Wednesday, January 13, 2010

panggilang cinta.....

ini adelah first entry utk tahung 2010....cool..sowi laa lame tak hupdate...tak laaa bz mane...tp jari ni asyik ke fesbuk aje...kesian blog....:P

arini saye rase nak tulis pasal panggilang cinta....entry ni tiada kaitan ngan sape² taw...terutama ngan penulis blog ni..sekadar nak taw dan nak berkongsi ngan korang aje...

kepada sesiapa yg pernah bercinta laaa....selalunye korang memanggil pasangan korang ngan panggilang cinta ape eh?? dengan nama ke???

antara panggilang cinta yg glemer...

mama - papa
abah-umi
sayang-abg
ayang-abg
mummy-daddy
mama-abah
honey-bee
awk-saye
u-i
hubby-love


biasenye term² mcm ni laaa yg owang slalu gune.selain dari ni ade tak??? yang pelik² tp sweet² nye la....x mau arrr mummy-puppy plak...tak pun saje panggil nak mengene pasangan masing² mcm entry ni..dan ...ni

so...korang nyer korang gune panggilang cinta yg macam mana?kalau yg tak pernah guna panggilang cinta ni...korang kasik arrr idea ape panggilang yg sesuai yg korang akan gunekan...nak jugak aku taw..hehehehhehe :P

kenapa aku buat entry ni?? saje....sherring is cerrringgg okey..hihihihi :D

10 kumbang & bunga:

chemistry_lady said...

ehem.. ehem.. mari ke dapur.. hehe

k.e.r.i. said...

kawang aku bodo gila nama panggilang cinta ye 2 orang.
nama alat sulit laki ngan puang.
HAHAHAHA

Super Nia Hana said...

panggilan cinta yg paling gila watahsi penah guna adalahhhh.........!!!!
DINDA dan KANDA yuuuuuuu

awwww.....mak rasa nk guling2 jekkkk
tp yg terboleh pggil gitu sbb dr mengusik.sekali betol plak!
ahahaha


skang nih..dengan king...
ahahahha..perlu ke nk bgtau??

HUBB/NN/Y -yeahhh..bkn salah watashi okeh

Masy said...

awk-saye - yg dulu
i-u - yg present

tambah lg satu

panggil 'syg' je.. u pnggil i syg, i pnggil u syg. syggggggg~

Sharif John said...

Aku - ko je...

*~ aRaBeLLa ~* said...

i -u &
syg -abg

Erina Asmawani said...

previous
Papa-mama (siyes ingat balik rasa geliii je panggil gini..yek!)

me-mu (ni paling sempoi)

currently:
Cinta-sayang ;)
hubby-honey

StingRay said...

peh....aku pun x tau.hahaha..

moment said...

aku dulu panggil abg..

sbb nk mengigtkan aku yg aku perlu hormat dia, even aku tau aku lg hebat! kehkehkeh

Anonymous said...

pakcik - makcik =)

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner