Wednesday, June 10, 2009

Dalam idup ini...Kengkadang

tak semua yg kite nak datang kat kite dgn cepat...kengkadang yang dtg cepat tu tidak kene ngan kite...kengkadang dia dtg sekejap dan hilang...kengkadang tak datang langsung....kengkadang datang sekejap..jenguk n blah..dan kengkadang tu kite perlu sabar menanti kehadiran..seperti sabar menunggu kehadiran LRT/komuter or bas rapid yang sgt efisen mcm hampeh itu..sabar...sabar tunggu kehadirannya...adalah hikmah utk setiap apa yang terjadi...dan dlm diri sesetengah org..dlm hatinya dia tetap kate..nak jugak nak jugak nak jugak tanpa putus asa..kata kata adalah sebahagian daripada doa...jika diucap byk kali..ia akan termakbul jugak...disusuli dgn berusaha dan akhirnya dapat....kengkadang hanya dengan meluahkan keinginan dlm hati pun boley jugak... dan kenkadang tu ia yang kite nak..ia datang sendiri tanpa dipinta tanpa disangka...itulah jodoh namenye....oh ye..jodoh disini bukan stakat jodoh kawen je ye...ni meliputi semua aspek kehidupan,makan,pakai,minum....itulah yang dikatakan kalau dah rezeki kita..tak kemana...so..kalau yang kite nak masih tak muncul..masih tak sampai...masih tak nmpk bayang...bersabarlah...ada laa yang terbaik sedang menanti kite disana..cume masenye belum tiba lagi..olwes think positif ye...:D

kenapa aku menulis begitu panjang??? sbb..beberapa hari ni..adalah sorang blogger tu yang asyik sebut pasal bende ni..ni yang buat aku terliur..nak pg alamanda tak sempat...full..masa aku sgt pack...so...berkatalah dalam hati...nak makan yang namenye alcapone tu..yang ade badam tu...sgt laa sedap..feveret...stakat ni..sbb bz sgt..telan air liur je laa...

dan hari ni..dalam kelas..sy sgt lapa..sbb hanya smpt makan nugget n air ribena aje..

tetibe...my fren baru sampai...tetibe menyape....

"Kak sri...nak makan amiklah..saye dah kenyang...tak larat dah nak abiskan"

aku pun berpaling......wahhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teruja!!!!!!
big apple!!!!!

thanks nuha!!!

ade 2 bijik..wah!!! ade feveret aku...yang ade badam tu...perghh!!!

dan sy pun beri laaa sikit kat adik kesayangan sy ni....x mo dia emo sbb lapa..hihihihi :P

itulah yang aku katekan...kalau dah rezeki tu...tak kemana...alhamdulillah :D

so..kepada seorg blogger ni yang sedang menanti big apple sampai ke lanchang..buat masa ni..ko tgk dulu gamba donut kat atas tu....dan ko doakan lah ia akan sampai ahad ni..dan ko kne doakan skali supaya tukang bawak tu tak digoda oley keenakan donut itu...kalau tak...dpt kotak big apple je la ko...hihihihihihi :P



20 kumbang & bunga:

asis said...

adeih.. aku lapar nih..

kueh bakar said...

ikan di laut
garam di darat
dalam kuali
bertemu jua

wakakakaka

momentinlife said...

ape tu Big Apple?? aku xpnh dgr pun..~

& I don't eat Nuts!~

(smbil berkata dgn riaknye..muehehe)

Espada No 17 said...

Hoo.dapat kotak ok tu.beli donut makcik2 tepi jalan masukkan dalam tu

momentinlife said...

wah! kejamnye suggestion diatas!!~
wakaka

momentinlife said...

wah! kejamnye suggestion diatas!!~
wakaka

momentinlife said...

eh! terdouble pulak!~ haha

Jard The Great said...

makan dua dah kenyang daaa...

aim-a said...

to asis: meh makan meh...:D

to kueh: asam di darat laa...mane de garam..:P

to moment: tp mkn DONUT kan..hihihi :P

to espada: kejam sungguh!! tp agak bernas..hihihihi :P

to moment lagik: mmg sgt kejam..tp bagus utk bg yang br first nk knl big apple..hihihi :P

to moment lagik lagik: taulaaa ko eksited tgk donut tu..hihihihi :P

to jat: aku 6 biji belum tentu kenyang..:P sound tamak tak???

aRaBeLLa said...
This comment has been removed by the author.
aRaBeLLa said...

ko tu memanjang bz bebb...bile kite nak gi makan jco nih...leh layan archery sekalik...
tapi kalo ko dah bz sangat sampai tak de mase nak kuar dgn aku(dah lebey 3 kali aku ajak rasenye), tak pe..
ko tunggu aku bawakan jco nanti bile aku jumpe kawan aku eah..ahakss...

aim-a said...

to bella:huhuhuhuhuhuhu...jgn laa cam ni darling..stakat ni..scheduled aku mmg penuh laa yang..nnt..dlm 21 haribulan ke..kite kuar same same ek..kul bape kne kompem kendian :D

acece said...

hah schedule aku xpenuh ni... ade sesapa nak ajak ke? hahaha aku tawar diri..

ka-ii said...

im here!!!

cute betul budak itu.
die mmg selalu emo. tapi sebab lapa je. kalau bagi food hilang la emo.

aim-a said...

to acece: aku ajak ko..tp ko kne banjer aku jco donut..pastu big apple..pastu secret recipe..pastu..blab blba bla bla..ade brani??? hihihi :P

to kaii: harini kan kite dah makan byk fooodddddddd dlm kelas...sbb tu adik syg ni tak emo..hihihi :p

John Iverson said...

Owh..... NK jggk!!! nnt kt lanchang ye... hehehe

me3n said...

hi. salam kenal. ahahahahah

aim-a said...

to john: ko kongsi ngan wafa ek..tu pun kalau wafa nak bagik..hihihi :P

to meen:hi..salam kenal..cik meen ek???hahahaha..:P

momentinlife said...

haish! mkn rebut2 ngan john? ni yg bets ni.. mkn sorg2 tak besh! haha kena ada saingan.. bru rsa nikmat.. haha

aim-a said...

to moment: aku nak rebut rebut gak bley??? hahahahha :P

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner