Tuesday, April 15, 2008

M.O.O.N.G.O.O.S.E

Entry untuk kali ni mengandungi aksi2 yang agak merbahaya.


Citenye mcm ni..


Pagi:


QB’s staff: Ape yang wangi2 ni..bau mcm bunga rampai daun pandan…


Aku : Ish…JANGAN TEGUR…sssshhh..


PETANG:

Suasane sunyi, semua staff QB’s sgt rajin n kusyuk membuat keje..

Tibe2…


MIOWWWW!!!@#$^#$%&%^!!!MIOWWW!!!! ( bunyi kucing bergaduh dan berlari dgn kuat)


GEDEGANG!!!!


Pergh!!!! Kus semngat!


Terkejut giler semua org..terutamanye aku..


Mau tak terkejutnye…I keping siling berhampiran tempat workstation aku runtuh gara2 ade “makhluk” berlarian atas siling. Aku nmpk “makhluk” tu hampir2 jatuh dr siling, ekor hitam,badan panjang,tp “makhluk” tu sempat berpaut kembali kat siling dan menghilangkan diri.


Suasane yg sunyi sepi jadik huru hara sekejap.


QB’s staff: Ape tuh!!


Aku: Aku nmpk ekor hitam,badan panjang


QB’s staff: Uish..mesti “makhluk” tu berat , siling bley patah 2 tuh…


Aku: Kucing besar aku rase..takkan tupai( kat opis aku byk tupai jugak) pergh..ekor panjang dow..


QB’s staff: Musang laa tu kalau ekor panjang…


Aku: UIH!!! Takkan musang ade kat opis..


QB’s staff: eh..aku rase mmg musang laa…korang perasan tak opis kite bau pandan,,wangi semacam…sbb..setau aku..musang mmg bau pandan..air kencing musang pandan mmg bau wangi..


Aku: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Musang kat opis?!!!!


QB’s staff: Meh sini..tgk kat web ni..


Aku sbg saksi utama di tempat kejadian mengesahkan pic musang pandan yg kat web tu mmg “makhluk” yang ku nampak..


Pergh!!! Musang Pandan nak bermain ngan Beez nmpknye..hihihihih :P


Tp alhamdulillah aku taklah terminum air kencing musang pandan seperti professional yang pernah berhadapan ngan musang pandan sebelum ini ( sape eh Ad3ck..hihihi) :P



Siling berlobang- Tempat kejadian


Mr. Sepon - Musang Pandan's Hunter tgh jenguk2 tempat kejadian


Mr.Sani tgh ketuk2 siling..check kalo2 musang pandan masih di sane


Mangse musang pandan - patah dua


Conclusion: Bile tetibe ade bau mcm bunga rampai daun pandan, berhati2lah..mungkin ade musang pandan di sekitar anda. Jangan biarkan air kencing musang mewangikan hidup anda..hihihi :P

11 kumbang & bunga:

ad3ck said...

tp dengan kehadiran musang pandan tuh patutnye ko gembira sebab dapat hilangkan bau busuk ko tuh ahahahaha gurau2 ;p.

aim-a said...

to ad3ck:
hahahhahaha..x yah pakai perfume da :P

Akinogal said...
This comment has been removed by a blog administrator.
butaseni said...

wah meamng lagak ngeri setaraf KL Driff hehehe

aim-a said...

to butaseni:
hahahahahha... tp musang ni cube melakukan aksi DRIFT kat siling opis aku :P

AzizulHafiz said...

cube tngkap pas2 jual, laku tak agaknye?

-teringin nak buat perniagaan air kencing musang buat perfume!.. ;)

ad3ck said...

apsal bau pandan blog ko neh eheheh

Apizolla said...

aku lalu depan opis ko aku tgk cam ada renovation jek... uhuhuhu.. tu renovate pasal musang ni ker?

p/s: by da way.. musang mmg banyak area upm.. tu ko lom jumpa rusa laie.. zaman aku belajar penah ada kes rusa terlepas dari tapak expo merayau2 sampai masuk kwasan kolej tau..huuhuuhu

aim-a said...

azizulhafiz:
eeeyerk..sanggup ke ko pakai?huhuhu

ad3ck:
bau takpe..jgn ade yang terminum air kencing musang..hihihihi :P

apizolla:
haah..renovation,thats why musang2 tu sedikit terganggu habitatnye kot..hihihi :P
rusa?ko tangkap buat sate rusa tak? best dow..:P

eira said...

Assalamualaikum

Humang aih..sri oi..ade encik musang berkejar2an kat atas siling opis ko??dasatnyer...hehe..

aim-a said...

to eira:
iyer...berlari berkejaran seindah bunga ditaman..thats why sampai pecah siling opis aku..hihihi :P

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner