Friday, December 26, 2008

Bila Dua Orang Programmers Bertukang......

Pertamanya .. salam to my all readers....rindu laa kat u olls...u olls sme mesti sedang enak bercoti² kan....

Saye hari krismes aritu keje tau..meeting..biaselah...alah bisa tegal biase sudah..hehehehe

Meeting habis dalam kul 4 pm..rase cam nak lepak Alamanda..layan movie..dah setahun rasenye tak tgk wayang...ish...lamenye...

Tp..on d way balik...mengantuk giler plak..so...kansel laa tgk wayang...

Disebabkan whole day meeting, maka aktvt yg saye plan tergendala laa..tp nak tak nak kne settlekan jugak arini...

Hmmm...saye calling laaaa Nadia....she's my fren @ACCP class...same² blajo programming dulu...Nad stay near my house je...

Dipendekkan perbualan..

Aku - "Nad, malam ni laa aku amik ko kat umah...kite gi Jusco je laa eh"
Nad: "OK" .. sambil gelak² ( minah ni mmg suke gelak dan selalu je OK..tu yang saye suke ajak dia gi mane²..hehehhe )

Maka..sampai umah aku tido. Penat gile.Bangun² dah maghrib...mandi...solat..siap² nak gi Jusco...

Amik Nad kat umah dia

Mkn malam dulu sambil borak² ttg jiwe aku yg kaco nih..hehehe..thanks Nad for the advices ... :D


N then..terus ke agenda utama aku harini yang tertangguh siang tadi....

Membeli persediaan utk aku memasuki alam blajo smula...

Kami ke ruang perabot..meje²,kerusi n bantal..
Bantal? hehehhe...bantal kan sinonim ngan study....:D

So..disebabkan gambo boley menceritekan segalenye...layan ajelah gambo² kat bwh ni ek :D


Adik² pekeje JJ yg tolong angkut barang kakak chomey ke kereta


Kakak² yang comey kepade adik² pekeje JJ ni tgh syok bergambo

Dah sampai umah pun...maka...

Jam 10.30pm bermulalah keje² pertukangan...Saye ade a complete set skru driver tau...dr sekecik² scru driver sampai laa ke bapaknye...:D


Agih² kan bahagian² yg bapak banyak...


Banyk tul skru...u olls nmpk tak pelan cara² nak pasang bende alah ni? its complicated sungguh...


Nad yg gigih dgn skru...



Pelan yang sungguh complicated..haih..nasib baik ade Nad yg terer bace plan..aku buat ape? Mcm biase...jadik mandur...hahahhahaha :D


Ni lah pelannye..haih..ku serahkan pada Nad...:D

Aktiviti main² ngan skru..Disebabkan bende ni agak complicate..kiteorg buat bahagian yang kecik dulu...






Tada...hasil pertama..siap!!! sukenye aku...part aku pasang pemegang tu aje..hehehhe :p


So..part yg kat atas tu letak kat sini...

Jadik laa mcm pic yg kat bwh ni...



Pergh...1 jam nak siapkan part yg kat atas tu tau...penat giler..x siap lagik ni...

Mane kacip fatimah neh...Penyu lambat tul hanto...kate nak supply kat aku...tak sampai²...hehehhehe

OK!! sambung bertukang lagik....

Nad: "Sri..part ni kne gune tungkul besi la...ko ade tak?"
Aku: "Hah? Tukul besi? aiseh..x de laa...jap..aku try mintak ngan jiran jap" --> ni saje tektik nak beramah mesra ngan jiran...hehehhehe :p
Aku lagik: "Aiseh nad...jiran dah tutup pintu laaa..takpe takpe..hang tunggu sat"
Aku lagik: "Nad...nah..ko ketuk je laa gune bende alah ni...mcm tungkul besi gak"
Nad:"hahahahhahahahahhaa"


Hidup kne berpikiran kreatif..Nak hidup laa katekan...hahahaahaha :D


Tada!!!! Sudah siap sepenuhnye...sukenye aku...aku dah ade meje study..ye ye ye ye :D

Korang mesti dah dpt agak kan aku n Nad tgh bertukang meje study kan...Kul 1 pagi lebih baaru siap sepenuhnye..Pergh....lame gilerkan, sbb sgt complicated tau nak pasang..Bace n teliti plan pun dah dekat setengah jam...:D

Tak lengkap meje tanpa kerusi kan...hehehhehe


Disinilah gunenye bantal tadi...heheheh..comfortkan...:D


Maka....siaplah the whole complete set meje study aku yang baru..:D

So..dgn adenye meje study yang baru ni ( umah aku mmg x de meje study pong) aku harap aku boley laa study dgn ceria n penuh focus..hehhehehe...doakan aku success ek kawan²...:D

Utk entry ini..saye mengucapkan ribuan terime kasih yang tidak terhingga kepada nad kerana sanggup membantu kawanmu ini...aritu beli meja tv pun ko tlg jugak..hehhehehe :D Skrg terbukti seorg programmer pun boley bertukang...hehehhehe :D

6 kumbang & bunga:

Monkey D Luffy said...

banyak nyer ko shopping sempena nak jadik student... huhuhu

paiseh said...

bagi lembek seketol pun dah cukop untuk ambe yang naif ini untok belajar.. tu yg tak pas pas tu.. hahahahahahhaa..!!

Hafizd said...

bgus. nice shot..he =p

sultan said...

tahniah... kerusi tu dah berjaya dimodified utk lebih mudah tertidur kat meja study. huhu...

aim-a said...

to luffy: x byk laa..meje kerusi aje laa .. baju,kasut,stokin skolah sme x yah beli..gune yg lame..sbb size ttp menten..hehehehe :p

to paiseh: pergh..lembek seketol tu mmpunyai tarikan yg kuat looo...tu yg aku x bli :p

to hafidz: hehehe..thanks :p

to sultan: hehehe..mmg selese..aku dah try tido jap :p

superior said...

hermes birkin bag
hermes birkin
hermes bag
hermes handbags
gucci handbags

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner