Thursday, August 13, 2009

Kisah Benar...120809

Kronologi Kisah Benar 120809...

Berpuase....tak sahur.....sbb malam tu dah makan....

Kul 12 perut rase cam tak sedap....bukak pose...makan buah lai....apsal rase lain je buah ni..manis..tp knp mulut n lidah aku gatal.....hmm....makan separuh aje..pastu buang.....

1pm...gerak ke kedai makan sri serdang...ngan meng,fara,fid...Order nak makan laksa...dah tunggu dlm 20 minit baru 0rg tu kate laksa takde..takpe..order mee kari...

1.30pm makanan tak sampai lagik....angin dlm perut dah membuak buak..rase nak muntah....mcm dah nak gestrik aje ni....

1.35pm..tak sampai lagik...1.40 baru sampai..makan....tp mmg rase nak muntah...telan aje....okey..mmg tak bley habiskan..dlm 2 sudu lagik la....

2pm ke klinik sri serdang....jumpe dokter...

dokter: sakit ape ni??
aku: saye gestrik
dokter:nak makan ubat skrg ke??
aku: haah laaa...tak tahan laa dokter....sakit sgt ni..
dokter: ok...nurse..siapkan ubat..
dokter: makan 2 biji ubat ni....2 biji ubat ni...dan 20ml ubat ni..
aku: okey..*minum n makan kesemua ubat*

start dr kul 2 tu..aku sedawe kuar angin tak henti henti....

2.30pm sampai opis....rase bdn cam melayang...terus masuk bilik server aka bilik solat....rehat..perut sakit lagik...bdn tak ley straight....masih sedawe angin...

kepala tak pening...tp perut rase tak selesa...bdan rase sejuk...

kak yati: sri oke ke???
aku:tak bape sgt..asyik sedawe je ni..
kak yati: ni angin lain ni...jom jumpe ustaz...
aku: huhuhuhuhu...
kak yati urut...angin makin byk kuar....aku da nak muntah...

tetibe tangan kanan kebas....pastu tangan kiri kebas....pastu...lutut...peha....

aku: kak yati..nape bdn saye kebas ni....huhuhuhuhu

kak yati: eh..bdn awk sejuk ni....ni dah macam nak shutdown je ni...jom ke spital!!awk bace yasin ni dulu...

aku:huhuhuhu....( sambil baca yasin)

aku bergerak ke luar...dipapah kama,ati,fid and fara ke kereta kak yati...

hampir satu bdn kebas....kepala...leher...dada...kaki..tgn...

sampai hospital..masuk emergency...

dokter: awak sakit ape ni??
aku:tadi gestrik..dokter kat klinik serdang kasik ubat..makan laa ubat tu..after tu jadik camni..
dokter: awak makan ubat pe?
aku:ade dlm beg plastik klinik tu..
dokter: awk makan semua ni??
aku: haah
dokter: awk tak tau ke dua ubat ni same??awk makan kedua dua ni??
aku: haah...dokter kat klinik tu yang suruh..sy makan je laa..
dokter: awk dah overdose ..dokter tu tak bley bagi awak makan ubat yg same ni....ok..saye kasik enjek ..
aku: dokter..tgn saye kebas...berat sgt ni..cam nak kejang dah ni...huhuhuhu
dokter: cube awk rileks..
aku: huhuhuhu ( dah nangis sket sbb sakit sgt tangan aku..dah kuar urat hijo...dah nak jadik cam hulk pun ade..)

smentara tunggu nak enjek...misi amik Blood Pressure. 130/39..giler rendah BP!!!

kepala .. leher...dada mula kebas...macam ditarik tarik...gigi dah menggigil sbb rase sgt sejuk....aku mintak slimut lebih...sbb sgt sgt sgt sejuk....aku mengucap byk byk..bace ayat kursi..bace 3 kul..mane tau tetibe nmpk malaikat maut didepan.....diri rase sgt tidak stabil..nak melayang pun ade...setiap sendi dicengkam kebas yang amat....

misi cucuk kat tgn..masukkan ubat..sakit mcm kne gigit semut api....

hmm....teteibe aku dpt rase ubat tu berjalan...berjalan ke setiap sendi..ke tgn..ke kaki..ke dada...dan perlahan lahan kebas tu hilang....

hilang perlahan lahan kebas kat kepala...kat leher...kat dada... kaki...paha...lutut...cume badan rase lemah.....

aku kembali bernafas normal......

tgn lemmah....

badan kembali rileks....

alhamdulillah....aku baring kelemahan....


alhamdulillah.....semua dah kembali ok...cume bdn rase tak bermaya laa...balik opis....opismet drive kete aku hantar aku pulang...adik aku dah ade kat umah..thanks my bro yg dtg dari shah alam....

aku rase sgt bersyukur masih hidup....alhamdulillah....thanks to all my frens yg tlg...kalau tak..mmg sy dah collapse gilier laa...huhuhuhu

conclusion: JANGAN JADIK DOKTER KALAU TAK RETI KASIK DOSE UBAT!!!!MERANA AKU TAU!!!NI YANG DAH HILANG KEYAKINAN KAT DOKTER NI...huhuhuhuhuhuhu ( Camne nak cabut gigi ni kalau lah dokter gigi tu pun mcm kat klinik serdang tu....takut!!! )

19 kumbang & bunga:

mun-e said...

laaaaaaaaaaaa bole plak gitu?? ishhhhh

eh aku salu gastrik mmg doktor akan suh makan ubat gastrik time tu ek? kat klinik tu jugak ek?

Mr PenyuBiru said...

aikk?? biar betul doktor tu, bagi ubat sampai yg sama. elok buat sesuatu, saman ke atau war²kan nama doktor n klinik tu blog ni ke supaya org lain tak terkena sama. kalu nyawa melayang camne? sape nak bertgjwab. pepehal, syukur ko selamat. seb baik ade kwn² yg ambik berat. penat aku drive antar ko balik.hahaha...

hannah joe said...

saman die kak!

citahrudin said...

ish..cian kat ko..hampeh btl r dokte tu...
bagi nm dokte tu..aku nk pijak perut dia laju2..aku nak amek sijil dia ,ganti nama aku plk...

hah..nanti klu mcm x best je bdn ko jpa la dr.citah

hahaha.

aRaBeLLa said...

ko banyak la rehat beb..jangan merayapp jer...badan tu lemah lagik..

farid said...

salam... apa jenis dokter tu... boleh saman balik... hhehehehe

Masy said...

huk aloh giler ke ape doc ni... isk2. sibbaik x arwah. grrrrrr doktel glerrr

k.e.r.i. said...

jangan pergi lagi.
misi nasi dagang belum tercapai.
muahahaha.

chemistry_lady said...

jap, so root cause sakit yg gastrik tu mcm mana.. da baik ke??

Jard The Great said...

dem! nk kena masuk berita RTM neh.. 'doktor vodoh' tajuk buletin utama.. hoh!

speedrider said...

kalau saman 2 juta, ko menang... belanja aku teh tarik yer? Get well soon.

StingRay said...

peh...seramnya. :g:





saman le sedas dua.

opaq said...

:d:

aima...
giler menyeramkan..aku pon baru je kena gastrik 2 bulan lepas...tu 1st time kena gastrik...seriau aku baca citer ko...

aku akan beringat pasni..hihuhu...

opaq said...

salah icon daa...

:e:

Ikmal MF said...

sri,
saman kan je! baru dia tau.
selambe boleh prescribe overdose.

Monkey D Luffy said...

aku pun pernah kebas masa makan ubat... leher plak tu yg kebas sampai mereng tak blh nak lurus

hahaha

Erina Asmawani said...

huhuh..seramnya kak, syukurla akak selamat..mmg x guna doktor gitu..haih..jom chill kat fradoo kak
:h:

macha_sezs said...

erk.ini....inii...iniiiii....
.
.
.
.
.
.
ini sirius!!

aim-a said...

dear kawan kawan...thanks coz amik berat...sy dah takut n fobia nak jumpe dokter swasta..huhuhuhu...skrg sy dah ok...alhamdulillah...:)

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner