Monday, December 29, 2008

Skandal Ria

Dia adalah salah seorang Peminat Berani Mati aim-a. Dia selalu YM sama saya.

Sebagai seorang blogger yang tegar mcm org kg aku… aku kenalah melayan peminat kan.

Akhirnya atas pujuk rayunya (korang kena percaya ni), saye pun bersetuju untuk berjumpa bersama peminat ini.




Lokasi: Tiada lagi rahsia...Sunway Piramid Ice Skating
Masa Janji Melayu: 12:00 Tengahari - Saye sampai awal 30 minit,
Aktiviti Yang Dijanjikan: Ice skating, makan2 dan beramah mesra
Bilangan: Hanya kami berdua

Sebenarnye pertemuan ini hanya diplan sehari sebelum..tu pun secara spontan je...melalui ym..ye lah..peminat saye ni slalu ym saye :D

Dia: "Bile kite nak bertemu ramah ni?"
Aku: "Aku weken ni ok aje..next week dah start kelas..x bley buat ape dah.."
Dia: "so?bile ko free?"
Aku: "esok laa...esok aku free..insyaallah"
Dia: "nak gi mane?"
Aku: "hmm..jom gi Sunway..Ice skating..lame dah tak skating ni..."
Dia: "aku tak reti ice skating laaa"
Aku: "Takpe..aku reti..aku ajor ler"
Dia: "Ok gak..ok!! esok :D "

So..sebelum tiba hari yg dijanjikan..beberape pesanan buat Dia. Bawak stokin. Pkai jeans.Kalau ade sarung tgn..bwk..dan pakai t-shirt gelap..dan kalo nk bwk t-shirt spare boley gak...:D

Maka, seperti yg dijanjikan...with MySayangBestari..aku pun merentasi LDP dgn tenang sbb x jem langsung...15 minit dah sampai Sunway Piramid..amazing kan...parking full tp nasib baik ade ruang kecik utk MySayangBestari...Depan entrance plak tu..mudah..:D

Tapi pape pun..amik pic tmpt aku parking dulu n kedai ape yg first² aku nmpk.Knp kne amik gambo? Ini adlah sbb keselamatan.Aku ni seorg yg pelupe kat mane aku parking..hehehhehe :D


Naik eskeletor dr car park aku akan nmpk Kian Classic n Harvey Norman...so..aku tak akan lost kat mane aku letak kete aku :D

So..mase ade lagi setgh jam sebelum kul 12pm..

Saye msg peminat saye tu....kat mane? owh..belum sampai lagi...Saye advice dia naik bas after reach ktm subang tu..yerlah..dekat aje..rugi je naik teksi..tp dia kate nak naik teksi gak..Tak biase naik bas katenye...It's up to u..hehehhe :D

Saye pun masuk Jusco..wah..sale!!! hehehehe..ape lagi..round² laa...dpt baju selai...chantek..murah seh..

Saye riso kalau peminat sy ni sesat...sy pun msg lagik...owh...baru nak naik ktm...

Round² Jusco lagik...wah...rambang mate aku nih...tak boley jadik ni...x boley lame²..habis gak kang budget aku...

Mane peminat sy ni...menghampiri kul 12 dah ni...tetibe msg masuk..

Dia: Wei!Teksi caj 10.Cekik darah gilak. Kalau 5 ringgit takpelah.Apa bentuk bangunan sunway piramid tu?Aku naik bas.

Saya pun reply msg dia sambil senyum comel.kne naik bas gak..lain kali ikut le kate mereka yg lebeh profesional...hahahahhah :p

Tunggu punya tunggu..maka sampai laaa Peminat saya tu....5 minit sebelum kul 12.Wah..sungguh tepat..I like..bagus..x lewat :D

Saya menyapanya..."Assalammualaikum"...hehehehhe ... tinggi gilak peminat aku nih...:D

So..setelah bertemu ramah seketika..kami pun mencari² tmpt makan..lapo giler..yerlah..dah tghari....:D Agak sesat jugak dlm tu..yerlah..Sunway tu bapak beso..pastu nak makan kat mane pun dah konfused...last² kiteorg pun masuk sini....Settle..makanannye mmg aku suke..sedap..:D


Lunch kiteorg. Perhatiakan t-shirt merah tu....


Kiterog pun borak²
blalalalla..hahaha..hehehe..huhuhuhu....jard...penyu..debik..ad3ck...panggilan hangit..blalalla..blallala...paiseh...sultan..blogers²...blablablablablabla...hadiah..blalalala..solat ... ice skating...blalalablabla...yumyumyum...slurrpp...minum air...blalalablabla...hahahhaha....kihkihkih....hahahha...

Akhirnye...burrppp...kenyang....:D

So..dah kul 1.15..peminat saye tu ke kaunter bayaran...saya pun kuarkan lah dompet...tetibe..

Dia: "Takpe..saye bayar.."
Aku: "Owh...ok..nnt kire ek" . Saye pun simpan smula purse...dlm hati..wah..so sweettt....

So..kiteorg pun menuju ke main point dating arini...Ice Skating!!!

Tp sebelum tu kne solat zuhur dulu...yerlah..dah masuk dlm tu nnt susah plak nak kuar...

Saye ke surau Jusco dan Peminat saye tu ke luar sekejap..as usual..hisap asap selepas makan....

Depan Jusco tu ade bende alah ni..Peminat sya nangis² nak naik ni..penat aku pujuk jgn....


Comel tul tgk buah strawberry ni pusing²..n kanak² yg happy bile bende alah ni pusing

So..around 2 pm..kiteorg pun berjalan menuju ke Sunway Pyramid Ice . Yeah!!

On d way ke sane ternmpk satu adegan yg agak confuse..mc d ade teman baru ke? tak tau pong :p



Dah sampai...jenguk² dr atas..amik feel dulu..


Aku dan dia teruja!!!

Aku: "Jom beli tiket"
Dia: "Harge tiket bape?"
Aku: "Last aku pg aritu RM18..tp x tau laa kalau dah naik.."


Beratur agak pjg laa jgk..tp sekejap aje sbb SIS yg kat kuanter tu cekap.

Dia: "Takpe..saye byr dulu.."
Aku:"aaaaa...owh..ok..". As usual..simpan smula purse. dlm hati..wah..so sweeeeetttt :p
Dia: "harge RM21 sorang..dah naik dah.."
Aku: "isk isk isk.."

Ni adalah kali kedua aku ke tmpt ni. First time dulu dgn Erfan n the gang ( kenangan yang paling tak dpt aku lupe..best sgt skating ngan diorg time tu). So.second time ni ngan Peminat aku ni.

Sesampai di dlm kwsan ni...tak boley main lagi..sbb diorg ngah bersihkan kawasan ice tu...



So..pi ukur saiz kaki..simpan beg dlm loker..dan sesi pemakaian kasut n ape² yang patut dipakai dilakukan.

So..korang teke lah mane satu kaki aku n mane satu kaki dia..

Aku punye kaki mestilah yg comel...saiz 4 1/2...hahahhhhaha :D









So..kiterog pun memulekan aktiviti skating. Aku sgt teruja..hehehhe...aiseh..camne boley terlupe plak peminat aku ni..so..patah balik..peminat aku masih berpegang pada dinding kat tepi tu...

Aku: "Meh I ajar u..Gerakkan kaki ke depan slow²..buat gerakkan mcm zig zag"
Dia: "Ok ok.."Sambil bergerak perlahan² sambil pegang kat dinding tu lagik...
Aku: "kaki tu straightkan..lurus...skate tu..straight"
Dia: "Ok ok.." Sambil meluruskan kaki....jalan pelan² ke depan...
Aku: "Ko try laa dulu ek..aku nak buat bebrape pusingan jap"
Dia: "Ok ok". Sambil berusaha dengan seriusnye. Berkerut kening..hahahhahha :D harap x bley amik gambo je dlm ni...kalau tak..dah lame aku snap aksi² dia ni..:p

So...setelah Dia jatuh bangun...jatuh lagik...dan lagik..aku tak tau laa bape kali dia jatuh dan bape kali aku tarik dia...dia pun berjaya jugak bergerak ke ruang tgh tanpa berpaut lagik kat tiang!!! wah!! anak didik aku telah berjaye skating...walopun masih perlahan²..tp dia sudah boley bergerak ke tgh tanpa pegang dinding suda..bangge gak sket..hehehehehe :D


Aku: "Ok..ko dah bley bergerak dah..so..skrg ni cube ko meluncur plak"
Dia: "Camne?"
Aku: "Ko bergerak n biarkan ais tu yg bawak kaki ko meluncur"
Dia: "Ok ok".

Dia dah boley laa meluncur sket²...Ade peningkatan...Bagus!!!

Aku tinggalkan dia dan aku meluncur dengan laju...lame seh tak skating....gian pun ado..tp aku x ley nak laju² lame sgt sbb ramai org...

eh..mane plak peminat aku ni...laaa...dah duduk berehat rupenye kat bench. Aku pun kuar la dr kawasan ice..riso gak kalau² dia cedera atau ape ke...

Aku: "Ko ok?"
Dia: "Ok..kaki aku sakit laaa"
Aku: "Ko ikat betul tak kasut tu?"
Dia: "Haah laa....longgar"
Aku: "Ikat laa kuat²..sampai atas...baru kaki tak sakit sgt"
Dia: "haah laa...ok ok"

So..aktiviti skating pun diteruskan lagik...










Aku dah bley skating ke belakang, dah boley pusing...hehehhe...

Dan dia pun puas hati sbb dia pun dah bley skating....:D

Jam dah kul 4 pm...sekejapnye rase...

Kawasan ice tu dibersihkan lagik. So, kiterog rest laa kejap..

Dia:"Eh..aku nk kuar kejap ek"
Aku:"Isap asap?"
Dia:"Haah..hehehe"
Aku:" Ko x mau main dah ke?"
Dia:"kaki aku sakit laa...huhuhuhu..ko main laa..lagipun aku dah reti..hehhehe...aku tunggu ko kat luar nnt"
Aku:"laaaaa.....ok lah...aku main dulu ek..ko jgn balik plak.."
Dia:"gilak apa aku nak balik. Aku isap asap kejap..pastu aku nak on9"
Aku:"hehehehhehe..ok ok"

Nasib baik aku ketemu dgn ex-opismet aku,Kak Sue.Sembang punye sembang lupe nak sambung skating...hahhahah...tp hati meronta nak skate lagik...so aku join skating ngan anak² dia..





Pergh...dah penat giler dah ni...org pun makin ramai. So..aku pun mcm dah nak pulang...dah hampir 1 jam meninggalkan peminat aku sendirian..hehehhehe..apelah yg dia buat..adakah tgh mengusha aweks sunway? aku tidak tahu...hehehhehe :P

Aku pun siap² nak kuar dah..tp kesian kak sue..anaknye x mo balik plak..azri azri..budak kecik ni skate dr kul 12 tgh td tau...huhuhuhuhu..


Azri yg x mo balik...aiseh...nak skating 3 round lagik baru boley balik..katenye..

So..aku salam² ngan kak sue..n pulangkan skate ke kaunter...kuar....menuju ke tmpt peminat aku tu..

Aiseh...tgh surfing rupenye dia..mmg blogger yang tegar..hahahhahaha :D pg skating pun bwk laptop tu..hahahaah :p


Dia n laptop yg x dpt dipisahkan..

So..dah kul 6..dah lapar jugak..so..nak gi makan. Tp aku nak solat dulu..so..aku pun gi laa ke surau Jusco utk solat asar...dia pun as usual...isap asap dulu...

selesai solat aku lalu lagik kat tmpt baju² tadi..aiseh..terkenan sepasang baju plak..ni utk annual dinner office aku...belek belek...testing²...dekat setengah jam gak laa...

Tibe² hp aku bunyik...sms masuk..

Dia: "Ko kat mane?"
Aku: "aku kat jusco ni..ko tunggu jap ek..jumpe baju laa plak..hehehehe".. belum sempt aku nak reply sms tu, Dia dah depan mate...

Camne aku boley terlupe kat peminat aku ni..kesian dia..hahhah..sowi ek bro..aku lupe ko bile tgk baju tu :D

Aku: "lawa tak baju nih? utk annual dinner.."
Dia: "nice..seksi sket..hehehhehe"
Aku: "hehehhehe"

Bayar. 50% diskaun!!! peluang mane boley dilepaskan..hehehhehe :P

So..dah settle semua..mcm dah nak balik..

Aku: "jom kire...bape makan n ice skating tadik.."
Dia: "Takpe..aku blanje semua..."
Aku: "gulp!! hah! betul ke? huhuhu..segan aku..."
Dia: "ye..."
Aku: "huhuhu..so sweeetttt....."
Dia: "aku dahaga laa...jom lepak minum dulu"
Aku: "meh aku blanje ko JCO donut eh.."
Dia: "OK!!"

So...lepak di JCO sambil makan,minum...blalalbalablablablabl..hehehhe..hahahaha...huhuhuhu...on9....laptop..
donut sedap..blablabla...

Dia: "brani ek ko kuar ngan aku"
Aku: "sbb aku yakin ngan ko. aku takkan kuar ngan sape yg aku tak yakin. ikut akal n gerak hati aku la.."
Dia: "owh.."
Aku: "ko ler blogger pertama yg aku jumpe selain dr kawan² aku"
Dia: "owh...hehehehe"


6 Bijik JCO donut..sdp giler...

dah maghrib..so..saye solat maghrib dulu before pulang....dia as usual...isap asap dulu...

dan seperti yang dijangka...saye tak ingat park mysayangbestari kat mane...haru gak nak mencari..nasib baik peminat saye ni agak reti mencari ...

So..byr paking...dan saye menuju ke ampang bersama peminat saye ini. Menghantarnye pulang...

so..dlm mysayangbestari from Sunway ke Ampang kiteorg berborak...blablabalabalabalabala...sedar sedar dah sampai ampang...sungguh cepat masa berlalu...pergh...mmg seronok laaa kuar ngan peminat aku ni. Byk topik yg diborakkan.

Dan aku pun drive menuju pulang ke seri kembangan. Sudah habis aktiviti aku hari ni..aktiviti yang sgt best...dan maybe tahun depan..aku bercadang nak jumpe ngan blogger² lain terutama JARD,PENYU,DEBIK,MASY, kawan² dlm list aku. Kite buat perjumpaan nak tak? mesti best kan :D Itulah antara intipati isi borak antara saye ngan peminat saye tu. Harap ia jadik kenyataan tahun depan neh...:D Jom plan somthing!!!!

Nak tau siapa peminat sayeni? hehehhe...sila scroll ke bawah kalau nak tgk picnyer...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dia adalah....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.Scrooll lagik..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Yeah...dia adalah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Kapten Luffy!!!

Nice having a day with u bro :D hope will see u again. See..dia dah tukar t-shirt..tadi merah...ni dah biru..:p

Aku tak jatuh pun time skating..hehehhehe :p

Thanks a lot for the treat ya!!

18 kumbang & bunga:

Monkey D Luffy said...

oh citer mu suma rekaan semata2... aku yg benar

aim-a said...

hahahahahaha...sesungguhnye semua cerita aku adalah tidak palsu dan semuanya adalah benar belaka...hehehehhehe :P anyway..thanks ya bro..:D errrr....aku gadis ayu ek? hahahahaha :P

asybedazzle said...

uishh, romantiknya date korang. haha.
posing xnk kalah si kapten ni.
menarik2,

aim-a said...

to asybedazzle: haih..pjg btul nick name ko ni...:p romantik? hehehehehe...so sweeettt :P kalau ko nak tau..byk kali aku kne snap nk dptkan pic terbaik tu tau...kapten berposing kalah model..hahhahaha :p

dayen_pinkpanther_pucca said...

uishhh, posing hero tamil nadu btl la kapten ne. sbr je la...=p

aim-a said...

to dayen: hahahahaaha...haih..ur bro nih mmg posing mengalahkan model :P

paiseh said...

lu ni guru skating ke..?? yuran blaja bape...? gua dah tertarik nih.. hehehehe...

*apa yg lu orang ngumpat gua tu..??

aim-a said...

to paiseh: yuran adalah bergantung kepada indeks matawang semase bursa saham kuala lumpur hehehehe...:p aku promote blog ko yang best tu kat dia...:D

ab geldofg said...

aku dah bca..blog pminat tu....hehehhe rmantik :)...aku tk nak jumpa?

kina said...

heheehe....best laa citer aim-a...bleh gak nak ajak aim-a keluar next time erk....

aim-a said...

ab geldofg: hehehhe..kalau ko nk jumpe aku..ko kne yakinkan aku..:P peminat aku tu dpt yakinkan aku so thats dia dpt jumpe aku...:D bape byk aku daaaaa...hahahhahaha :p

to kina:best? thank u..no problem kina..tp kne tunggu aku cuti sem dulu laa...hehehheehe :P

Mr PenyuBiru said...

ooo..nie keje korang yer. mengumpat aku sambil makan nasik ayam. patutlah aku tersedak masa kat kampung.

teringin nak main ice skating tu,tapi takde kawan lah.duit pun takde.(hehe..taktik tuk pancing ko duorang blaje dan ajar aku main ice skting.hhaha)

Zaidon said...

sekeping jer gambar Kapten?... ngape tak letak gambar dia tengah tertonggeng kat atas ais tu.. alahai..

aim-a said...

to Penyubiru: wah!!! ko dah kembali...rindu betul kat komen² ko Nyu..org kg ku yg suwet mcm aku..hehehhehe :d

to Zaidon: kamera not allowed laa kat dlm tu...kalau dah...byk pics Kapten jatuh aku dah amik :p

shazanateh82 said...

suspender la aima ni.

hehehe.

salam perkenalan...

aim-a said...

to shazanateh: hehehe..suspender takpe..jgn spender suda....hahahhaha :p

Minister Of Mind said...

panjang benor nak baca...baca perenggan kat atas aje...
hu3x..

materials said...

gucci vintage
gucci online
gucci fashion
gucci uk
gucci bags

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner