?
entry sebelum ni kata malas.
hahahaha

John Iverson said...

Makanan nmpk best giler!!!! wah... bnyak ye blogger yg kamu jpa cik aima... good for u...

Masy said...

x psl2 lapau ah masuk sini. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

joegrimjow said...

baca sampai dah nak berbukak dah
ish2

aim-a said...

moment:hehehe..ye!! tak lupe!!

moment lagik: ya btul!!!

ad3ck:tu laa..baik sket bulan pose neh..:P

bella:pemalu sket dr lan..hahahhahahaha

13may: mmg besh!! u plak tak available aritu.kalau tak...lagik besh!!

hanie: moh kite!!!!

firol: tu arr..bz laa bro :P

speedrider:hahahha..hero buah nau :P

jard:aku tau ko rindu :P

hazerin:lepas rindu!!! hahahahhaa

hemy:pastu ditambah plak org banjer..mmg besh :P

erina: mmg sedap!!jom!!!

acece: ngade..pi hupate blog nung!! bukan stakat bersawang...dinasour pun bley sesat :P
wahhhh..next time aku bwk satu kapal terbang :P

paiseh: hahahhahah..padan muke !!

keri: semestinye!!!!hahahaha

john:sgt besh sbb org banjer :P haah...menambah network :D

masy: sile laa makan :D

joegrimjow: hahahahahha...dah bace doa makan???

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner