Monday, July 14, 2008

"Kenangan Terindah"

Hari: Sabtu
Tarikh: 12 07 08

Hola kengkawan..last Saturday adalah hari yg agak bz . Banyak perkara berlaku ari tu. Pagi2 Sabtu aku dah bangun awal. Yelah, tuan umah nak dtg arini ngan kontraktor untuk baiki lampu2 yg tak nyale,pasang paip air utk mudahkan aktiviti memandikan BESTARI..nak kene selesaikan semua deposit,agreement,etc...maklumlah..dah masuk tahun kedua aku duk sini...:D

Kul 2 gerak gi seksyen 15, Bangi. Jemputan majlis aqiqah anak my opismet, Nurul Izzati atau lebih mesra aku panggil dia ati. Baby girl yang serba pink pada ari tu diberi nama Nur Kasih Khalida Khalid. Wau..eksotik tul name..manis je bunyi n maksudnye. Congrats ati for ur new born baby.


Puan Ati with her pinky sweety daughter Nur Kasih Khalida Khalid





Bile ek nak dpt baby yang comel ni..hehhehe..tapi bak kate Cik Arpah kite..papehal pun sebelum ade baby..kne carik ayah utk baby dulu…Btul gak kan…:P



After kenduri kat umah ati, around 3,30..aku n arpah pun bergerak menuju ke kl.Ape lagik..memindahkan brg2 Cik Arpah kite le..penuh bestari i..brg2 anak sape laa ek..hehehe..Sampai Vista dah kul 5 pm..sebab jem. giler kat PLUS..**** tul laa polis traffic yg wat roadblock after tol sungai besi. Dr 10 lane jadik satu lane..tak ke **** tu..buat laa roadblock kat kawasan yg agak2 kenderaan dah lege sket..ni tidak..buat after tol…bayangkan laa..dr tol sg besi plus ke tempat WORLD of FURNITURE tu yg sekangkang ayam tu mengambil mase hampir 45 minit..mangkuk megi tul laa….huh.

Dah sampai Vista,angkut2 barang..after tu pii Taman Tasik Perdana jap..survey something..hehehhe… And then..dlm kul 6.30..aku pun drive laa menuju ke midvaley..sbb nak beli beberape brg2 umah…Sampai kat traffic light jalan travers depan kl sentral aku berenti laaa..sbb traffic light kaler merah. Aku kan pemandu berhemah..Smentare nak tunggu lampu ijau..aku sembang2 laa ngan Cik Arpah kite..TIBE2…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DUSH!!!BAMMM!!!!

Kete aku bergerak ke depan sket…Aiseh…enjin kete aku mati ke? Takkan bunyi kuat sgt..Enjin ok..idup…tgk cermin belakang…BAPAK SEBIJIK ATOS dah RAPAT GILER ngan Blakang kete aku..siap CIUM BUMPER BESTARI aku lagik…!!!!!

Ape lagik..dr seorg ayu yg berbaju kurung dah bertukar menjadi ganas. “Kak Arpah, cepat amik pic kete blakang , no plate skali…cepat..” Aku pun kuar kete menuju ke kete belakang..”IC ..Lesen ..cepat..” Aku mintak ngan driver bangang tu..lelaki rupenye..tp dengan selambenye dan dlm keadaan yg agak laklok…Apek yang dlm age 40an tu bg isyarat suh aku berhenti kat depan sbb lampu dah hijau..Aku pun masuk kete..start enjin n bg signal dan berenti ke kiri kat tepi LRT Abdullah Hukum…Pastu dengan selambe badak dia take over kete aku dan BLAH!!! SIAL punye orang…HORMON ADRENALIN aku pun naik secare mendadak!!! Dlm keadaan yg sesak giler tu…aku cilok2, tekan minyak dan cucuk kete ATOS no plat WLL 6232 tuh sambil bunyikan hon sebyk n sekuat yang mungkin…semua org tgk..ape aku kesah..Boley dia tak tak berenti jugak..Dah tawaf Midvaley nak masuk 2 pusingan…Giler..Tetibe aku dah agak cuak bile terpk yg maybe dia seorg gangster or pembuli jalan raye..Abislah..dah laa aku berbaju kurung arini..mane ley nak lawan2..hehheehe..


Adegan kejar mengejar di kawasan Midvaley…



Aku pun mengambil langkah bijak n drastik, iaitu terus ke balai polis lembah pantai..nak tau ape polis tu ckp? “Adik,,kat sini kes jenayah sahaje,,kes trafik kat Balai Polis Trafik Jalan Bandar” Aiseh..kat mane plak tu? Nasib baik Cik Arpah merangkap CO pilot aku tau kat mane balai polis tu...korang tak tau eh? Balai polis tu dekat ngan UO berhampiran PS n CM..near Bas Stand Klang…dah laa kawasan tu scary giler..Maka buat pertama kalinya dan harap yg terakhir BESTARI masuk ke tempat KENDERAAN KEMALANGAN…buat laa repot, polis amik pic kete aku.. Nampak mcm kes besar je kan…tp sebenarnye…walopun bunyik time kene langgar tu agak kuat, BUMPER BESTARI sikit pun TAK kemik…calar sepanjang setengah meter panjang macam garis2 barcode tu je..pada aku..tu dah kira besar laa tu…huhuhuhuhuhu….BESTARI cedera lagik…sedih….


Ni laaa tempat yg kene cium tuh..huhuhuhu…dah ade banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk calar2 mcm barcode line..huhuhuhu





First time n last……



Ape ape pun…pesanan aku kepade WLL6232 tu yg beralamat di Jinjang, Selangor..tunggu saman ah…u ingat I takut ke..walopun sikit…tp tetap ade kesan tau…
Sebenarnye, kalau u berenti, turun n say sorry haritu..i maafkan aje..sbb bende kecik aje..tp yg i hangin,..u lari…tu yang i sakit hati giler. Mane laa budi bahase masyarakat kite hari ni ye…geram sungguh.

Dan hari tu menjadi “kenangan terindah” aku. Abis lari plan aku arini…tp takpe..aku tetap ke Midvaley after buat polis repot tu..singgah um jap jumpe adik..dan ke shah alam . Sampai umah dlm kul 1 pagi…penat giler….12 jam berada di luar dengan pelbagai kejadian yang mencabar kepale otak aku di hari minggu….Sekian..

Conclusion:
1) Pentingnye henfon yg ade camera...bukti kejadian ... hehehhe :P
2) Kite ade hak untuk menuntut hak kite walopun ianya kecil shj.. :D
3) Budi Bahasa Budaya Kita..kne ingat tu…:D

8 kumbang & bunga:

kd said...

huhu.. sabo jelah.. agaknye sbb dia tgk calar tak teruk sgt, sbb tuh dia blah je kot. tp kurang ajar la. mmg patut ko gi report terus. biar dia rasa.. hehe...

butaseni said...

laaa tuumpang kesian,tapi calar sikit je tuh,tak pe,pegi polish satle tuh. :)

aim-a said...

to kd: haah..aku leh je kawtem kalau dia berenti..ni tak..lari...lagiklah aku hangin..bior dier kne saman...hahahhha :D

to butaseni: tumpang kesian je ke? supply laa polish..hehehehe :P

ruru said...

uhuks..giler ah..
tapi kita think positive..nasib baik kete je calar..jgn tuannya calar..
adoyai..turun harga 'hantaran' n mas kawen nanti :P

aim-a said...

to ruru: calar2 bley polish..bak kate butaseni...hehheheheh :P

Anonymous said...

rilek sri...ni 1st time eksiden ke?there's always a first time for everything...

ad3ck said...

**** mmg takleh nak bagi muka. bagi penampar boleh.

aim-a said...

to anonymous: yup...first time org xcident...geram ngan org itu..newey...bley tau sape ni?

to ad3ck: yeah...mmg **** toootttt....nasib baik aku tahan temper..kalau tak..mmg kenyang dia makan penampar aku..

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner