Thursday, June 7, 2012

Dari Kuala Terengganu ke Bahau ... entry Khas utk Puan Wafa Wedding tau :D

Haaaa..amik.panjang nyer tajuk.Setelah bertungkus lumus mendodoikan putera raja .. dapatlah aku pegang laptop malam ni nak hupdate entry kenduri kawen Puan Wafa @Geng Memuah. Sorang lagi melangkah ke alam berumah dan bertangga. Tahniah Puan Wafa.

Actually utk kawen Wafa ni..aku mmg dah booked dalam calendar aku dah. Block semua event pada 2/6/12. Berkobar2 nyer lah.Siap buat reminder lagik takut2 lah lupe.Aku dah apply cuti siap2 dari 30/6 - 1/6. bersemangat giler bab jalan2 ni.hahahha

Tup2...Mista Jek pulak kne keje kat Pulau Pangkor. perghh!!! Baru keje dan cuti tak sure lagik camna.Aku tetiap minggu remind mista jek make sure 2/6 tu dia cuti.hehehehhe.mesti Mista jek bosan sbb aku tiap2 minggu tanya status cuti dia sejak bulan 4 dia masuk kje kat Pulau Pangkor.hahahha.pedulik arr..aku nak gi gak kenduri Wafa.

Nak ke Kenduri kene ade wedding kad.kalau tak..makan langsat ler jawabnyer..Nak2 lagik kalau luar KL ni.Nak dijadikkan cerita,Wafa kne pos 2 kali kad kahwin yang sangat sweet tu....sbb kad kawen pertama yang dihantar tak sampai2. Posmen kawasan umah aku cuti kawen jugak agaknye. :P

Pastu beberapa minggu sebelum 2/6 tu...Mista Jek kata nak buat Majlis akikah utk Ria.Tentatifnye adelah pada 31/5.Siapa Ria? hihihi..my hensem baby boy lah. ( tak sempat lagik nak tulis pengalaman bersalin..huhuhuhu).

Disebabkan Majlis cukur jambul Ria dah buat kat Johor,Akikah buat kat umah mak mertua lah pulak. Kene lah gilir2.Bincang punye bincang..semua org tak available 31/5 tu...dan tukang masak utk masak kambing iaitu abang ipar aku ( serius sedap weh dia masak gulai kambing..sluurrrppppp!!) hanya available hari Jumaat iaitu 1/6!!!

Bincang2...oklah..akikah Ria 1/6/12.

Makanya..schedule perjalanan kami ...30/5 pi cucuk Ria 5 bulan kat Klinik Seri Kembangan..pastu balik ghanu.sampai Ghanu dalam kul 9 malam.31/5 beli barang2,buat cheese tat utk Pengantin Baru dan prepare kenduri Akikah Ria.1/6 kenduri Akikah Ria selepas isyak. Plannyer selepas subuh nak gerak ke Bahau..tapi disebabkan nak kne kemas2 umah selepas kenduri dan jugak kne servise Cik Ana .. makanya .. kami gerak dari Kuala Terengganu jam 2 petang!!! Aku dah agak emo sbb tak dapat tgk gak Wafa sanding..Nasib baik Mista Jek pujuk2 kata takpa....kita gerak slow2...nnt sampai lah...huhuhuhuhu

Ria tdo dlm kete. Gmbr ni odw balik ke ghanu.aku alas toto kat seat belakang buat cam katil. Long distance ni Ria tak nak duk dlm car seat...ngamuk..sbb penat kot. Buat mcm ni dia boleh golek2 dan main kaki.

Alhamdulillah..Ria tak buat hal sepanjang perjalanan...tdo aje. Cuma bile tgh cari jalan masuk umah Wafa je dia ngamuk2...penat kot. Dan...Alhamdulillah....Akhirnye...Sampai gak umah Pengantin Baru Wafa dan Iyan tepat jam 8.30malam.



Tada!!!!!!!
 Me with Pengantin Baru!!! Sila abaikan muka i yang comot dan tak mekap.First time pi kenduri kawen n amik gambo ngan pengantin tanpa mekap!!! 


 Cheese Tart utk Pengantin :D Harap Wafa n Iyan suke. 


Sampai je umah Wafa..kagum weh!! Halaman umah sgt luas!!!!! Kami disambut oleh pasangan pengantin baru.Wafa amik Ria wat masuk umah.

Aku Amik hadiah dalam bonet.Dan masuk2 je dalam umah..makanan dah terhidang. Dihidang dengan air teh strawberry yangg sangat best sampai aku lupe yang aku tak boleh minum teh sbb nnt Ria kembung. Dah pekene dua gelas baru ingat aku tak ley minum teh.huhuhuhu

Lauk sgt sedap ok!! Mista jek makan 2 pinggan sbb masak daging tu adelah kegemaran dia.Aku makan daging yang dimasak mcm rendang tu. Takley makan pedas2 sgt nnt Ria berak2.Semua best tau :D

Ria sgt baik ngan Iyan ok.Sgt behave.siap gelak2 lagik.Tak smpt amik gmbo sbb time tu aku ngan mista jek masing2 sedang sibuk ngan pinggan nasi.hahhhaha. So  korang..Memuah Jr Tahun dpan ok!!! hihihihi

Lepaks2..makan kek plak...tiba lah masa utk pulang. Wafa kasik banyak giler goodies beg!!!!! Alhamdulillah. Aku siap nak tapau acar buah lagik tp takut basi plak sbb plan nak tdo kat mana2 hotel kat Bahau. tapi sayangnye...almost hotel yang kami pegi semuanya penuh!!!!!

So...kami pun pulanglah ke Seri Kembangan malam tu jugak.

Sampai umah kul 1 pagi.

Alhamdulillah.

Sangat penat.Letih.

Yang penting..Ria tak ngamuk..dia pun layan tdo jer.

Dan 

Trip ini adalahh trip pertama kami sekeluarga yang sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatt long distance semenjak ada baby ni. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..

Dan terimalah..Gambar kami dengan Pengantin baru...

.
.
.
.
.
.




Korang ado gambo ngan pengantin camni? Sangat Klasik ok!! Thanks to Wafa dan Iyan sbb sudi layan kami yang sampai sgt lambat ni . Sangat appreciate layanan korang :D

Akhir kata..

Selamat Pengantin Baru untuk Wafa dan Iyan.

Semoge bahagia hingga akhir hayat

dan

Cepat2 dapat Memuah Jr ok!!! :D


dan..


Yay!!!! Aku berjaya hupdate blog.hahhahhahhahah :D








11 kumbang & bunga:

zonaku said...

ko x sempat jumpa kami... n tah bila aku akan berjaya jumpa anak ko .......



lagi 2 memuah junior dah jumpa dah.

Hemy said...

huhuhu...ate masa kitorg dpt tau kul 3 korang baru kuar dr KT, kitorg dh assume mmg tak jumpa le kekdahnya..hahahaha

MR Penyubiru said...

Gambor last tu paling tak menahan.. 1st time aku tgk org bergambar ngan pengantin yg tak pakai baju pengantin..siap pakai kain pelikat lagi.. Seb baik pengantin pompuan tak pakai kain batik...hehe..

Masy said...

patutnya tetamu yg lambat ni kene denda cuci kawah.. hahahahahha

meo188 said...

hohoho.. musim kawin :D

❀aRaBeLLa❀ said...

kol 8.30 ko sampai aima?? mak oii..tu lah ingatkan dapat la jumpe ko..

k.e.r.i. said...

bila last aku jumpa Aima & Mister Jek eh?

kenduri kahwin korang kot?

Masy said...

bukanlah. last jumpe masa berbuka pose kat Little Pantry..

moment said...

sy sayang Aima sy... ^^

sorry la dh xpki baju pengantin.. aku dh renyuk2kan baju durjana itu... i hate it! haha

cheese tart itu juga sgt sedap.. aku suka. Iyan lg la suka,, smpi dia dabelkan 2 masuk mulut sekali ngap!

really appreciate it aima.. seriusly.. sob sob

chemistry_lady said...

cantek nyer cheese tart awak...

Erina Asmawani said...

tu diaaaaa..pengantin pakai kain pelikat. Hahaha..mmg rare. Hehe

ok,skrg tggal ena sorang je lom wat entry pasal wedding wafa..ayokk.. pressure..pressure.haha

Post a Comment

letak komen yang besh besh je taw..:D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner