Sunday, August 30, 2009

Bulan Bulan Puasa pun ade lahanat gak....

kepada mereka di luar sana yang slalu berurusan dgn pembelian on9, terutamanya melalui mudah.com.my n etc. berhati hatilah dan kalau jumpe dgn mamat yang bernama

ABD FAIZIE ABD HAMID
MAYBANK 1511466884

cepat cepat lapor kat pihak polis. kalau boleh pasang perangkap sampai polis tangkap dier.!!!!!!!

lahanat ni dah menipu kawan lelaki saye. kesian kawan lelaki saye. rm590 melayang disebabkan sebijik henfon.

camne tau dah kne tipu?? setelah tunggu selama 2 hari barang tak sampai². dan sy pun tolong dier call mamat lahanat neh...tak dpt. last last saye google nama diatas...nah!!! terpampang laaa kegiatan lahanat ni!!! sy sungguh geram!!!!! ada jugak jenis manusia macam ni yg buat keja bulan pose camni. sy doakan mamat ni cepatlah insaf dan kembalikan duit org. haram oooooooooooooo makan duit tanpa keredhaan org neh. tak sangka ade jugak yg carik makan camni dibulan yang mulia ni!!!! sakit hati dow!!!!

korang bley je google nama lahanat ni.byk cerita.link lain dpt tgk kat sini:


mamat ni pun byk no ic. byk no phone jugak.kawan kawan..sila jgn terpedaya. kalau nak bli barang on9..better jumpe!!!! jgn mudah mudah kasik duit kat org!!!!!! ingat!!!!

kepada lahanat yang bernama abd faizie abd hamid..kalau 40 org berdoa yang buruk² ttg anda...hidup anda tidak akan tenang. Ingat, hasil yg anda dapat tu adalah hasil haram!!!!!!Tuhan nak balas senang aje..CASH je skrg ni..!!!!Ingatlah!!!!abg polis..sila amek tindakan!!!!

Friday, August 28, 2009

My fren of mine dah kuarkan Pelakar...:D



KONOTASI dah kuarkan Pelakar.Kalu bekenan nak beli buat teman masa balik kampung,buleh klik sini. Ada le sket sumbangan aku dalam ni.

Sikit je lah.

( thanks hapacrita..cilok ayat ko neh :P Shering is caring eh :D )

Wednesday, August 26, 2009

Kehadiran Puan Puan Sri Disambut Mesra Oleh Dua Orang Pemuda Belia yang sedikit macho n hensem

Entry update kembali lagik..hehehehe :D

Senin and Selasa lepas aku ke Penang and Ipoh atas urusan business trip...( sound mcm gempak je kan padahal pi meeting je pun :P ).

Bertolak dr KL kui 10am dengan Savvy Cik Kamariah. Dgn pemanduan yang sgt berhemah, kami sampai ke Pulau Mutiara tepat jam 1.30pm. Wah...borak punye borak..tak sedar da sampai Penang. Meeting kui 2.30pm. Ade lagik 1 jam.So, singgah laa kat Masjid USM. Solat semua lunch dan pi laa meeting. Selesai semua urusan keja lebih kurang kui 5pm.

Sebagai seorg pekeje yang mempunyai budi pekerti yang agak mulia,sy juga mengamalkan peribahasa sambil menyelam minum air..hehehehe..ape lagik...sampai Penang mestilah kne buat sesi terjahan BLOGGER. yeah!!! Actually..sesi terjah blogger 2 org ni adalah last minute plan..tak rancang pun :D

Dengan bantuan Cik Arabella yang agak agak cun dan juga Encik Paiseh yang agak agak hensem, Aima yg agak agak comel ini berjaya mendapatkan no hp Encik Acecece Aka Mr.Lan. Sebenarnye nak pi jumpa juga sorang lagik blogger tp dia tak available plak..aiseh...frust gak :P

Berbekalkan semangat yang wajar, aku ingatkan nak buat panggilan hanget musim kedua kat blogger Acecece ni..tp tak sampai hati plak..maklumlah puase..tak bley tipu byk sgt..kuruh kering pose aku kang..hehehehhe :P

Perbualan telefon tak dpt dirakam disini. ( nasib ko baik kali ni Acecece :P ). Ku kata ajak laa Mus skali.

Rupenye Acecece and Mus ni keja kat Bayan Baru. Pi laaa kami mencari Giant Bayan Baru sbb TM dekat ngan bangunan tu.Adehai...makan langsat jugak 2, 3 bakul...baru laaa jumpe Giant Bayan Baru. Sampai sana, aiseh...Encik Acecece call..kata ada breakdancedown plak...kne tunggu sampai kui 5.30 ptg. Ok..takpa..kami pun ke giant n lepas tu ke opis En.Acecece.

Sessi terjahan bermula. Savvy memasuki perkarangan TM Bayan Baru. Parking elok punya.Wah..aku berdebar debar nak berjumpe ngan dua orang Pemuda Belia ni..Hensem hensem plak tu ( kene puji sbb total damage = rm53.00 .. hehehe ) .

Aku pun kuar dari Savvy.. wah...itu dia Encik Acecece and En.Mus..dgn gaya malu malu kucing kelaparan. hahahahahaha

Apa lagi..sessi taaruf dan perkenalan berlaku dlm sekitar 2 menet..wah..agak mesra diorg ni. Bella, Lan tak shy shy cat pun...terlebih peramah adelah..hahahahahhaa :D Selepas 2 menet tu..sesi mesyuarat menentukan tempat nak buka pose pun berlangsung.

Sungguh macho dua org neh bile diorg sudi drive Savvy itu!!!!! wah!!! rase sgt kedatangan kami dialu alukan..:D

Memule En.Acecece duduk kat tempat driver. Disebabkan En.Acecece agak gementar berjumpe dgn kami berdua yang comel ini..driver bertukar servis kepada En.Mus. Hehehehehe....

Yeah!!! Menuju ke tempat berbuka pose. Steady En.Mus.

First time naik keta Sawi Savvy. Cilakak, rasa macam bawak keta racing, gear reverse sebelah kiri atas!!! Apa punya keta ni!!, Racing betul!!!! --- > kata kata En.Mus

Tempat diterjah, Restoran Seri Pantai, Hammer Bay.

Sepanjang perjalanan ke Hammer Bay, langsung kiteorg tak berenti² berborak...mcm dah kenal lame!!!mmg dah kenal lame..tru blogggg... byk topik plak tu!! Padahal inilah first time kiteorg jumpe. Ni org kate..KACIP agaknye :D

So, sesi tempah menempah makanan pun berlangsung. Biase arr..otai penang aaaa order nak makan pe. :D

So...kitaorg pi la booked meja....

Lepak lepak..masing masing kuarkn henpon..amek gambo..borak borak ...amek gambo.. borak..amek gambo..rakam video...ni lah keje blogger bile jumpe..sme nak rekod..dgn tujuan nak letak dlm blog :D Diskusi ttg isu isu semasa ... isu isu terkini..semuanya mempunyai isi isi berunsur ilmiah..tiada sebarang sessi umpat mengumpat...hehehehehe :P


Berlatar belakangkan Pulau Jerjak, view yang amat chantek!!!


I like!!!!!! Chantek!!! Pandai korang pilih tempat :D


Mus and Lan yg best!!

Tak pernah berenggang ngan henpon!!



video

Video ni korang kne tgk :D

Ayatseterusnye dikopi and tampal dari blog ini.

Pekejadahnya duduk kat kedai makan awal-awal. Mana boleh tahan. Bawak dua tetamu bershopping Jeruk Penang di Medan Suri. Tujuan utama... Mencari buah nau dan jugak jeruk salak. Cilakak sekali lagi, pesal aku buka lampu, wiper belakang yang jalan!!!!?? Kamar, ko modified keta Sawi Savvy ko ker neh!!! --> kata Mus.

Mus, awat keta enjin keta mati kat roundabout??? hahahaha...cuak bawak keta racing ka???kikikiki :P

Sampai kat Medan Suri..pi laa kat satu kedai jeruk ni...

Aku: Adik..ade buah nipah tak???
Adik Tukang Jual: Takde laa kak....
Kama: Ala..takde ke....huhuhuhu
Aku: cube tgk tgk kat dlm balang tu..mane tau ade...
Kama: ( tgk tgk kat dlm kedai). Takde laa.....
Acecece: Buah Nipah camna??
Kama pun explain camne....
Acecece: Takde laa tu..

Tetibe dtg seorg hero yg berjaya parking kete dgn menggunakan gear reverse ...

Aima+ Kama berkata kepada Hero: Takde laa buah nipah..

Hero dgn gaya yang sempoi tanya Adik tukang jual: Buah Nau ada???
Adik Tukang Jual: Ada.Tu.

hahahahhahahaa...laaaaaaaaaaa.....org Penang panggey buah nipah buah nau rupenye...oit Lan..ko pun tak tau rupenye..

Lan: Mi no spik Penang..

Cehh!!! Poyo..hahahhahahhahaha

Hero yang bertungkus practis gear reverse
Mencari buah nipah aka buah nau dlm kedai...
with Mr.Mi no spik penang...hahahahahaa
hahahaha!!! buah nau ni dlm bekas putih tu rupenye...tgk..mr.mi no spik penang agak bangga bila dah kenai buah nau :P
With hero buah nau..hahahhahahaa :P tgk..sepeket je aku beli jeruk..jeruk salak semstinye :P


Shopping² jeruk..tak laa byk sgt..beli sepeket dua aje..hehheheeh..betul..sepeket dua aje...:p

Patah balik ke restoran. Acecece dah telan air liur.

Aima? Asyik dok pegang henpon. Dok SMS sapa aku tak tauler.. ----> aku es em es budak Paiseh neh...pastu bukannye nak reply kat msg aku..dia pi msg kat henpon Mus plak..mmg poyo..hehehehheheh :P


Memule sampai kurma...satu utk mus,satu utk lan,satu utk aima,satu utk kama..just nice :D

Pastu sampai air...

Pastu...mestilah sampai makanan!!! Ape lagik!!! start minum air limau ais laa Amik gambo ler...hehehhehhee :P

yeah!!!!
Cube perhatikan tenungan Lan kat ikan siakap tu....hahahaha

* Utk gambar makanan yang lebih jelas dan mengiurkan..sile ke blog pakcik ini.


Allahummakasumtu.. Wabi ka'a..
Encik Acecece terus ngap.. Hampeh punya Lan. Aku tak abes baca doa lagi neh!!! ---> kata mus..hahahaahhaha

Upacara melantak terus bersambung.
Meja sunyi sepi..... sehening air di kali.


Dialog dalam hati yang aku dengar:
Acece (dalam hati): "Wah, aku rasa ada bakat jadi suami mithali nanti"
Aima (dalam hati): Piiirahhhh!
Kamar (dalam hati): Sengal la bebudak neh!


Alhamdulillah...burrppp...takley bangun dah...mane pari tadi???mana siakap tadi???mana tom yam tadi??mane kailan tadi??? mana limau ais tadi???entah.......tanye lan n mus...siap mintak nasik tambah lagik tu....hahahahahahahahhahhahaa

So..maghrib dah tinggi...nak beransur pulang......pi laa nak byr...

Bape inggit eh?? aku pun menghulurkan duit utk pembayaran..bagik kat Lan n Mus..
Lan+Mus: eh..takpe takpe...
Aku+Kama: eh..amiklaaaaa ..tak best aa camni ( ni ayat manis punya...hehehhehe ).
Lan+Mus: eh..takpe takpe...
Aku+Kama: eh..btul ke???
Pemuda Pemuda HenseM itu: takpe ... kiteorg byr...

Ni laaa part yang tidak disangka sangka...so sweettttttttttttttt!!!!!!!

Seperti yng Mus bgtau dlm blog dia..total damage=rm53.Murah beb!!! Next time boley berkunjung lagik....:D

Thanks alot MUS!!! Thanks a lot Lan!!!! Next time banjer laa lagik....:D

Mus and Lan, terime kasih kerana jadik tourist guide kami..walopun tak sampai 3 jam pun..kami rase sgt best!!!! Nanti korang dtg KL aku banjer korang plak eh...:D Thanks ya!!!!

Pssttt: Trip ke Penang kali ni mmg besh!! rase nak pegi lagik !!!

Saturday, August 22, 2009

Lately ni..

Rase malas nak hupdate blog....ni gara² game berkebun kat fesbuk aaaaa neh...haih......

what to do??????

Monday, August 17, 2009

Bulan yang dinanti..

Yeah...tak sampai seminggu lagi...ramadhan menjelma...

Rase rindu membuak buak menanti kedatangan ramadhan...

Semoge Ramadhan sy tahun ini lebih baik dari Ramadhan yang lepas...

Ramadhan pada saye adalah bulan yang amat tenang..terutama pada waktu malam...damai...

Sesungguhnye saye rindu suasana bulan Ramadhan :)

pssttt: tp sy takut...80909 sy operate gigi....huuhuhuhuhu..smoge semuanya baik saja...amin..


Thursday, August 13, 2009

Kisah Benar...120809

Kronologi Kisah Benar 120809...

Berpuase....tak sahur.....sbb malam tu dah makan....

Kul 12 perut rase cam tak sedap....bukak pose...makan buah lai....apsal rase lain je buah ni..manis..tp knp mulut n lidah aku gatal.....hmm....makan separuh aje..pastu buang.....

1pm...gerak ke kedai makan sri serdang...ngan meng,fara,fid...Order nak makan laksa...dah tunggu dlm 20 minit baru 0rg tu kate laksa takde..takpe..order mee kari...

1.30pm makanan tak sampai lagik....angin dlm perut dah membuak buak..rase nak muntah....mcm dah nak gestrik aje ni....

1.35pm..tak sampai lagik...1.40 baru sampai..makan....tp mmg rase nak muntah...telan aje....okey..mmg tak bley habiskan..dlm 2 sudu lagik la....

2pm ke klinik sri serdang....jumpe dokter...

dokter: sakit ape ni??
aku: saye gestrik
dokter:nak makan ubat skrg ke??
aku: haah laaa...tak tahan laa dokter....sakit sgt ni..
dokter: ok...nurse..siapkan ubat..
dokter: makan 2 biji ubat ni....2 biji ubat ni...dan 20ml ubat ni..
aku: okey..*minum n makan kesemua ubat*

start dr kul 2 tu..aku sedawe kuar angin tak henti henti....

2.30pm sampai opis....rase bdn cam melayang...terus masuk bilik server aka bilik solat....rehat..perut sakit lagik...bdn tak ley straight....masih sedawe angin...

kepala tak pening...tp perut rase tak selesa...bdan rase sejuk...

kak yati: sri oke ke???
aku:tak bape sgt..asyik sedawe je ni..
kak yati: ni angin lain ni...jom jumpe ustaz...
aku: huhuhuhuhu...
kak yati urut...angin makin byk kuar....aku da nak muntah...

tetibe tangan kanan kebas....pastu tangan kiri kebas....pastu...lutut...peha....

aku: kak yati..nape bdn saye kebas ni....huhuhuhuhu

kak yati: eh..bdn awk sejuk ni....ni dah macam nak shutdown je ni...jom ke spital!!awk bace yasin ni dulu...

aku:huhuhuhu....( sambil baca yasin)

aku bergerak ke luar...dipapah kama,ati,fid and fara ke kereta kak yati...

hampir satu bdn kebas....kepala...leher...dada...kaki..tgn...

sampai hospital..masuk emergency...

dokter: awak sakit ape ni??
aku:tadi gestrik..dokter kat klinik serdang kasik ubat..makan laa ubat tu..after tu jadik camni..
dokter: awak makan ubat pe?
aku:ade dlm beg plastik klinik tu..
dokter: awk makan semua ni??
aku: haah
dokter: awk tak tau ke dua ubat ni same??awk makan kedua dua ni??
aku: haah...dokter kat klinik tu yang suruh..sy makan je laa..
dokter: awk dah overdose ..dokter tu tak bley bagi awak makan ubat yg same ni....ok..saye kasik enjek ..
aku: dokter..tgn saye kebas...berat sgt ni..cam nak kejang dah ni...huhuhuhu
dokter: cube awk rileks..
aku: huhuhuhu ( dah nangis sket sbb sakit sgt tangan aku..dah kuar urat hijo...dah nak jadik cam hulk pun ade..)

smentara tunggu nak enjek...misi amik Blood Pressure. 130/39..giler rendah BP!!!

kepala .. leher...dada mula kebas...macam ditarik tarik...gigi dah menggigil sbb rase sgt sejuk....aku mintak slimut lebih...sbb sgt sgt sgt sejuk....aku mengucap byk byk..bace ayat kursi..bace 3 kul..mane tau tetibe nmpk malaikat maut didepan.....diri rase sgt tidak stabil..nak melayang pun ade...setiap sendi dicengkam kebas yang amat....

misi cucuk kat tgn..masukkan ubat..sakit mcm kne gigit semut api....

hmm....teteibe aku dpt rase ubat tu berjalan...berjalan ke setiap sendi..ke tgn..ke kaki..ke dada...dan perlahan lahan kebas tu hilang....

hilang perlahan lahan kebas kat kepala...kat leher...kat dada... kaki...paha...lutut...cume badan rase lemah.....

aku kembali bernafas normal......

tgn lemmah....

badan kembali rileks....

alhamdulillah....aku baring kelemahan....


alhamdulillah.....semua dah kembali ok...cume bdn rase tak bermaya laa...balik opis....opismet drive kete aku hantar aku pulang...adik aku dah ade kat umah..thanks my bro yg dtg dari shah alam....

aku rase sgt bersyukur masih hidup....alhamdulillah....thanks to all my frens yg tlg...kalau tak..mmg sy dah collapse gilier laa...huhuhuhu

conclusion: JANGAN JADIK DOKTER KALAU TAK RETI KASIK DOSE UBAT!!!!MERANA AKU TAU!!!NI YANG DAH HILANG KEYAKINAN KAT DOKTER NI...huhuhuhuhuhuhu ( Camne nak cabut gigi ni kalau lah dokter gigi tu pun mcm kat klinik serdang tu....takut!!! )

Saturday, August 8, 2009

Bile...

kite terpaksa buat sesuatu yg kite tak suke....dan kite kne buat jugak...so..kite kne buat ape?????

Wednesday, August 5, 2009

Hmmmmm

Udara diluar skrg ni sgt sgt kotor...

Dgn H1N1 lagik...

Dada dah mule senak senak bile bernapas keluar dr opis...

Masih berfikir² nk pakai mask or tak...

uhuk uhuk...dokter...nak cuti....

psstttt: rasenye lapisan ozon bukan dah nipis...tp mcm dah x dek langsung je....huhuhu

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner