Tuesday, June 30, 2009

Keje Kosong....

Korang....

Ade keje kosong tak???

Aku hanya available n interest for position ni aje:

Position: Surirumahtangge
Expected Salary:RM10K
Availability: Anytime

Roger aku ok :D

psssttt: aku rase mcm nak privatekan blog aku ni..maknenye hanya org tertentu je laa boley masuk n bace....ape pendapat korang?? silent reader sile beri pendapat ok :D time kaceh :D

Sunday, June 28, 2009

Kecik² lembik².....yummy.....

Akhirnya....alhamdulillah....

Perghhh!!!! Sedap giler!!!!Thanks Mr. Othman sebab blanje ...hihihihihi :D

Lokasi: Pasar Payang, Kuala Terengganu
Masa: 11.33pm/270609
Harga sekilo: Masih lagik RM10/kg
Features: Kecik²,lembik² aka durian kampung..yummmyyyy!!!!!













Burrppppppppppppp.......alhamdulillah :D Ku kepanasan dan kepeningan......zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D layaannnnnnnn...:D

Thursday, June 25, 2009

Besh ke?????????

Pegi sini org sebut dia...pegi sana org sebut dia..

Isi minyak tebeng iklang dier...promosi t-shirt rm9.90 selai...

Kat tv pong..sket sket iklang dier...bosang sungguh...

Ramai yg tgk smalam .. 24jun laa katekan...

Adik aku pun antara salah sorang yg menghavockan cerita ttg dia...

Aku langsung tak teruja...

Best sgt ke Transformer???? Ade tak time dia tuko² jadik kete tu dia tuko jadik kete Bestari206 aku??? Kalau ade baru aku tgk...hahahhahahahaha :P

Tak into langsung ngan jiwe aku...Baik layan cite korea ke..jepun ke.....baru layan jiwe beb!!!! hihihihihihi :D


Wednesday, June 24, 2009

Dah musim buah ke........?

Arini dtg opis....

Myopismet nurul dtg kat sy...

Akak...makan laaa manggis kat pantry tu...

Perghh...dgr manggis je dah kucur ayaq liuq...aku mmg penggemar buah-buahan...:P

Disebabkan aku pose...aku nak tapau je manggis tu...makan malam karang....
Manggeeeesssss sedapppppp!!!

Disebabkan tahap mentapau buah buahan yang agak lembap...sikit je laaa dpt amek..takpe..yg penting dpt rase...

Dan skrg...

Aku rase nak makan durian plak!!!!

X mo durian kl..nak durian kg yang ori...yg isi lembik lembik kecik kecik tu...pergh!!! sedap seh!!!

So... ade sape sape nak ajak aku makan durian????Aku boley makan durian dgn banyaknye.... Moh le kite!!!!


Tuesday, June 23, 2009

Yang Pergi Takkan Kembali Lagi.....

Hari ni hari senin....220609

Aku berpose...

Tak sabar nak tunggu kul 6....sgt penat hari ni...entah mengapa...mungkin tak sahur kot....

Tepat jam 6pm aku kuar...balik...

Beli makanan utk berbuka...

Sampai je umah dalam 6.45pm...masuk parking...

Henfon bunyi....

Kama(my opismet) phone?? Kenape?? Aku balik awalkah sgt??

Angkat phone...

"Sri..awk kenal Afdzal kan??"
"Kenal....yang kite main futsal same² last week kan??"
"Haah..."
"Kenapa Kama??"
"Afdzal dah takde....eksiden"
Aku yang masih tidak matikan enjin kereta agak tergamam....
"Innalillah....baru je jumpe dia last weekkan...main futsal..."
"Haah..so..kite pg tahlil ye malam ni...kite pegi sama²..tunggu kat opis ya....kul 8.15pm"
"Ok ok..kite pegi same²"

Aku masih tergamam.....lambat² berjalan masuk umah....aku sedekahkan alfatihah...

Bile maghrib...bukak pose laju laju...mandi....solat....terus gerak gi opis.....

8.40pm gerak ke arah Gombak....rumah arwah....

On d way....lalu mrr2....

Dpt msg dr dia ni....

"Ko tau tak Afdzal dah takde???"

Aku pun terus call...

"Tau...aku on d way laa ni...arwah masih di HKL ke??"

"Haah,masih postmortem"

"Okey..aku maybe ke HKL laaaa..."

So, kami decide ke HKL...

Menuju ke bilik mayat....

Jumpe ngan bos aku..olmost opismet aku ade kat sini..dia pun ade...dia ni kawan kepada arwah juge...

Kata mereka arwah masih dlm bilik postmortem....

Aku masih seperti tidak percaya....hmmm....

Jumpa ayah arwah....kakak arwah....kakak arwah memegang serpihan helmet arwah yang telah pecah...suasana pilu.....walopun aku tidak begitu rapat dgn arwah...aku terasa sedih..namun ku tahan....sedekahkan alfatihah byk²...

Setengah jam kemudian...postmortem selesai....

Aku masuk ke bilik mayat utk lihat arwah buat kali terakhir....

Jenazah arwah elok...tiada kecedaraan yang serius...cuma mungkin kecederaan dalaman pada kepala arwah belah kanan menyebabkan arwah tidak dpt diselamatkan.....innalillah....

Menurut cerita bos aku....moto arwah bergesel dgn sebuah kereta di mrr2 menuju pulang ke umah kat Gombak. Arwah jatuh ditengah jalan...dan....pada masa yang sama ade sebuah lori langgar...dan lori tu lari!!!!! arwah dihantar ke HKL dan ..... tidak dpt diselamatkan kerana kecederaan parah di kepala....innalillah....

Semasa melihat jenazah arwah...ayahnya bgtau...lesen moto arwah mati hari ni...esok baru nak renew..dan besday arwah yang ke 25 adalah pada 7/7/09...just around the corner...aku agak sebak dgr cerita ayah arwah...tp beliau kelihatan tenang....

Walopun aku tidak begitu rapat dgn arwah, aku terase juga kehilangannya sbb arwah adalah salah sorang opismet aku...

semoge roh arwah Afdzal ditempatkan dikalangan golongan org² yang beriman...amin...alfatihah....


~Al-Fatihah~


Sunday, June 21, 2009

Saya sangat sayang dia

Saya sayang dia....sangat sayang dia...saya tak reti nak berpuitis seperti dia utk meluahkan isi hati saye..

teringat suatu ketika dulu time skolah menengah, kalau subject BM cekgu suh buat puisi ke..gurindam ke..sajak ke..terus saye call dia...bgtau tajuk ape kne buat..dan beberape jam kemudian..saya dah dpat sebuah hasil puitis yang sangat best..cekgu bagi A..terime kasih utk dia...

saya mula belajar kat tadika GRAMMAR dia hantar, sy blajar kat SRTB dia hantar...sy blajar kat SMTB dia hantar.....dengan TU1950 dia hantar saye ke SMSD seterusnya ke Matrik Kuala Pilah pun dia masih setia hantar...saya masuk UM pun dia masih hantar...

sewaktu sekolah dulu, kengkadang dia selalu amik sy balik skolah lewat..kerana tertidur di waktu tengahari...sy selalu menangis kerana hanya sy yg tinggal kat sekolah...dan kini..bila suda bekeje..sy tau kenapa ayah sy lena tido ditengahari dan lambat ambil sy...

dulu bile dpt tawaran masuk ke SMSD byk urusan yang perlu dilakukan..kne isi borang itu laa..kene duty stamp itu la..kne ini lah..dan semua benda itu sy lakukan sendiri..dia tak mau tlg buat pun..rasa nak nanges....dia hanya bagi saye guide apa yang perlu sy buat...dan skrg baru sy paham kenapa dia tak lakukan semuanya utk sy dan minta sy buat sendiri...dia tak spoon feed sy.... dia mahukan sy belajar..belajar berdikari...belajar buat sendiri..kalau tak tau..tanya...dn skrg sy nmpk hasilnya....sy menjadi seorg yg berdikari..alhamdulillah....

sy ingat lagi..sewaktu hari pertama dia hantar saya masuk UM tahun 2002, dia telah mengeluarkan sehelai wang RM1, dia tulis sesuatu..dan dia bg kat sy...sy baca...Semoga cita² along tercapai...Belajar elok²...pesan dia....dia hanya boleh bagi ini kat sy..seterusnya sy kne usaha sendiri....sy masih simpan not RM1 itu...tp...semasa pindah...not itu hilang...sy sungguh sedih....

sy berkenalan dgn WQC1950 pun sbb dia..dia yang introduce en.best kat saye...tanpa byk soal sy terus setuju...dia tahu kereta ape yg sy suka...pada mulanya saya mahu letak WQC5382 sempena bestday saye..tp kerana dia mahukan 1950, sy rela korbankan kehendak saye..tak mengapa...perkara kecil shj....dan semua urusan pembelian en.best sy yg uruskan sndri...mula dr mencari dealer hinggalah dapat roadtax...dia hanya guide tru handphone.....terima kasih utk dia....sekurang kurangnya sy belajar mcm mana nak beli kereta ....

skrg..sy suda bekeje pun dia slalu dtg melawat kerana 1,2tahun ini waktu sy yg sgt terhad utk balik kg disbbkan ade kelas dihujung minggu...dia suka dtg kl katenya....tetapi...tika rindu kat dia....WQC1950 terus aje pecut pulang bertemu dgn dia tanpa mengira masa...

sy byk blaja ttg kehidupan dgn dia...dia byk suh sy bersabar dgn gelagat manusia yg unpredictable..dulu dia pernah memberi nasihat dikala sy dikhianati kawan...berhati hati dlm berkawan...katenya lagi kengkadang kawan tikam blakang adalah perkara biasa..ramai....sbb ade kawan yang tak mahu tgk kite senang...dan sampai skrg saye ingat ayat dia...

dan sy sgt respek dia kerana dia sgt cool dlm menghadapi semua perkara...rileks aje..tak seperti sy..yang mudah kelam kabut...tp..alhamdulillah...skrg sy suda agak cool...sy nak contohi dia...

dia seorg yang sgt kelakar...jarang marah..tp bila marah..aduhai..boleh tercabut jantung saya....

dan..yang paling sy respek kat dia..dia tak pernah tinggal solat...pergi ke mana shj ngan dia..ke kelantan...ke johor...berjalan ke mana shj..dia akan singgah kat hentian bila dah masuk waktu solat...kalau ada sesiapa yng berminat nak jadi pasangan hidup sy...inilah antara kriteria yg menjadi point utama selain hensem,berpewatakan menarik,sedap sedap buat menantu...kalau dia boley...sy punya pasangan pun mesti boleh...

bila terdengar petikan gitar..sy akan jadi rindu...kenapa?? dia selalu bermain gitar dan lagu puisi dirumah...dan..sylah orgnye yg selalu memutuskan tali gitar dia dikala cuba² mencuri utk belajar bermain gitar...dan sampai skrg saye tak reti mcm mana nak hasilkan lagu dr gitar...darah seni dia langsung tak mengalir dlm diri saye....

semalam sy telefon dia...sy rindu dia...sy bgtau dia sy baru habis kelas...ade kat depan kelas...dan dia kata...ooooo...kelas along yang kat atas bukit tu ek...yg kita bergambo konvo tu ek...dan sy sungguh terharu kerana dia masih ingat dimana kelas saya...

skrg..bila sy da bekeje,dia masih lagi menghulurkan bantuan...dulu umah sewa saya hanya ade benda yang basic aje.. tikar dan meja kecik...skrg..dah penuh...terima kasih utk dia...sy tidak minta semua itu..tp dia yang memberikan kepada sy....sng katenye bile dia dtg nak berehat²...

kalau dulu, berjalan² dia yang slalu drive, tetapi skrg ..alhamdulillah...sy suda membawa dia berjalan² dgn en.best di serata tempat yang dia nak pegi...dia hanya duduk berehat kat belakang bersama kekasih hati dia...walaupun sy tau ape yang sy lakukan kat dia hanya kecil dr pandangan mata...namun sy puas kerana dpt membalas serba sedikit jasa dia dgn keringat kecil sy...

no hp yg sy guna skrg ni pun dah berusia 10 tahun..hadiah dr dia sbb dpt result ok during spm99..dia yg pilihkan nombor itu.....dan dia belikan time dia pi kl dlm tawun 1999...so..no hp sy adalah no kl...mcm tau² plak sy akan duk kl bile dah keje nnt :P

27 tahun dahulu..


setelah 27 tahun..

dia dan kekasih hati
dia n ira(my youngest bro)
dia n putra(my first bro)
rindu masakan ayah!!!!
ayah suka mengemas...:D
during my konvo..2006raya last yearlike father like daughter :D (WRG1950 x de dlm pic..jgn kecik ati ye :P)


banyak lagi yang nak sy ceritakan ttg dia..tp sy sgt sebak skrg ini bila mengingtkan segala jasa dia kat kami adik beradik.....sy sgt rindu kat dia dan kekasih dia...korang mesti tak percaya kan boleh dikatakan setiap hari sy akan menelefon dia dan kekasih dia...biarlah ckp x sampai 2 minit pun..asal dgr suare...dan...sy rindukan dia dan kekasih dia...hujung minggu ni ingat sy nak balik jumpe dia dan kekasih dia..sy nak peluk dia dan kekasih dia...dan sy nak ucapkan kat dia secara terus...tak mau ckp tru telefon.....sy nak bgtau dia.....

AYAH, SELAMAT HARI AYAH..TERIMA KASIH KERANA MENJADI AYAH YANG TERBAIK UTK SY...SY SGT SYG AYAH..TERIMA KASIH AYAH :D errr...errr...ayah..boleh masak tomyam tak...rindu tomyam ayah laa...hihihihi :P

~sekian..hasil nukilan dr seorg anak utk seorg ayah yang amat disayangi~

note: SELAMAT HARI BAPA UTK SEMUA PEMBACA YANG BERGELAR BAPA.

Friday, June 19, 2009

I'm Back with Lanchang Entry!!! Check it out guys!!!

It took almost 6hrs for me to create this videoclip. Sampai umah kul 10pm dr UM terus ku bukak leptop dan buat mende alah ni tll 4am.

Hope you guys enjoy!!!!

Special dedication to all Geng Pengembaraan Bloggers ke Lanchang,Pahang .. korang,korang,korang,korang,korang,korang mmg best!!! Frenship forever ya!!!!! Sy sgt hepi...maaf ya kalau ada salah dan silap :D


video

Dan utk korang semua.....sila JELES!!! hahaahahahaha....sape suh tak ikut :P

Versi tiub awak boley digrab disini :D

notakaki: Jika ada sebarang pertanyaan ttg trip diatas, sila rujuk kepada kami, duta² kecik Lanchang...:P Stakat ni setiap soalan masih lagi tidak dikenakan sebarang bayaran ...hihihihihi :P

Monday, June 15, 2009

Preview dulu....

*UPDATE*
ENTRY DAN VIDEO TRIP KE LANCHANG MASIH DLM PEMBIKINAN, DISEBABKAN AKU ADE TEST HARI KAMIS NI, MAKA LAMBAT SKET LAA NAK SIAP..SABAR MENUNGGU YA KAWAN KAWAN ..
PASTU KORANG DOAKAN LA AKU LEH JAWAB TEST HARI KAMIS NI DGN JAYANYA YER..3 JAM TU..HUHUHUHU

SEMENTARA AKU TAKDE NI...KORANG PI LAAA MELAWAT KAT BLOG BUDAK POYO NI YANG RUPE PARASNYE ALA ALA ACTOR KOREA CELUP,BLOG DIA DAH UP DA, DULU TUTUP SBB ADE MASAELAH TEKNIKEL ...SO..BUDAK POYO, AKU DAH BUAT ADVERTISING DAH NI EK..KALAU NAK ADV YANG HEBAT HEBAT.....HARGE BOLEY DIRUNDING..HAHAHAHHAH :p

Disebabkan kesuntukkan masa dan kepenatan yang luar biase serta amat melampau utk hupdate secara pukal....


maka


Di sini aku kepilkan previews 2 entry yang akan aku publish dalam masa terdekat ini....

13thJune09

14th June 09


Cerita penuh???? memang amat menarik!!!!!Tunggu.........Skrg wa nak tido dulu.......zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :P

Friday, June 12, 2009

Lestari Putra or Genting ni????

Bangun pagi..nak gi keje....kuar umah...

Eh..aku awl ke?? tgk jam lagik 10 minit kul 9am...aik..

Apa yang berlaku ni..

Suasana agak kelabu.....macam byk kabus.......

Ape ape je laaa .. start enjin..bukak tingkap...masuk gear...tekan minyak....(takde dah panas panas enjin, nnt bumi jadik lagik panas...:P)

gosh!!!! kat trafic lite..ini yang ku lihat...huhuhuhu



trafic lite kat umah aku...depan tu sepatutnya akan nmpk apartment²...tp dimanakah apartment² itu???????


Owh tidak...jarak penglihatan terhad kepada 200 meter aku rase...nasib baik aku nmpk kete depan lagik...kete sebelah yang pemandunya seorg mamat hensemdan juge lampu isyarat...slamat lagik..

menuju ke opis...perghh..rase cam drive kat ROUTE 101 CAliForNia plak!!!!!

Dan skrg..aku dah mule rase cam susah nak napas..adakah ini akibat HAZE???? Oh no!!! Adakah Haze yang melanda Kuala Lumpur tahun 2006 akan berulang????Nauzubillah..aku sudah tidak sanggup lagik...

Papepun..ade sape sape nak buat CPR kat aku tak incase aku sesak napas secare tibe tibe??? hihihihihi :P



Wednesday, June 10, 2009

Dalam idup ini...Kengkadang

tak semua yg kite nak datang kat kite dgn cepat...kengkadang yang dtg cepat tu tidak kene ngan kite...kengkadang dia dtg sekejap dan hilang...kengkadang tak datang langsung....kengkadang datang sekejap..jenguk n blah..dan kengkadang tu kite perlu sabar menanti kehadiran..seperti sabar menunggu kehadiran LRT/komuter or bas rapid yang sgt efisen mcm hampeh itu..sabar...sabar tunggu kehadirannya...adalah hikmah utk setiap apa yang terjadi...dan dlm diri sesetengah org..dlm hatinya dia tetap kate..nak jugak nak jugak nak jugak tanpa putus asa..kata kata adalah sebahagian daripada doa...jika diucap byk kali..ia akan termakbul jugak...disusuli dgn berusaha dan akhirnya dapat....kengkadang hanya dengan meluahkan keinginan dlm hati pun boley jugak... dan kenkadang tu ia yang kite nak..ia datang sendiri tanpa dipinta tanpa disangka...itulah jodoh namenye....oh ye..jodoh disini bukan stakat jodoh kawen je ye...ni meliputi semua aspek kehidupan,makan,pakai,minum....itulah yang dikatakan kalau dah rezeki kita..tak kemana...so..kalau yang kite nak masih tak muncul..masih tak sampai...masih tak nmpk bayang...bersabarlah...ada laa yang terbaik sedang menanti kite disana..cume masenye belum tiba lagi..olwes think positif ye...:D

kenapa aku menulis begitu panjang??? sbb..beberapa hari ni..adalah sorang blogger tu yang asyik sebut pasal bende ni..ni yang buat aku terliur..nak pg alamanda tak sempat...full..masa aku sgt pack...so...berkatalah dalam hati...nak makan yang namenye alcapone tu..yang ade badam tu...sgt laa sedap..feveret...stakat ni..sbb bz sgt..telan air liur je laa...

dan hari ni..dalam kelas..sy sgt lapa..sbb hanya smpt makan nugget n air ribena aje..

tetibe...my fren baru sampai...tetibe menyape....

"Kak sri...nak makan amiklah..saye dah kenyang...tak larat dah nak abiskan"

aku pun berpaling......wahhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teruja!!!!!!
big apple!!!!!

thanks nuha!!!

ade 2 bijik..wah!!! ade feveret aku...yang ade badam tu...perghh!!!

dan sy pun beri laaa sikit kat adik kesayangan sy ni....x mo dia emo sbb lapa..hihihihi :P

itulah yang aku katekan...kalau dah rezeki tu...tak kemana...alhamdulillah :D

so..kepada seorg blogger ni yang sedang menanti big apple sampai ke lanchang..buat masa ni..ko tgk dulu gamba donut kat atas tu....dan ko doakan lah ia akan sampai ahad ni..dan ko kne doakan skali supaya tukang bawak tu tak digoda oley keenakan donut itu...kalau tak...dpt kotak big apple je la ko...hihihihihihi :P



Tuesday, June 9, 2009

Do you know what Acai Berry Is???

Kalau nak juai Acai Berry..pi juai kat jalan pasar ye...juai kat ym x de sape yg minat :P aku lagik lahh...x into langsung..:P

BUZZ!!! akuyangchanteklagihensem: I got so many messages about those acai berry pills that I decided to order them and guess what? I lost 23 pounds so far and its only been two weeks. I am living proof that they work and best part was, they only cost me five dollars to try over at http://townback.com

Buzz tu mesti ade...baru dpt msg acai berry tu...huh!!

pastu..certain myfrenlist olso disappear and mark as spam..need to add again n again...

ape yg dah berlaku neh????

notakakichantek: kalau dpt msg acai berry dr ym aku...itu bukan aku...itu hantu!!! hahahaahaa :P

Monday, June 8, 2009

Change

I change my skin...ok tak?? bagi laa komenss sket :D skin aje ye..layout lain still under construction :D

Ku ingatkan Panas hingga ke Petang....

Rupanya....

Panas hingga ke tengah malam....pastu pagi pun panas...tghari pun panas...pastu petang pun panas..malam pun panas....

Pls...i NEED Hujan...

Sangat panas skrg dow..





huhuhuhuhuhu...i Miss Rintik Rintik Hujan yang sejuk membasahi bumi....


Saturday, June 6, 2009

Apologize

Pinjam kata kata dari blog ini...

Sometimes, in order to protect our feelings, we tend to hurt others.



I did what I have to do.


And for that, I apologize.

Friday, June 5, 2009

Ekxosted

This is what i feel now...

very penat...(menyampah ngan certain org pun ade...org yg talam dua muka...tikam member dr blakang...depan ckp lain blakang ckp lain...kawan yg x bley tgk kite sng...kawan yg suke cucuk cucuk...)

tak bertenaga...

kacip fatimah pun x ley tolong..

bertambah lagi kalau org atasan kite tak bagik semnagt..

yang tahu hanya marah...arahan...arahan...marah...

langsung x bg semnagt kpd aku..really down...

dulu tak macam ni...

yelah...masa berjalan dan manusia pun berubah....

aku rase agak dah penat....

penat ngan tingkah laku manusia yg kadang kadang langsung tak logik dek pkran...

tp nak wat camne..itulah manusia...aku pun manusia...tak mo jadik manusia dok zooo arrrr...hihihihi :P

sori u ollsss bace rintihan hati aku...tp kat sini laa tmpt aku luahkan perasaann...cewwwaahhh...:P

sri...tlg jgn patah semnagat!!! hidup kne terus...kje kne buat sehabis baik...study pun kne score sem ni!!!!

Pic taken during my cuti cuti @Melaka last week..I love this pic :D


chaiyok!!! semnagt!!! hyeipp!!!!

Monday, June 1, 2009

Ada Seorg abg yang kadang kadang hensem beri aku bende alah ni....so...aku amik je lah...

layan...hihihihi :D

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :
1. sape sape yang bley sebut 'R'..panggey sri
2. sape sape yang tak bley sebut 'R' panggey aima
3. Puan Sri -- ni yang jenis kade kade panggey aku cenggini..kalau panggey skrg mmg nak kene seligi..kalau future..aku sengih nmpk gigi...hihihihih :P
4. sri yang chantek..panggeylan ni sgtlah dialu alukan...hahahahaha


FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
1. 5 mac
2. 1 syawal
3. 1 ramadhan
4. 28 haribulan setiap bulan


FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
1. terjage dr tido
2. upload pics jalan jalan kawen @Tangkak & Melaka kat fesbuk
3. jawab tag ni
4. Silang kaki


FOUR WAYS TO BE HAPPY :
1. Makan
2. Bolos tiang gol yg dijaga oley bos
3. Tido
4. Buat kuiz yang sengal² kat fesbuk


FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST :
Him,Him,Him,Him


FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :
1. Baucer petrol untuk seumur hidup , sowi bro..cilok ayat ko...aku pun teringin ni jugak..
2. Lelaki yang sedap² utk dijadikan menantu ibu ayah aku...hehehehe
3. Umah banglo yang besar giler tepi tasik merah yang chantek..
4. Jawatan Surirumah berpendapatan RM riban riban :D


FOUR OF YOUR FAVOURITE HOBBIES :
1. Tenet2 intenet,chatting,blogging,fesbuking
2. Tido
3. Menaikkan milage En. Best
4. Buat huru hara kat blog org..hahahhaha :P


FOUR PLACES OR COUNTRY YOU WANT TO GO FOR VACATION :
1. Ghanu!!!
2. Australia!!!!
3. Korea!!
4. Katilku yang besh..aku nak tido fulltime Sabtu Ahad..bile laa boley tercapai cita cita neh...dgn tido di katil ini..anda boley pegi ke Rome,Paris n New York dlm satu jangka masa yang sama...hihihihihi


FOUR FAVOURITE DRINKS :
1. air kosong
2. air durian belanda
3. air bandung
4. air-bintang :D


FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR PURSE/WALLET :
byk bende laa...tak muat page nak list :P


FOUR FAVOURITE COLORS :
1. Biru Centos
2. Brown Ubuntu
3. Hijo Suse
4. Merah Redhat

TOP FOUR HANGOUTS :
1. Benut
2. Taman Tasik Titiwangse
3. UM
4. Jaya Jusco Taman Equine


TOP FOUR U LOVE SO MUCH :
1. Ayah yang tinggi,rugged and Ibu yang hyperaktif,suweeettttt
2. Adik adik aku yang sengalss...hahahahhahah :P
3. Blogger yang tag aku ni dgn harapan dia bagi aku hadiah sbb dpt jwb soklan kuiz fesbuk dgn cemerlang..hahahahaha
4. Dia :D


TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU :
1. Frenssss yang reti jage hati aku
2. En.Best yang mmg best
3. Appreciateness
4. Komeng2 lu. Amacam?? Terharu..? hahahahhaa...!! - copi ye encik pai.


TOP FIVE WHO YOU WILL TAGGED:
1. Penyubiru org kampungku dan juge seorg bapak yang mithali & suwet kepada 2 org puteri yng comey
2.'Kakak' Opaq yang dah berambut pendeksss
3. acecece yang hupdate blog seminggu sekali..tu pun mujur kalau dier hupdate
4. adik aku ira yang sengallsssss
5. Moment breader betik yang berYM ngan aku di awal subuh hari...hahahah....ko kne jugak wafa...tag aku ni jenis smart tag...hahahhaha.:P

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :
tak mo keciwekan abg hensem ni yang kunun²nye rebel laaa sgt..padahal tak langsung...hahahahhaa :))

So, korang dah tau serba sedikit ttg aku ni...apelagi...pi laa jwb kuiz kat fesbuk nung..How well you know me...stakat ni x de yg dpt 100% lagik..hikhikhik :P ade hadiah menarik menanti anda kalau dpt 100% :D

 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner