Tuesday, June 23, 2009

Yang Pergi Takkan Kembali Lagi.....

Hari ni hari senin....220609

Aku berpose...

Tak sabar nak tunggu kul 6....sgt penat hari ni...entah mengapa...mungkin tak sahur kot....

Tepat jam 6pm aku kuar...balik...

Beli makanan utk berbuka...

Sampai je umah dalam 6.45pm...masuk parking...

Henfon bunyi....

Kama(my opismet) phone?? Kenape?? Aku balik awalkah sgt??

Angkat phone...

"Sri..awk kenal Afdzal kan??"
"Kenal....yang kite main futsal same² last week kan??"
"Haah..."
"Kenapa Kama??"
"Afdzal dah takde....eksiden"
Aku yang masih tidak matikan enjin kereta agak tergamam....
"Innalillah....baru je jumpe dia last weekkan...main futsal..."
"Haah..so..kite pg tahlil ye malam ni...kite pegi sama²..tunggu kat opis ya....kul 8.15pm"
"Ok ok..kite pegi same²"

Aku masih tergamam.....lambat² berjalan masuk umah....aku sedekahkan alfatihah...

Bile maghrib...bukak pose laju laju...mandi....solat....terus gerak gi opis.....

8.40pm gerak ke arah Gombak....rumah arwah....

On d way....lalu mrr2....

Dpt msg dr dia ni....

"Ko tau tak Afdzal dah takde???"

Aku pun terus call...

"Tau...aku on d way laa ni...arwah masih di HKL ke??"

"Haah,masih postmortem"

"Okey..aku maybe ke HKL laaaa..."

So, kami decide ke HKL...

Menuju ke bilik mayat....

Jumpe ngan bos aku..olmost opismet aku ade kat sini..dia pun ade...dia ni kawan kepada arwah juge...

Kata mereka arwah masih dlm bilik postmortem....

Aku masih seperti tidak percaya....hmmm....

Jumpa ayah arwah....kakak arwah....kakak arwah memegang serpihan helmet arwah yang telah pecah...suasana pilu.....walopun aku tidak begitu rapat dgn arwah...aku terasa sedih..namun ku tahan....sedekahkan alfatihah byk²...

Setengah jam kemudian...postmortem selesai....

Aku masuk ke bilik mayat utk lihat arwah buat kali terakhir....

Jenazah arwah elok...tiada kecedaraan yang serius...cuma mungkin kecederaan dalaman pada kepala arwah belah kanan menyebabkan arwah tidak dpt diselamatkan.....innalillah....

Menurut cerita bos aku....moto arwah bergesel dgn sebuah kereta di mrr2 menuju pulang ke umah kat Gombak. Arwah jatuh ditengah jalan...dan....pada masa yang sama ade sebuah lori langgar...dan lori tu lari!!!!! arwah dihantar ke HKL dan ..... tidak dpt diselamatkan kerana kecederaan parah di kepala....innalillah....

Semasa melihat jenazah arwah...ayahnya bgtau...lesen moto arwah mati hari ni...esok baru nak renew..dan besday arwah yang ke 25 adalah pada 7/7/09...just around the corner...aku agak sebak dgr cerita ayah arwah...tp beliau kelihatan tenang....

Walopun aku tidak begitu rapat dgn arwah, aku terase juga kehilangannya sbb arwah adalah salah sorang opismet aku...

semoge roh arwah Afdzal ditempatkan dikalangan golongan org² yang beriman...amin...alfatihah....


~Al-Fatihah~


16 kumbang & bunga:

momentinlife said...

ermmm aku tergamam...
no word...
Al-fatihah!~

Jard The Great said...

waaa... sebak plak..... adehh..

al-fatihah

zonaku said...

innalillah.... bila sampai janji Allah, redhakanlah pemergiannya.

Al-Fatihah!

Mr PenyuBiru said...

al-fatihah..

ajal maut ditangan tuhan.

citer ni membuatkan aku semakin fobia nak bawak motor pi keje.

haNie said...

al-fatihah utk arwah..

mrblind said...

al-fatihah

aRaBeLLa said...

uihh mude lagi dah meninggal..baye aku tu beb..al-fatihah untuk arwah..

p/s-btw arwah accident pagi ke ptg coz semalam opismate aku baru citer pasal accident kat mrr2 mase nak gi keje..

mohd shazwan nabil said...

al-fatihah... sedih kan benda camni jadi. he's a good classmate. he will be remembered.

theconfused said...

alfatihah...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

=(.. takziah.

alfatihah.

Monkey D Luffy said...

al fatihah

takutnya

Firol said...

Salam Takziah

AL Fatihah.....

eddie dewanaga said...

Life is so fragile...

aim-a said...

Dear all,

Thank you . sekali lagi kita doakan al-fatihah utk arwah.semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. amin.

HuRuL_AiNi said...

takziah untuk keluarga & kawan-kawan yg mengenali dia....
semoga arwah aman di sana
Al-Fatihah

John Iverson said...

Al-fatihah... Hidup menuju ke arah kematian... Brhati-hati di jalanraya ye sis

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner