Tuesday, August 26, 2008

BZ msg...

Holla....kengkawan...im quite bz this week...selangor-perak-penang-perlis-selangor..

Kalau nak kirim pape..buah pala ke..jambu , limau bali ipoh ke...SMS laa eh :D

Nnt next week i hupdate ye...:D

Conclusion: Saye suke ke utara..mainly Kedah..sbb pemandangannye chantek :P Hilang penat tgk sawah bendang yang menghijo :D

Tuesday, August 19, 2008

Third round wedding in August :D

Helluuuuu semua :D

Hupdate kali ni ttg kenduri kawen lagik. Hope korang jgn lah bosan nak membacenye ye..lagipun kenduri kawen utk third round ni lain skit...ade special guest :D Sape? hehehe..tunggu...:D

Actually, entry kawen kali ni wedding my kazen(Angah). Kazen i ni adalah anak pak uda aku, adik kepada my ibu. Masih mude...kiranya kawen muda lah..age dlm 25 rasenye :D

Majlis belah pompuan dah dibuat dlm bulan 5. Dan pada 16/8/08 yang lepas adalah majlis belah lelaki. Majlis diadakan kat Dewan Tuanku Ibrahim Ismail,Kluang, Johor.

Maka, dengan mySayangku bestari, merempitlah saye,adik2 n my kazen(Ijah)pada Jumaat malam sbb majlis adalah Sabtu tghari.

Korang masih tertunggu2 sape ek special guest utk majlis kawen kali ni eh...Kalau nak tau..tgk video kat bwh ni :D

video


Video with special guest :D




TMJ bersalaman ngan tetamu2 yang hadir :D



Yeah...Yang dtg majlis kawen kazen aku adalah Tengku Mahkota Johor (TMJ) Tuanku Ibrahim Ismail. Dapat gak aku jumpe TMJ. Tak perlu tunggu Kembara Tengku Mahkota Johor...hehehe :D TMJ tak dtg dengan anaknye, frust laa sikit...kalau anak TMJ dtg, bley gak amik ilmu horse riding sket :P Actually, pak uda aku adalah Pegawai Daerah Kluang. Aku rase semua daerah kat johor dia dah jadik DO, asyik pindah aje :D

Ni kira second time laa bagi org kebanyakan mcm aku ni jumpe golongan Raja-Raja. First time aku berjumpe dengan Raja Nadzrin Shah time aku first year kan UM. Siap bergambo lagik...heheheh :P



Pengantin..my kazen yg lelaki tu...namenye panjang sgt..tp aku panggil dia Angah aje...wifenye name Nurrul Akmar Hani :D




Suku bil drpd ahli keluarga aku ( Johor side)




Us with our beloved Pak Uda :D




Ni lah adik2 kesyangan saye :D Seiras tak kiteorg?




Nilah kazen2 i..sebahagian aje...ade ramaiiiiiiiiiiiii lagik tau :D




Baby ni adalah sedare aku..aku telah menyebabkan dia menangis..geram sgt aku tgk pipinye..ape lagik..cium dengan kuat laaa...hehheheh :P



Conclusion: Saya Sayang Sangat Keluarga Saya Ini :D

Friday, August 15, 2008

Fikir fikirkan....

Adakalanya kita cuba lari dari RINDU tp SAYANG yg b'putik di hati meronta resah tak menentu, lalu memaksa kita menerima kenyataan sesungguhnya HATI ini memerlukan CINTA dan KASIH SAYANG...

Tetapi untuk mendapatkan cinta dan kasih sayang kadang-kadang sukar dan ade yang mendapatkannya dengan mudah...Ada yang mendapatkan CINTA dan KASIH SAYANG dengan pelbagai cara.. samada dengan cara yang betul atau tidak...

Ada yang bahagia di atas kedukaan org lain...alasan...dia pun ade hak untuk bahagia ... Dan ade juga yang sanggup berkorban diri asalkan org lain bahagia....Itulah manusia...

Bila di fikirkan semua, apa yang Allah tetapkan itu adalah yang terbaik buat kite walaupun ianya amat pahit dan sukar untuk kite terime...Mungkin kita akan bertemu dengan org yg salah sebelum berjumpe dengan org betul..hurm..frasa ini sudah banyak kali saye bace dimane dan mungkin frasa ini dibuat utk menyedapkan hati yang patah saje..mungkin...

Allah menduga hambaNYA kerana Dia tahu hambaNYA boley menghadapi dengan tabah dugaan yang diturunkan...:D

Apa yang penting adalah Cinta dan Kasih Sayang kita untuk-NYA. Adakah sudah cukup Kasih Sayang yang kite berikan untuk DIA? Solat cukup tak? Selalu ingat DIA tak time senang?Jangan time susah je ingat...:P

Conclusion: Apa Apa yang terjadi jgn mudah patah semangat n mengalah...Allah sentiasa ada dengan kite :D Semoge Bahagia di hati ini berkekalan :D Amin...:D

Thursday, August 14, 2008

Kau Bawa Ku Terbang

Sekarang ni..saye suke sgt lagu ni...best...so...layanzzzzz :D

Artist: The Fabulous Cats
Song: Bawa Ku Terbang


Mata Ke Mata..
Ke Hati..
Hati ke Hati..
Hati Hati..

Bibir Ke Bibir..
Bicara Janji..
Janji Ke Janji..
Jadi Hujan…

Rindu ke Rindu..
Termimpi mimpi..
Hari Ke Hari..
Nanti di nanti..
Menanti Pasti..
Pasti Disisi..
Sisiku Kini..
Ternanti nanti..

Bila diceritakan tentang cinta
Segalanya muncul sekelip mata
Semuanya di depan matanya dia
Makan tidur pun tak lena

Dia… cinta…
Dia… sayang…
Aku… dicinta…
Aku… disayang…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya..

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Kita berdua kian bermesra
Rindu makin membara
Kita berdua bermain kata
Pasang surut tak endah

Dia… cinta…
Dia…. sayang…
Aku…. dicinta..
Aku… disayang…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya…

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Mata hati jiwaku…
Seluas langkah di
Sebesar cubisan
Namun segitiga bermuda

Ku ganti sungai merah
Dengan darahku
Rinduku meragutkan
Kehangatan cinta kita

Mungkin tidak sehebat mana
Ku di pertikaikan kasih
Ku bukan tempat dua ketiga
Di hati ku cuma kau yang satu
Seterusnya nyatanya hanya
Dirinya jiwanya
Jiwa ku rentas benua
Warna angkasa cinta
Cintalah kamu…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya…
Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Conclusion: Ape lagik.... pi laa dgr mp3nyer..best tau lagu nih :D

Tuesday, August 12, 2008

Second round wedding in August :D

Hai...sowi kepade yang tertunggu2 my hupdate :D

Last weekend adalah yang paling best. Berjalan jauh menghadiri kenduri kawen Puan Fitrasulhaslin and Tuan Nasrul Izwan :D Saye amik cuti tau ari jumaat tu semate2 utk wedding diorg ni :D Nasib baik hanya pasangan ini yang kawen this week, boley lah aku pegi :D

Bergerak dari Seri Kembangan jam 8 pagi dengan myKasihku MyVi , terus amik myCo Pilot cum Pengapit Cik Ruby di Bangi and perjalanan ke Pantai Timur pun bermula.

Sampai di k.trg,singgah umah jap.(masukkan all baju2 kotor dlm machine utk dicuci..hehehe..sambil menyelam minum air :P) Dlm jam 4.30 ptg, bergerak ke Kelantan dengan mySayangku Bestari...yeah...:D Aku memandu dengan sgt berhati2 kerana aku membawa pengapit pengantin pompuan :D

Sampai kelantan dlm jam 7.30 ptg. Sgt syok journey sbb saye lalu jalan pantai. Thanks to myCo pilot Cik Ruby yang menjadi teman berborak,tukang tukar stesen radio n tukang tukarkan Cd lagu :P

Sesungguhnye kenduri kawen leen ni mcm reunion 5th college plak. Sgt laa enjoynye :D

Leen and Nas, saye sgt hepy,enjoy and best gi kenduri korang tau:D

U all bley refer kat blog ruru jgk utk cite wedding leen neh :D

Enjoy the pics and video. :D


With myCo pilot cum Pengapit ditepi sawah yang indah...Cik Ruby :D :D




Malam Nikah :D




Sanding :D




Enjoy!!!! :D




Sedikit ucapan buat pasangan..Semoge Bahagia hingga Akhir hayat eh :D




Aku amik pic makcik yang tabah menaiki anak tangge walopun beban atas kepale sgt berat. Aku tolong angkat gambo je...Lokasi: Pasar Siti Khadijah :D



video

video

Conclusion: Jauh perjalanan luas pandangan :D

Wednesday, August 6, 2008

Kambing Kambing Kambing

holaaa kawan2....:D

sebenarnye lately ni aku sgt teringin mkn bende yang pelik2...

smalam aku teringin nak makan LAMB stew SECRET RECIPE. Sebenarnye aku ni x bley sgt makan kambing..tp smalam ntah camne kecur sgt ayaq liuq aku. Tepat kul 6pm aku pun blah and bergerak menuju ke Secret Recipe JJ Equine.

Sampai je kat umah....ape lagik..melantak makan LAMB Stew la..best n lazat giler....malam tu aku tido dlm kepanasan n kekenyangan...:D

So..nikmatilah hidangan LAMB Stew dr Secret Recipe yg sgt lah sedapnye :D



Sebelum....lazat giler...:D



Pergh..mmg best...tulang ni manis laaa :P



Conclusion: Kalau dah terliuq tuh kne makan cepat2...:D

Monday, August 4, 2008

First round wedding in August :D

Last saturday, i pegi my best fren wedding Nurshaliza and Azizul at Kelab Golf Subang. Majlis ni adalah pembuka marathon majlis kawen yg saye kene hadir this month.

Semase makan2 ade laa buat tayangan slide show diiringi lagu ROSSA, Wanita Yang Kau Pilih...meremang bulu roma sy dgr lagu tuh...serius .. dah laa i ni mmg minat semua lagu2 ROSSA..bawah ni ade liriknye...:D

Wanita yang kau pilih.

Malam selalu panjang
Di waktu aku merindukanmu
Kau bisa menjaga aku
Hingga diriku merasa teduh

Aku seperti kamu
Menginginkan dan memerlukanmu
Karena kita tak mampu
Selalu pergi menjauh

Kau jadikan aku ini
Wanita yang kau pilih
Untuk jadi kekasihmu
Dan kau pun tlah aku minta
Setia sepertiku

Aku percaya penuh
Kau kan buatku bahagia
Karna cinta tercipta
Datangnya dari dalam hatiku

Kau jadikan aku ini
Wanita yang kau pilih
Untuk jadi kekasihmu
Dan kau pun tlah aku minta
Setia sepertiku

Wedding Sha n Azizul ni jugak adalah reunion antara sy ngan myclassmate time from form 1-3 kat SM Tengku Bariah, k.trg. Tak semua yg hadir,...yg dtg adalah Nadila, Liza and Nazir. Takpe, 4 org pun dah cukup sbb kami mmg lame tak jumpe ( kecuali Nazir laa sbb umah sy ngan dia dekat2). Rindu jugak kat kenangan2 lame..terutama time kelas 3 Amanah. Time ni laa yg paling best....kalau dpt diundur mase..nak balik kat form 3 sbb sgt laa besh..tak perlu pk pasal keje cam skrg..hehehhe :P

Sy ade amik pic mlm tu..tp kualiti agak kurang laa..biase laa...pic mlm kalau amik ngan hp kurang jelas sket...:P

So..enjoy the pics :D


from left: saye, Nazir, Nadila and Liza :D





Sweet pengantin :D





Liza amik berkat pegang anak Nadila..mane tau lepas ni giliran Za plak :D




Us with pengantin :D



Di kesempatan ini saye nak wish Sha and Azizul Selamat Pengantin Baru, semoge berbahagia sehingga akhir hayat :D

Conclusion: Ari sabtu tu adalah hari makan free.. dr tghari hinggalah ke malam :D
 

Aim-A .. Happily Ever After :D. Design By: SkinCorner