Saturday, January 23, 2010

Nasi Dagang Taman Melawati cap ghanu original mmg haw liow!!!! Baek Punye!!!

Dah lame plan nak makan nasi dagang ni ngan bro ni dan ni.Plan punye la lame...tahun lepas sebelum bulan pose lagik.Yerlah...terliur tu...katenye sgt sedap...nok tahu laa jugok sedap macam mana. Tapi plan diteruskan ngan bro ni sbb bro ni bz manjang..msg wa kat fesbuk pun tak jawab...yerlah..mane laa nak layan wa walopun wa ade iras² lisa surihani ni...hihihi

ok berbalik ngan cite nasi dagang, actually misi utk kali ni tak plan sgt pun..yerlah...dah plan dr tahun lepas..x jalan pun..last²..smalam..jumaat malam...communicate ngan bro ni kat fesbuk..terus kompem. yeah!!!!

seawal subuh aku bgn...tak tido dah pastu..yerlah..eksited nak makan nasi dagang laa katekan...kul 7 lbh kejut bro ni..mane taw...terlajak sampai ke zuhur ke...impress!!! bro ni dah bgn...hihihi..bgs...

so...dlm jam 8.30am..aku,bro ni, and my 2 kazens bergerak dr Seri Kembgan ke Taman Melawati..!! Wah!!! jauh giler perjalanan utk brekfest..smangat!! smangat!!!

Sambil tu doa² hope kedai tu bukak arr...berbekalkan peta abg-papan-katil yg dilukis oley bro ni melalui perbualan telefon bro ni dgn bro ni yg ala ala gadis,perjalanan sgt lancar dan kami dgn senang menjumpai lokasi kedai nasi dagang terengganu taman melawati!!! hoyeh!!!! berdebar² mcm nak gi jumpe buah hati je semasa meninjau kedai yg mana satukah menjual nasi dagang sedap tu...

Dan...akhirnye.....mata wa telah terpandang objek yg mmg familiar....bekas nasik dagang!!! bekas ni..mmg digunakan khas utk jual nasik dagang...takde dah bekas lain..kalau pi afrika selatan pun...bekas ni mmg kne gune utk nasi dagang.....dan ini bermakna...kedai itu bukak!!!!terus menuju dgn rakusnye dan meninjau isi dlm bekas tu...byk lagi nasi dagang!!! so..ape lagik..orderla...hihihihi..eksited sgt²..lagipun mmg dah kelaparan pun time tu...:D

Korang nikmati lah nasik dagang ni..mmg sedap!!!



duta beso ghanu...ngan dayang²

perghh!!!!ni wa terus rase cam duduk kat ghanu je dah ni...:P

mmg terbaek wa ckp lu!!!! RM 4 sepinggan. Kalau letak telur RM5.Mmg berbaloi²..rasa asli tu!!!

ape lagik...disebabkan sikap peramah mesra aku sebagai duta kecik ghanu..dpt arrr business card..so...boleh laa call dulu before dtg next time...:D puan tokey kedai ni sgt laaa peramah..wa suka lu laaa makcik..:D

us!!! kekenyangan. keri sempat tambah laksam lagik tuh.kapasiti perut 10 tan. hihihi :P

wa tak tau nak ckp pe dah.mmg terbaek wohh!!!!! alhamdulillah...burp...:D ade yg tetiap minggu dtg sini kang :P

kalau lu nak taw location kedai ni kat mana...lu tanya keri..dia ade peta...tak pun...lu amik susur kiri U-turn ke Zoo Negara,amik susur aje..jgn U-turn..trafik lite amik kanan...jumpe food court belah kiri then masuk situ...amik simpang kanan pertama dan didepan anda adelah food court itu..sile round kawasan itu dan anda akan jumpe kedai tayar belah kanan...parking kat situ..kedai tu opposite ngan kedai tayar..sonang aje kan..kami boleh cari anda pun pasti boleh dak...hihihihi :D

utk menikmati gmbr nasik dagang beserta dayang² yg lebih best..sile layari album wa kat fesbuk..:D

p/s: wa dah kne penangan Adnan Sempit..cite ni pun mmg terbaek wohhh!!!enjoy!!!!


10 kumbang & bunga:

Rauna_safia said...

amboi2 makcik....sukenyer die dpt mkn ns dagang....hihihihih

aim-a said...

of course!!! kakak mmg suke makan nasi dagang...dulu tak bape suke...skrg dah suke!!! hihihi

Masy said...

woo area situ... jauh la plak dr shah alam. meh aima dtg amek akak ;)

ayampinko said...

besh ker... kene pegi testing nie..

k.e.r.i. said...

lain kali kita g lagi nok?
lepah kenyang kita masuk zoo lallu?
ke guane kak comel kata?
ahahahaha

aim-a said...

kak masy: nnt suh keri amek akak..rempit ngan keri ke umah saye eh...hihihi :P

ayampinko: sgt best!!!

keri: wahh!!! cadangan yg bagus!!! buleh buat reunion blogger...lg best kalau lense ko dah ok....:D boleh dipertimbangkan...yg penting...ko organize ...buleh??????

ezam said...

laksammmm wa sukeeeeeerrrrrrrrr

tak kire sedap ke idak wa mmg feberet laksammmmm!!!!!

moment said...

aku pn nak!

aku sgt suka nasik dagang.. huhu

Ainul Hayat said...

terliur teman nengoknya :)

ad3ck said...

Dekat dengan rumah teep! ;p.

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner